Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2013, 20:59:59
Dharma Dharma is offline
Member

Data înregistrării: 20.11.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Fallen, nu cumva accepti sa fii tratata asa fiindca in adancul sufletului crezi ca asta meriti?
Ti-ai dezamagit familia care probabil a investit bani ca tu sa faci o facultate grea si scumpa, te-ai dezamagit pe tine insati fiindca nu ai reusit dupa aceea sa ajungi sa-ti practici meseria cu succes. Probabil ca te invinovatesti singura ca ai ales o meserie care presupune sa iei decizii corecte sub presiune cand tu stiai ca nu poti face asta. Iti doresti dragoste, respect, sustinere dar in subconstient tu nu crezi ca esti demna de toate acestea, asa ca accepti ce primesti. Casatoria, daca va avea loc, nu o sa faca situatia mai buna, ba din contra, el o sa profite de faptul ca esti legata de el si probabil ca o sa te trateze si mai rau. In plus, chiar crezi ca acesta este omul care vrei sa fie tatal copiilor tai?

Oamenii fac greseli mult mai grave. Ai nevoie de curaj si sinceritate sa recunosti ca nu faci fata intr-o meserie si sa zici ca decat sa o faci prost mai bine sa nu o faci deloc. Te admir. daca tu esti multumita sa lucrezi ca vanzatoare atunci e perfect, daca nu atunci reprofileaza-te. pe ceva care chiar e pe gustul tau. Ai gresit drumul, dar e omenesc si nu trebuie sa iti pierzi nadejdea ca o sa-l gasesti pe cel corect. Daca tu resuesti sa te ierti o sa iti dai seama ca meriti mai mult atunci nu o sa mai accepti abuzul.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2013, 21:17:22
Dharma Dharma is offline
Member

Data înregistrării: 20.11.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Eu i-as fi zis sa-si schimbe cainii. Si probabil nu atat de dragutz.

Sunt atati oameni care au atatea probleme si sufera tu nu mai poti de grija si sunt unii care arunca cu bani in caini. Efectiv.
Soacra e probabil o femeie mai in varsta care gaseste alinare si bucurie ingrijind un catel pe care il iubeste si de care s-a atasat. Nu crezi ca e cam crud si lipsit de sensibilitate sa-i spui sa il schimbe, AlinB?
Nu ia banii de la gura oameniilor cu probleme care sufera deci e dreptul ei sa arunce cu banii ei in ce vrea ea. Asa cum e dreptul tau sa dai sfaturi pe care nu ti le-a cerut nimeni, sa judeci oameni pe care nu ii cunosti, sa-ti cumperi lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie si nu sa dai doi bani ca sunt copii care mor in Aleppo fiindca spitalul a fost bombardat. Efectiv.

Si stai linistit, nu ma asteptam de la tine sa fii dragutz.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2013, 13:06:31
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Eu am apucat safac facultatea gratuit, fara taxa, ba chiar am luat si bursa, asa ca nu a fost nevoie sa le cer bani "de cheltuiala" alor mei , nici macar pt transportul in comun ca ni-l deconta primaria, parca. Atata doar ca nu plateam acasa chirie, intretinere, lumina, telefon, si-mi dadeau ai mei sa mananc, in schimb imi cumparam singura, de obicei, din banii mei, haine, obiecte personale, de igiena, etc, inca din timpul liceului, cand primeam alocatie, apoi am avutparte de burse deltul de generoase, suficient cat sa ne motiveze sa invatam sa luam note bune, in loc sa mergem la munca pt o suma de bani similara, neglijand astfel scoala, ceea ce nu pot spune neaparat ca a fost un lucru bun, cred ca era mai bine daca munceam (ceva, orice) din timpul facultatii, ca sa ma obisnuiesc cu munca si cu greutatile vietii, si o lasam mai moale cu invatatul.
(iar soacra-mea ne reproseaza mereu ca s-a atasat de catei pt ca nu ii facem noi nepoti; bine e o poveste mai lunga dar nu o pot redacta acum ca nu am "loc de intors")
Reply With Quote
Vechi 16.12.2013, 01:48:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Eu am apucat safac facultatea gratuit, fara taxa, ba chiar am luat si bursa, asa ca nu a fost nevoie sa le cer bani "de cheltuiala" alor mei , nici macar pt transportul in comun ca ni-l deconta primaria, parca. Atata doar ca nu plateam acasa chirie, intretinere, lumina, telefon, si-mi dadeau ai mei sa mananc, in schimb imi cumparam singura, de obicei, din banii mei, haine, obiecte personale, de igiena, etc, inca din timpul liceului, cand primeam alocatie, apoi am avutparte de burse deltul de generoase, suficient cat sa ne motiveze sa invatam sa luam note bune, in loc sa mergem la munca pt o suma de bani similara, neglijand astfel scoala, ceea ce nu pot spune neaparat ca a fost un lucru bun, cred ca era mai bine daca munceam (ceva, orice) din timpul facultatii, ca sa ma obisnuiesc cu munca si cu greutatile vietii, si o lasam mai moale cu invatatul.
(iar soacra-mea ne reproseaza mereu ca s-a atasat de catei pt ca nu ii facem noi nepoti; bine e o poveste mai lunga dar nu o pot redacta acum ca nu am "loc de intors")
Fata silitoare, pacat de tine ca ai ajuns sa te multumesti cu atat de putin, si nu doar profesional.

Soacrei sa-i zici sa-si educe fiul cu ideea de casatorie mai intai si eventual sa-l faca cumva sa inteleaga necesitatea copiilor, ca nu e vina ta in treaba asta si ce e mai rau, ceasul biologic la femei ticaie mai rapid decat la barbati in ceea ce priveste fertilitatea si nu numai.

Sau probabil ca nu asteapta neaparat de la tine..
Vechi 18.12.2013, 12:41:51
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Aici nu-i inteleg pe unii barbati!

Aceia care-si doresc numai aventuri si relatii pasagere (azi cu una, maine cu alta) si nu doresc copii, sa recunoasca deschis acest lucru (doar nu-i obliga nimeni sa stea cu o singura femeie daca nu-si doresc asta), insa sa-si asume si consecintele de rigoare.

Insa aceia care sustin ca-si doresc intradevar o relatie serioasa care mai apoi sa duca la casatorie si o familie, sa se comporte ca atare, cu mai multa maturitate si luciditate. Acum nimeni nu-i perfect, toti mai gresim, insa când sunt lucruri care chiar conteaza si când primim sau gasim o sansa, sa actionam cum trebuie.

In situatia prezentata de colega noastra nu inteleg (ma refer la partenerul ei) un lucru
daca zici ca iubesti pe cineva si ai intentii serioase, cum poti sa te comporti la modul descris ?!
Iar daca e varianta cealalta, ca nu o iubesti pe persoana respectiva si nu iti doresti ceva serios cu ea, atunci ce rost are sa stai atata timp impreuna ?!

E bine ca sa stim foarte clar ce vrem si ce ne dorim!
Reply With Quote
Vechi 18.12.2013, 17:12:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ca si tine, fiecare isi doreste o relatie care sa mearga in anumiti parametri.
Dar la unele persoane nu este neaparat vorba de casatorie, copii.
Si "parametrii" aia nu sunt neaparat corecti fata de celelalt.

Daca nu au un sistem moral riguros, ceea ce e bine si ce e rau in relatie, se poate incadra in niste limite foarte largi.

Tu crezi ca stii ce vrei si cum ar trebui sa decurga lucrurile - adevarul e ca nu ai suficienta experienta sa stii cum merg lucrurile in realitate.

Sper sa nu trebuiasca sa treci printr-un divort ca sa afli.

Ca barbat oricum, risti mai putin, timpul trece mai repede pentru femei.

O femeie la > 30ani, e bine sa fie sigura ca a gasit o relatie decenta altfel cu cat trece timpul cu atat scad sansele de implinire, mai ales in plan maternal. Desigur, poate infia, dar daca a amanat pe bebe din diverse motive pana a ajuns in jur de 40 ani si cu infierea s-ar putea sa se apropie de 50 si atunci sansele de a infia iarasi scad dramatic.

Last edited by AlinB; 18.12.2013 at 17:15:12.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2013, 12:07:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ca si tine, fiecare isi doreste o relatie care sa mearga in anumiti parametri.
Dar la unele persoane nu este neaparat vorba de casatorie, copii.
Si "parametrii" aia nu sunt neaparat corecti fata de celelalt.

Daca nu au un sistem moral riguros, ceea ce e bine si ce e rau in relatie, se poate incadra in niste limite foarte largi.

Tu crezi ca stii ce vrei si cum ar trebui sa decurga lucrurile - adevarul e ca nu ai suficienta experienta sa stii cum merg lucrurile in realitate.

Sper sa nu trebuiasca sa treci printr-un divort ca sa afli.

Ca barbat oricum, risti mai putin, timpul trece mai repede pentru femei.

O femeie la > 30ani, e bine sa fie sigura ca a gasit o relatie decenta altfel cu cat trece timpul cu atat scad sansele de implinire, mai ales in plan maternal. Desigur, poate infia, dar daca a amanat pe bebe din diverse motive pana a ajuns in jur de 40 ani si cu infierea s-ar putea sa se apropie de 50 si atunci sansele de a infia iarasi scad dramatic.
Nu stiu daca e vorba de parametri , insa cred ca orice om cat de cat lucid si cu capu pe umeri, care-si doreste intradevar o relatie serioasa (nu vorbim de cei care-si doresc doar aventuri si sex), stie cum sa procedeze când are ocazia! Ne întâlnim, discutam ca doi oameni maturi, apoi vedem daca ne placem si reciproc si daca in timp relatia evoluiaza si apar sentimente reciproce, se ajunge si la casatorie si apoi si la copii! E bine ca inainte de a se ajunge la casatorie o relatie sa dureze de un anumit timp, pentru a putea sa cunosti persoana respectiva (bine- nici perioada pre-casatorie sa nu fie lungita la infinit, intr-un interval de timp rezonabil -nu stiu, sa zicem 2-3-4 ani de stat impreuna- cred ca iti poti da seama daca exista sentimente autentice reciproce si este un timp suficient pentru a vedea cum se comporta persoana respectiva in diverse imprejurari, fie la bucurie, fie la necaz)
Acum cu sistemul moral riguros- nu stiu mai exact ce ati vrut sa spuneti prin asta! Nimeni nu-i perfect, toti gresim, insa important este sa nu facem greseli majore! Fiindca sunteti si dumneavoastra barbat, nu cred ca puteti spune ca nicioadata nu ati fost la o petrecere sau chef, ca nu ati mai stat la un sprit cu prietenii, ca nu ati mers pe stadion la un meci de fotbal, etc! Insa ceea ce conteaza este sa nu gresim in chestiuni esentiale - in primul rand atunci când am cunoscut o femeie si am inceput o relatie cu ea sa nu umblam si cu altele in accelasi timp (altfel devine circ sau bataie de joc ), sa nu facem promisiuni care nu suntem siguri ca le putem respecta, si in general sa nu ne batem joc de om.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2013, 12:15:17
Senior Member

Implicit

Iar despre ce se va intampla in viitor nimeni nu poate sti. Insa nici nu putem merge pe ideea sa nu ne casatorim de frica unui eventual divort. Ar insemna ca in zicala populara sa nu intram in padure de frica ursului.

Tot ce putem face ca oameni este sa ne rugam lui Dumnezeu, sa actionam la modul concret, iar atunci când avem o ocazie clara sa incercam sa o valorificam si sa nu facem greseli grave, asa cum am aratat mai sus.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2013, 13:15:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Teorie, teorie..
Vechi 19.12.2013, 13:42:41
Senior Member

Implicit

Nu e numai teorie când am ocazia la fel aplic si in practica. Oricum, aici pe forum nu am cum sa va demonstrez ca acceleasi idei teoretice pe care le-am zis le si aplic când am ocazia.
Reply With Quote
Răspunde