Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2013, 17:49:15
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

daca repari greseala, inseamna ca aceasta a existat. Deci tot exista greseli. Reparabile, ca orice greseala, dar...greseli.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2013, 18:28:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ai nu zi! Serios?
Reply With Quote
Vechi 30.12.2013, 18:45:17
paduretu paduretu is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
daca repari greseala, inseamna ca aceasta a existat. Deci tot exista greseli. Reparabile, ca orice greseala, dar...greseli.
Greșala n-a facut-o Biserica,ci niste "lupi răpitori" care se dadeau drept Pastori. Dar Duhul Sfant prin Pastorii adevarati pune lucrurile la punct. In concluzie Biserica e infailibila.
Oamenii vicleni ,chiar din interiorul Bisericii ,dar care nu o reprezinta legitim ,sunt failibili.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2013, 19:54:42
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paduretu Vezi mesajul
Greșala n-a facut-o Biserica,ci niste "lupi răpitori" care se dadeau drept Pastori. Dar Duhul Sfant prin Pastorii adevarati pune lucrurile la punct. In concluzie Biserica e infailibila.
Oamenii vicleni ,chiar din interiorul Bisericii ,dar care nu o reprezinta legitim ,sunt failibili.
La acel moment, acei "pastori vicleni" reprezentau, OFICIAL, Biserica.
Coleg Paduretu, va propun sa mutam discutia nou-stirnita pe alt topic. Din respect pentru colegi si admin.
Iata adresa:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=16993

Va multumesc, dvs. si celorlalti.

Last edited by Barsaumas; 30.12.2013 at 19:57:28.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2013, 17:21:50
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paduretu Vezi mesajul
Deci lupi ai Bisericii. Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget, ca n-are rost.... Asa cum noi oamenii suntem fara de greseala, la fel si oamenii Bisericii; in concluzie, Biserica, prin oamenii ei. in concluzie nici macar Biserica nu e infailibila; asdta ar insemna ca toti mai marii Bisericii sa fie infailibili.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2013, 20:02:28
paduretu paduretu is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2013
Implicit

Citat:
Deci lupi ai Bisericii. Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget, ca n-are rost.... Asa cum noi oamenii suntem fara de greseala, la fel si oamenii Bisericii; in concluzie, Biserica, prin oamenii ei. in concluzie nici macar Biserica nu e infailibila; asdta ar insemna ca toti mai marii Bisericii sa fie infailibili.
Ti-am citit cateva comentarii si concluzia mea e ca n-ai citit nici macar o carte ortodoxa. Iuda facea parte dintre apostolii Mântuitorului si dupa logica ta el nu trebuia sa greșeasca ca Biserica sa fie infailibila. Iuda l-a trădat pe Iisus desi a fost impreuna cu El mult timp . Dumnezeu nu anuleaza libera alegere a celor care il urmeaza, nu anuleaza libera alegere a unui episcop,patriarh ca sa nu mai poata greși caci ar fi nedrept dar "unde sunt adunati 2 sau 3 in numele Meu acolo sunt si Eu in mijlocul lor". Unitatea, sobornicitatea de exemplu a 325 de oameni failibili într-un Sinod vor scoate niste hotărîri infailibile, caci acolo e prezent si Dumnezeu.

Pana sa judeci tu Biserica mai bine ti-ai vedea propriile pacate ca Dumnezeu la judecata te va intreba ce ai facut tu,nu ce au facut preoții Lui;n-avea grija se descurca El sa-i judece si fara ajutorul nemaipomenit al tau.

Last edited by paduretu; 31.12.2013 at 20:27:33.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2014, 14:23:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Fiecare om este muritor, nu poate trai mai mult de o suta, o suta si ceva de ani.
Si uite ca umanitatea are cateva milenii.
Imposibil, nu-i asa?
Vechi 30.12.2013, 19:43:59
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Bineinteles, dar nu tine la cei care sunt dispusi sa treaca peste logica in numele ascultarii. Abia de curind mi-am dat seama ca ei nu cred ca mine, de exemplu, adica ei nu pun intelectul/mentalul inaintea emotiei, ci ALEG sa creada si apoi supun ratiunea jugului de fier al subiectivismului fideist-clericalist. Ca in interpretarea, data de colegul Mihnea Dragomir, metaforei filosfie, a lui Platon mi se pare, cu vizitiul: dupa un credincios "clasic", vointa tine haturile, anume vointa de a crede. E cam ca indragostirea: o abandonare totala in bratele subiectivsmului, subiectivism religios in cazul de fata. :)) Fiind mentat, sunt pur si simplu incapabil sa cred in sensul cu adevarat religios al termenului. De asta la mine nici ortodoxia chipurile innascuta, nici asa-zisa si temporara mea convertire la catolicism nu au avut un efect real, sau nu cred in sfinti: pentru ca aceste eforturi de a crede erau/sunt false, imposibile psihologic, sortite esecului de la bun inceput. Te felicit ca tu poti avea o pozitie de echilibru, esti dintre prea putinii pe forum care sunt asa lucizi.

Last edited by Barsaumas; 30.12.2013 at 19:52:34.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2013, 17:28:01
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Bineinteles, dar nu tine la cei care sunt dispusi sa treaca peste logica in numele ascultarii. Abia de curind mi-am dat seama ca ei nu cred ca mine, de exemplu, adica ei nu pun intelectul/mentalul inaintea emotiei, ci ALEG sa creada si apoi supun ratiunea jugului de fier al subiectivismului fideist-clericalist. Ca in interpretarea, data de colegul Mihnea Dragomir, metaforei filosfie, a lui Platon mi se pare, cu vizitiul: dupa un credincios "clasic", vointa tine haturile, anume vointa de a crede. E cam ca indragostirea: o abandonare totala in bratele subiectivsmului, subiectivism religios in cazul de fata. :)) Fiind mentat, sunt pur si simplu incapabil sa cred in sensul cu adevarat religios al termenului. De asta la mine nici ortodoxia chipurile innascuta, nici asa-zisa si temporara mea convertire la catolicism nu au avut un efect real, sau nu cred in sfinti: pentru ca aceste eforturi de a crede erau/sunt false, imposibile psihologic, sortite esecului de la bun inceput. Te felicit ca tu poti avea o pozitie de echilibru, esti dintre prea putinii pe forum care sunt asa lucizi.
Multumesc, la fel. Cam asta e ideea in orice, ECHILIBRUL. Una e sa crezi cu toata fiinta ta in Dumnezeu, si alta e sa te iei orbeste dupa toti oamenii Bisericii, fie ei si Sfinti. Pana sa devina sfinti, au fost si ei oameni, ca tot omul;cu greseli; de aici si necredinta mea in sfinti.

Dumnezeu e fara de greseala, El a creeat totul perfect, dar noi, oamenii, facem sa fie totul imperfect, prin faprele noastre personale; nu ne folosim intotdeauna liberul arbitru cum ar trebui.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2014, 14:30:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Multumesc, la fel. Cam asta e ideea in orice, ECHILIBRUL. Una e sa crezi cu toata fiinta ta in Dumnezeu, si alta e sa te iei orbeste dupa toti oamenii Bisericii, fie ei si Sfinti.
Orice om are nevoie de un Dumnezeu, fie si un idol fals.
Intr-un dumnezeu fals, prefabricat astfel incat sa fie tolerant cu propriile pacate, lasitati, minciuni, etc. care sa nu-ti propuna nici o schimbare reala, e normal sa crezi "cu toata fiinta".

In momentul in care omul este chemat la REALITATEA duhovniceasca si sa-si insuseasca niste repere SOLIDE privind viata morala, incepe sa faca afirmatii ca cea de mai jos:

Citat:
Pana sa devina sfinti, au fost si ei oameni, ca tot omul;cu greseli; de aici si necredinta mea in sfinti.
Biserica cred ca a stabilit destul de bine ce este adevarat si ce este fals, nu cred ca ti-a spus nimeni sa te iei dupa faptele sau vorbele unor oameni facute/spuse inainte sa se pocaiasca.

Citat:
Dumnezeu e fara de greseala, El a creeat totul perfect, dar noi, oamenii, facem sa fie totul imperfect, prin faprele noastre personale; nu ne folosim intotdeauna liberul arbitru cum ar trebui.
Corect.
Dar de la teorie la practica..

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reincarnare FlorinS Generalitati 48 04.01.2014 16:51:07
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 20:00:51
Credeti ca... kreed123 Generalitati 27 14.05.2011 17:50:21
Voi ce credeti????? Templier Knight Generalitati 30 29.12.2010 17:31:52
Reîncarnare! AdeLlA Stiri, actualitati, anunturi 11 09.11.2008 12:55:05