Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2013, 13:10:04
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Nu am zis nicioadata ca aceste chestiuni- cununia si casatoria- ar fi änexe optionale""
Am zis doar ca pana a ajunge la ele, trebuie sa cunosti omul , sa vezi ce simti pentru ea si ea pentru tine, sa vezi ce mentalitate are, ce caracter, modul cum se comporta, etc!

Adica cand faci pasul asta spre casatorie sa-l faci intr-un mod responsabil, in cunostiinta de cauza (ma rog- atat cat poti fi sigur omeneste vorbind; nicioadata nu poti cunoaste un om 100%). A- ca au fost si situatii si este posibil ca si chiar dupa casatorie sa ai surpriza neplacute (chiar daca sa zicem ai stat un an -doi cu persoana respectiva inainte de a te casatori), este perfect adevarat, insa nici nu putem merge dupa principiu ""nu mergem in padure de frica ursului""!

Tot ce se poate face-omeneste vorbind- este sa te rogi lui Dumnezeu sa iei deciziile cele mai bune, apoi sa actionez si sa fii corect, in sensul de a nu-ti bate joc de om si a nu-i creea sperante false.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 13:15:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Nu am zis nicioadata ca aceste chestiuni- cununia si casatoria- ar fi änexe optionale""
Am zis doar ca pana a ajunge la ele, trebuie sa cunosti omul , sa vezi ce simti pentru ea si ea pentru tine, sa vezi ce mentalitate are, ce caracter, modul cum se comporta, etc!

Adica cand faci pasul asta spre casatorie sa-l faci intr-un mod responsabil, in cunostiinta de cauza (ma rog- atat cat poti fi sigur omeneste vorbind; nicioadata nu poti cunoaste un om 100%). A- ca au fost si situatii si este posibil ca si chiar dupa casatorie sa ai surpriza neplacute (chiar daca sa zicem ai stat un an -doi cu persoana respectiva inainte de a te casatori), este perfect adevarat, insa nici nu putem merge dupa principiu ""nu mergem in padure de frica ursului""!

Tot ce se poate face-omeneste vorbind- este sa te rogi lui Dumnezeu sa iei deciziile cele mai bune, apoi sa actionez si sa fii corect, in sensul de a nu-ti bate joc de om si a nu-i creea sperante false.
Nu am nici o problema cu ce ai spus mai sus.

Problema este cu alte afirmatii pe care le-am semnalat mai devreme.

Serios, daca sustii ca dragostea exista/se dezvolta si in afara cununiei, pentru ce sa mai ajungi la starea civila si la biserica?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02