Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2013, 15:37:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Adica ce preocupari ???
Duhovnicesti. Pe bune. Pacat ca se lasa si distras. Dar nu patim asta toti?
Vechi 06.12.2013, 17:40:16
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Duhovnicesti. Pe bune. Pacat ca se lasa si distras. Dar nu patim asta toti?
Ne lasam distrasi, dar nu in felul asta.
Bunaoara tu nu o sa te apuci niciodata sa faci spume la gura criticand pe ierarhi, sau pe "ecumenisti" (ceea ce numesc ei ecumenisti), sau sa vorbesti de nu stiu ce conspiratii anti-romanesti, sau sa vorbesti ore intregi despre masonerie urland ca un descreierat, sau sa strigi la parastase legionare etc.
Exista o limita a felului de a te lasa distras.
Nu imi plac astfel de oameni.
Vechi 06.12.2013, 17:45:32
Senior Member

Implicit

Reperele mele in materie de ortodoxie romaneasca sunt : Nicolae Steinhardt, parintele Staniloae, parintele Galeriu, parintele Arsenie Papacioc, parintele Teofil Paraian, parintele Rafail Noica.
Cam astia sunt tipul de preoti si duhovnici de care ma simt legat.
Si apropos, NU o sa gasesti la Steinhardt astfel de "predici" gen Amfilohie Branza.
Vechi 06.12.2013, 18:09:51
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Reperele mele in materie de ortodoxie romaneasca sunt : Nicolae Steinhardt, parintele Staniloae, parintele Galeriu, parintele Arsenie Papacioc, parintele Teofil Paraian, parintele Rafail Noica.
Si apropos, NU o sa gasesti la Steinhardt astfel de "predici" gen Amfilohie Branza.
De acord, frumoasa lista; si, in cazul meu, si parintele Sofian Boghiu, Dumnezeu sa il odihneasca cu sfintii!
Vechi 06.12.2013, 18:45:34
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Ne lasam distrasi, dar nu in felul asta.
Bunaoara tu nu o sa te apuci niciodata sa faci spume la gura criticand pe ierarhi, sau pe "ecumenisti" (ceea ce numesc ei ecumenisti), sau sa vorbesti de nu stiu ce conspiratii anti-romanesti, sau sa vorbesti ore intregi despre masonerie urland ca un descreierat, sau sa strigi la parastase legionare etc.
Exista o limita a felului de a te lasa distras.
Nu imi plac astfel de oameni.
Da ce are mai omule daca vorbeste despre masonerie ? A, tu consideri ca nu e nici o problema si atunci ala care vorbeste e eretic ? Iti plac oamenii astia care tac adanc ? Care e problema ta daca omul tipa cat poate ? Si Ioan Botezatorul la fel facea, nu-ti place nici de el ?
Spunea un alt tacanit, Serafim Rose ca antihristul nu se ascunde in atei ci in crestinii astia caldicei. Si eu cred ca avea dreptate.

Citat:
Serios ? Uite-l si pe Parintele Arsenie spunand acelasi lucru pe care-l spune si Parintele Amflilohie, si la fel de dur. Sigur ca poti spune ca a avut si el pacatele lui, de vreme ce tu esti judecatorul suprem.

http://www.youtube.com/watch?v=BZCF5i1Wtw0
Vechi 06.12.2013, 18:47:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
De acord, frumoasa lista; si, in cazul meu, si parintele Sofian Boghiu, Dumnezeu sa il odihneasca cu sfintii!
Cu siguranta ca mai sunt si altii dar asta e genul de crestin la care ma raportez.
Cu totii stim de exemplu ca masoneria e rea.
Dar nu are nici un rost sa bati apa in piua pe tema asta de dimineata pana seara.
Care e folosul ?
Exista multe alte teme mult mai profunde si mai "vitale" pentru om decat asta.
Am cunoscut crestini care vedeau peste tot numai raul.
Toate discutiile lor se rezumau la aspectele negative: homosexuali, masonerie, ecumenism, conspiratii etc.
Chiar nu mai stim sa apreciem frumusetea creatiei lui Dumnezeu de am ajuns sa vedem raul peste tot ?
Nu inteleg care sunt mecanismele psihologice care conduc la o asemenea abordare.
Vechi 06.12.2013, 18:53:10
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Poate asta ai vrut tu sa asculti pe youtube. Poate daca o sa cauti mai mult o sa vezi ca parintele respectiv nu vorbeste numai despre asta. Dar daca urmaresti de 10 ori acelasi videoclip sigur ca ti se pare ca vorbeste doar despre masoni.

Sigur, e un om mai patimas. Dar cum poti fi altfel cand in ziua de azi predici peretilor ?
Vechi 06.12.2013, 19:01:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Poate asta ai vrut tu sa asculti pe youtube. Poate daca o sa cauti mai mult o sa vezi ca parintele respectiv nu vorbeste numai despre asta. Dar daca urmaresti de 10 ori acelasi videoclip sigur ca ti se pare ca vorbeste doar despre masoni.

Sigur, e un om mai patimas. Dar cum poti fi altfel cand in ziua de azi predici peretilor ?
Nu e vorba de faptul ca vorbeste cu pasiune. Si parintele Galeriu vorbea cu pasiune, dar altfel.
Daca intri cu bocancii peste sufletele oamenilor precum tancurile sovietice peste Romania in 44 nu cred ca ai sanse mai multe sa te asculte cineva.
Vechi 06.12.2013, 19:02:39
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Da ce are mai omule daca vorbeste despre masonerie ? A, tu consideri ca nu e nici o problema si atunci ala care vorbeste e eretic ? Iti plac oamenii astia care tac adanc ? Care e problema ta daca omul tipa cat poate ? Si Ioan Botezatorul la fel facea, nu-ti place nici de el ?
Spunea un alt tacanit, Serafim Rose ca antihristul nu se ascunde in atei ci in crestinii astia caldicei. Si eu cred ca avea dreptate.

Serios ? Uite-l si pe Parintele Arsenie spunand acelasi lucru pe care-l spune si Parintele Amflilohie, si la fel de dur. Sigur ca poti spune ca a avut si el pacatele lui, de vreme ce tu esti judecatorul suprem.

http://www.youtube.com/watch?v=BZCF5i1Wtw0
Ma indoiesc ca Ioan Botezatorul urla/se manifesta isteric. A, ca tonul, in sensul de tipul de discurs, era dur, lovind in legatura demonica dintre pacat si pacatos, e altceva. Dar sa urli despre cit de rai sunt aia din loji si cit de buni suntem noi din biserica, e cam...deopotriva isteric si demogogic. Pariez pe cit si ce vrei tu ca omul e de fapt infiltrat. Da, taman de aia mult-injurati: securisti/sereisti si/sau masoni.
Vechi 06.12.2013, 19:04:16
Senior Member

Implicit

Ma rog, poate ca asta e perceptia mea si e gresita. Admit ca poate fi gresita.
Eu personal nu ma regasesc in astfel de oameni.
Fiecare e liber sa se raporteze la cine vrea si sa asculte de cine vrea.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30