Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2013, 17:36:20
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Chiar asa? Daca tu pici, fereasca Cerul, sub anatema, si apoi, sa zicem chiar in timpul vietii copiilor sau nepotilor tai, esti sanctificat, chestia asta cum se cheama?
Repararea greșelii. Deci Biserica nu greșește.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2013, 17:49:15
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

daca repari greseala, inseamna ca aceasta a existat. Deci tot exista greseli. Reparabile, ca orice greseala, dar...greseli.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2013, 18:28:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ai nu zi! Serios?
Reply With Quote
Vechi 30.12.2013, 18:45:17
paduretu paduretu is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
daca repari greseala, inseamna ca aceasta a existat. Deci tot exista greseli. Reparabile, ca orice greseala, dar...greseli.
Greșala n-a facut-o Biserica,ci niste "lupi răpitori" care se dadeau drept Pastori. Dar Duhul Sfant prin Pastorii adevarati pune lucrurile la punct. In concluzie Biserica e infailibila.
Oamenii vicleni ,chiar din interiorul Bisericii ,dar care nu o reprezinta legitim ,sunt failibili.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2013, 19:54:42
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paduretu Vezi mesajul
Greșala n-a facut-o Biserica,ci niste "lupi răpitori" care se dadeau drept Pastori. Dar Duhul Sfant prin Pastorii adevarati pune lucrurile la punct. In concluzie Biserica e infailibila.
Oamenii vicleni ,chiar din interiorul Bisericii ,dar care nu o reprezinta legitim ,sunt failibili.
La acel moment, acei "pastori vicleni" reprezentau, OFICIAL, Biserica.
Coleg Paduretu, va propun sa mutam discutia nou-stirnita pe alt topic. Din respect pentru colegi si admin.
Iata adresa:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=16993

Va multumesc, dvs. si celorlalti.

Last edited by Barsaumas; 30.12.2013 at 19:57:28.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2013, 17:21:50
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paduretu Vezi mesajul
Deci lupi ai Bisericii. Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget, ca n-are rost.... Asa cum noi oamenii suntem fara de greseala, la fel si oamenii Bisericii; in concluzie, Biserica, prin oamenii ei. in concluzie nici macar Biserica nu e infailibila; asdta ar insemna ca toti mai marii Bisericii sa fie infailibili.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2013, 20:02:28
paduretu paduretu is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2013
Implicit

Citat:
Deci lupi ai Bisericii. Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget, ca n-are rost.... Asa cum noi oamenii suntem fara de greseala, la fel si oamenii Bisericii; in concluzie, Biserica, prin oamenii ei. in concluzie nici macar Biserica nu e infailibila; asdta ar insemna ca toti mai marii Bisericii sa fie infailibili.
Ti-am citit cateva comentarii si concluzia mea e ca n-ai citit nici macar o carte ortodoxa. Iuda facea parte dintre apostolii Mântuitorului si dupa logica ta el nu trebuia sa greșeasca ca Biserica sa fie infailibila. Iuda l-a trădat pe Iisus desi a fost impreuna cu El mult timp . Dumnezeu nu anuleaza libera alegere a celor care il urmeaza, nu anuleaza libera alegere a unui episcop,patriarh ca sa nu mai poata greși caci ar fi nedrept dar "unde sunt adunati 2 sau 3 in numele Meu acolo sunt si Eu in mijlocul lor". Unitatea, sobornicitatea de exemplu a 325 de oameni failibili într-un Sinod vor scoate niste hotărîri infailibile, caci acolo e prezent si Dumnezeu.

Pana sa judeci tu Biserica mai bine ti-ai vedea propriile pacate ca Dumnezeu la judecata te va intreba ce ai facut tu,nu ce au facut preoții Lui;n-avea grija se descurca El sa-i judece si fara ajutorul nemaipomenit al tau.

Last edited by paduretu; 31.12.2013 at 20:27:33.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2014, 14:23:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Fiecare om este muritor, nu poate trai mai mult de o suta, o suta si ceva de ani.
Si uite ca umanitatea are cateva milenii.
Imposibil, nu-i asa?
Vechi 30.12.2013, 19:43:59
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Bineinteles, dar nu tine la cei care sunt dispusi sa treaca peste logica in numele ascultarii. Abia de curind mi-am dat seama ca ei nu cred ca mine, de exemplu, adica ei nu pun intelectul/mentalul inaintea emotiei, ci ALEG sa creada si apoi supun ratiunea jugului de fier al subiectivismului fideist-clericalist. Ca in interpretarea, data de colegul Mihnea Dragomir, metaforei filosfie, a lui Platon mi se pare, cu vizitiul: dupa un credincios "clasic", vointa tine haturile, anume vointa de a crede. E cam ca indragostirea: o abandonare totala in bratele subiectivsmului, subiectivism religios in cazul de fata. :)) Fiind mentat, sunt pur si simplu incapabil sa cred in sensul cu adevarat religios al termenului. De asta la mine nici ortodoxia chipurile innascuta, nici asa-zisa si temporara mea convertire la catolicism nu au avut un efect real, sau nu cred in sfinti: pentru ca aceste eforturi de a crede erau/sunt false, imposibile psihologic, sortite esecului de la bun inceput. Te felicit ca tu poti avea o pozitie de echilibru, esti dintre prea putinii pe forum care sunt asa lucizi.

Last edited by Barsaumas; 30.12.2013 at 19:52:34.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2013, 17:28:01
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Bineinteles, dar nu tine la cei care sunt dispusi sa treaca peste logica in numele ascultarii. Abia de curind mi-am dat seama ca ei nu cred ca mine, de exemplu, adica ei nu pun intelectul/mentalul inaintea emotiei, ci ALEG sa creada si apoi supun ratiunea jugului de fier al subiectivismului fideist-clericalist. Ca in interpretarea, data de colegul Mihnea Dragomir, metaforei filosfie, a lui Platon mi se pare, cu vizitiul: dupa un credincios "clasic", vointa tine haturile, anume vointa de a crede. E cam ca indragostirea: o abandonare totala in bratele subiectivsmului, subiectivism religios in cazul de fata. :)) Fiind mentat, sunt pur si simplu incapabil sa cred in sensul cu adevarat religios al termenului. De asta la mine nici ortodoxia chipurile innascuta, nici asa-zisa si temporara mea convertire la catolicism nu au avut un efect real, sau nu cred in sfinti: pentru ca aceste eforturi de a crede erau/sunt false, imposibile psihologic, sortite esecului de la bun inceput. Te felicit ca tu poti avea o pozitie de echilibru, esti dintre prea putinii pe forum care sunt asa lucizi.
Multumesc, la fel. Cam asta e ideea in orice, ECHILIBRUL. Una e sa crezi cu toata fiinta ta in Dumnezeu, si alta e sa te iei orbeste dupa toti oamenii Bisericii, fie ei si Sfinti. Pana sa devina sfinti, au fost si ei oameni, ca tot omul;cu greseli; de aici si necredinta mea in sfinti.

Dumnezeu e fara de greseala, El a creeat totul perfect, dar noi, oamenii, facem sa fie totul imperfect, prin faprele noastre personale; nu ne folosim intotdeauna liberul arbitru cum ar trebui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reincarnare FlorinS Generalitati 48 04.01.2014 16:51:07
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 20:00:51
Credeti ca... kreed123 Generalitati 27 14.05.2011 17:50:21
Voi ce credeti????? Templier Knight Generalitati 30 29.12.2010 17:31:52
Reîncarnare! AdeLlA Stiri, actualitati, anunturi 11 09.11.2008 12:55:05