Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2013, 23:58:21
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Fallen, mie imi vine sa il bat pe barbatul asta al tau numai cand citesc aici si sunt o fire pasnica de felul meu. Ce trebuie sa iti faca pentru a te determina sa te separi de el, sa iesi pe usa si sa nu te mai intorci? Sa incerce sa te ucida sau ce?!

Apai daca vrea sa fie barbatul in casa, sa puna mana sa munceasca el si sa aduca bani si sa nu te mai invinuiasca pe tine. Daca te apuci si tu sa ii zici ca el de ce nu e frumos, bogat si destept ca X si Y, cum s-ar simti? daca vrea o menajera, sa puna mana sa plateasca una. Tu nu esti menajera.

NU, nu e normal ce se intampla.
La mine in familie nu s-a pomenit ca barbatul sa ii ceara socoteala femeii ca de ce castiga mai putin sau de ce are un serviciu si nu altul sau de ce nu a curatat bine sau sa ma si injure. Cred ca atata le trebuia :)))). Dar din putina mea experienta, iti spun ca e bine sa fie cat de cat egalitate intre pozitiile sociale ale celor doi, ca sa nu existe frustrari si discutii. Daca unul este un frustrat si incearca sa iti impuna modul lui de viata si de gandire - si asta se intampla mai ales cand persoanele au sub 30 ani - mie mi se pare clar ca nu are respect fata de persoana celuilalt. Or pe aproape trebuie sa il iubim ca pe noi insine, nu mai mult, adica sa nu ii dam voie sa ne desfiinteze personalitatea si sa puna in loc o alta :).

Ce daca esti vanzatoare? Atata timp cat iti castigi painea cinstit, e o meserie foarte onorabila. Fruntea sus si nu te lasa influentata de acesti snobi si oportunisti!
Vechi 08.12.2013, 01:16:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Fallen, mie imi vine sa il bat pe barbatul asta al tau numai cand citesc aici si sunt o fire pasnica de felul meu. Ce trebuie sa iti faca pentru a te determina sa te separi de el, sa iesi pe usa si sa nu te mai intorci? Sa incerce sa te ucida sau ce?!
Vechiul subiectivism feminin.
Daca barbatul are o amanta, amanta trebuie batuta, ea e de vina ca l-a atras in mrejele ei pe nevinovatul barbat.

In cazul asta, el ticalosul e de vina pentru ca femeia se indoapa cu iluzii grupa mare si vede un sot intr-un concubin si intr-o relatie de concubinaj o familie si are asteptarile corespunzatoare cand de fapt este o relatie fara obligatii in care fiecare poate sa-l schimbe pe celalat ca pe sosete, incepand cu a doua zi iar pretextele tin loc de motive (alea adevarate) si manipularea tine loc de dragoste.

Citat:
Ce daca esti vanzatoare? Atata timp cat iti castigi painea cinstit, e o meserie foarte onorabila.
Nu si daca este expresia comoditatii si a unui timp irosit.
Adica, daca nu ai copii si ai timp suficient dupa job, dar preferi sa-l pierzi aiurea in loc sa cauti sa te califici profesional pentru o slujba mai buna - atunci ai niste probleme si nu cred ca meseria curenta e singura.
Vechi 08.12.2013, 20:34:51
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Vechiul subiectivism feminin.
Daca barbatul are o amanta, amanta trebuie batuta, ea e de vina ca l-a atras in mrejele ei pe nevinovatul barbat.

In cazul asta, el ticalosul e de vina pentru ca femeia se indoapa cu iluzii grupa mare si vede un sot intr-un concubin si intr-o relatie de concubinaj o familie si are asteptarile corespunzatoare cand de fapt este o relatie fara obligatii in care fiecare poate sa-l schimbe pe celalat ca pe sosete, incepand cu a doua zi iar pretextele tin loc de motive (alea adevarate) si manipularea tine loc de dragoste.

Hei, eu am zis ca l-as bate pe el, nu pe ea!
Vechi 08.12.2013, 23:39:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Hei, eu am zis ca l-as bate pe el, nu pe ea!
Of, chiar asa dificila a fost exprimarea mea?
E vorba de aceleasi gen de subiectivism feminin (al tau acum) dar translatat in alta situatie, in cazul asta genul vinovatului principal care ar merita sa o incaseze, este exact invers (ca gen).

Nimic nu o tine legata de looser, ea este cea care merita bataie sa se trezeasca la realitate :)
Vechi 09.12.2013, 11:14:16
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Intradevar, o femeie nu ar trebui sa accepte asa ceva din partea unui barbat!

Acum ce se petrece in sufletul colegei de forum "Fallen"" numai ea si Dumnezeu pot sti, si e usor sa judecam "de la distanta"". Oricum, omeneste vorbind sper sa-si gaseasca linistea si sa faca ceea ce considera ca e mai bine pentru ea.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2013, 11:24:33
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Iar a lucra ca vanzatoare nu mi se pare ceva rusinos! Atata timp cat se presteaza o munca cinstita, utila societatii (de la tractorist la doctor) nu vad nici o problema.
Caracterul unui om nu sta in studii sau in meseria care o face.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2013, 12:27:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ba sta, daca alege calea cea mai usoara in viata, restul timpului irosindu-l cu nimicuri.
Nu zic ca asta e cazul de fatza, vorbesc la modul general.
Vechi 09.12.2013, 16:31:11
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Intradevar, o femeie nu ar trebui sa accepte asa ceva din partea unui barbat!

Acum ce se petrece in sufletul colegei de forum "Fallen"" numai ea si Dumnezeu pot sti, si e usor sa judecam "de la distanta"". Oricum, omeneste vorbind sper sa-si gaseasca linistea si sa faca ceea ce considera ca e mai bine pentru ea.
o postare de bun simt!
Reply With Quote
Răspunde