![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cum adica Biserica Crestina - numita politic - Ortodoxa?? eu n-am mai auzit asa ceva... Pana si in DEX gasim definitia corecta a Bisericii Ortodoxe ca fiind ”singura confesiune creștină care a pastrat neschimbate dogmele, tradiția, cultul și organizarea bisericească fixate încă de la începuturile creștinismului, prin Sinoadele Ecumenice” (sapte la numar)!! Despre ce politica e vorba aici? 2. Cum adica Ecumenismul bun si Ecumenismul rau??!! Eu stiu ca una este ECUMENICITATEA - deplinatatea, universalismul, sobornicitatea Bisericii Ortodoxe si alta este ECUMENISMUL, miscare internationalista ce vrea sa amestece toate ”bisericile” (auto)intitulate ”crestine, inclusiv sectele recente gen ”martorii lui iehova”, devenite între timp ”confesiuni” ”creștine” intr-o hora mare plina de "iubire"....Biserica Ortodoxa este ECUMENICA (universala) NU ECUMENISTA (fie ca se vrea "bun" sau "rau" acest concept). 3. La Sfanta Liturghie preotul face semnul Crucii asupra noastra si zice "Doamne, mantuieste pe cei bine-credinciosi"!! Evident, Biserica se roaga pentru intoarcerea ratacitilor si sectarilor in sanul ei ,dar cata vreme ei nu sunt mladite ale vitei roditoare, nu stiu daca e chiar corect sa-i numim pe indivizii astia "frati", din moment ce le lipseste Pocainta, parerea de rau, deci constientizarea starii de cadere (la fel cum a inteles si fiul ratacitor) si punerea unui inceput bun - intentia de-a se intoarce! Dumnezeu ii iubeste si-i asteapta, dar asta nu inseamna ca nu exista o distinctie intre mladita si strugure... daca ei sunt rupti de la SEVA de unde vor da roade (se vor coace)? cand nici macar nu vor sa auda... (unii, cel putin)! 4. Dumnezeu iubeste pe diavol?? Asta sa spun drept, mi-a facut pielea de gaina!! dusmanul de moarte al omului (chip si asemnanare de Dumnezeu) ce ne pandeste si ne haituieste clipa de clina, doar ne-o prinde gresit sa dea fuga cu paratul inaintea Domnului, iar Dumnezeu sa-l iubeasca?? daca in cazul lui Iov, i-a ingaduit demonului sa-l chinuie dar fara sa-i atinga sufletul, inseamna ca l-a iubit de fapt pe diavol? mi se pare cam aiurea... Are Sfantul Antonie cel Mare o pilda foarte elocventa despre "pocainta" sau "semerenia" diavolului: ..... Si mergand Zerefer la Antonie, s-a inchipuit ca om si a inceput a plange si a se tangui inaintea lui. Iar Dumnezeu - vrand sa se stie ca El nu-Si intoarce fata de la nici unul din cei ce vor sa se pocaiasca, ci primeste pe toti cei ce alearga la El, si dand pilda si omului cu pacate grele, ca El, nu s-ar intoarce chiar si de la diavolul, incepatorul rautatii, de ar voi aceasta cu adevarat sa se pocaiasca - a tainuit, o vreme, sfatul dracesc batranului, ca sa nu-l cunoasca. Deci, ducandu-se diavolul si sosind noaptea, si-a ridicat batranul cuvioasele sale maini spre cer si s-a rugat lui Dumnezeu, iubitorul de oameni, ca sa-i arate lui de ar primi pe diavolul, daca s-ar intoarce la pocainta. Si indata, ingerul Domnului, stand inaintea lui, i-a zis: ?Asa graieste Domnul Dumnezeul nostru: pentru ce rogi a Mea stapanire pentru diavol? Pentru ca el este acela care a venit cu viclesug sa te ispiteasca? Iata ca iubitorul de oameni Dumnezeu, niciodata nu se intoarce de la cel ce vine la El, chiar cand diavolul ar veni. Iata, El fagaduieste a te primi pe tine, numai de vei pazi cele poruncite de El. Iar, cand te va intreba: Care sunt cele poruncite de El?, sa-i zici, astfel graieste Domnul Dumnezeul: Te stiu pe tine cine esti si de unde ai venit ispitindu-ne, ca tu rautatea cea veche esti si nu poti sa fii bunatate noua, si incepator al raului de demult fiind, nu vei incepe acum a face binele. Ca, deprinzandu-te cu mandria, cum vei putea a te smeri la pocainta si a afla mila? Dar, ca sa nu ai acest raspuns in ziua judecatii, ca voiai sa te pocaiesti si nu te-a primit Dumnezeu, iata si tie iti pune pocainta bunul si milostivul Dumnezeu ? numai daca vei voi ? http://www.crestinortodox.ro/sarbato...are-72993.html Deci, pana la urma este totusi o Conditie cu "fratii" astia... Numai DACA vor lepada mandria.... tocmai pentru ca Soarele rasare si peste cei buni si peste cei rai din mila lui Dumnezeu care nu doreste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu! el, pacatosul, nu diavolul, Doamne Sfinte!! Si avand in vedere ca Parintele Cleopa odihneste acum in Biserica cea triumfatoare este total lipsit de relevanta "iertarea" noastra pentru inchipuitele sale greseli, ba chiar cred ca ne riscam prea mult speculand pe marginea sfintiei sale. Maica Domnului sa ne apere si sa ne acopere de tot raul, ca parca incepem sa ne catolicizam, ecumenicizam, in loc sa ne indreptam! Astept lamuriri! Bucurii sa dea Domnul dupa marimea inimii :) |
|