Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2013, 03:24:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Puisor, nu m-am comparat niciodata cu par. Iustin.
Ca tu ma compari cu el si pe el cu Papa, astea sunt pacatele tale si daca asa intelegi tu ortodoxia, din "ortodoxia"" asta nu cred ca stiu pe cineva cu sanatoasa judecata sa vrea sa faca parte.
Vechi 24.11.2013, 07:44:38
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Alin e atat de simplu. Ai un exemplu la indemana chiar in zilele noastre, casatoriile gay . Faptul ca i-am dat voie statului sa detina monopolul asupra acestei parti din viata noastra, casatoria ne face acum sa ne impotrivim si fara prea mari sanse de izbanda dupa cum se vede din ce se intampla in occident.
Sa te faci ca nu vezi ca exista o lupta in care ambele tabere se straduiesc sa-l puna la pamant pe celalalt nu rezolva nimic. Si betivul si hotul zic la fel : hai si asta ca nu se face gaura in cer pentru atata lucru. Cu orice libertate la care renunti de bunavoie amagit fiind de confortul personal te indepartezi de natura ta de om liber.
Frumos spus!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Vechi 24.11.2013, 11:52:36
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Singura trezire posibila pentru o persoana care gandeste cat de cat nu putea fi decat aceea ca la Petru Voda ortodoxia nu mai face doi bani.

Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc.
Nu pot fi de acord cu aceasta "convingere" a ta si imi pare rau ca judeci niste oameni care au avut curajul sa te reprezinte si pe tine, sa apere si drepturile tale prin atitudinea lor si interventiile la guvern. Ortodoxia inseamna marturisire, nu lasitate iar din punctul meu de vedere la Petru Voda totul este pe fata fara lingusire. Am avut sansa sa il cunosc pe parintele Iustin inca din copilarie si chiar i-a pasat de acest popor. Cine vrea sa asculte, va asculta cine nu, se va indreptati in orice situatie...
Vechi 24.11.2013, 12:02:45
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Puisor, nu m-am comparat niciodata cu par. Iustin.
Ca tu ma compari cu el si pe el cu Papa, astea sunt pacatele tale si daca asa intelegi tu ortodoxia, din "ortodoxia"" asta nu cred ca stiu pe cineva cu sanatoasa judecata sa vrea sa faca parte.
Nu eu te compar cu el ci tu insuti prin judecatile tale afirmi ...ca ai "inteles" mai multe decat el despre cipuri si rezulta ca tu vezi mai bine decat el realitatea. Ai luat locul Papei la cat de infailibil te crezi in problema ...cipurilor.

Politica pasilor marunti inseala pana si pe cei mai intelijenti. Acum se pune masa ,lingurile,furculitele,farfuriile ...mancarea mult asteptata insa se va servi cu o conditie care va fi pusa exact inainte sa iei prima inghititura.Aia va fi lepadarea .Parintele Iustin a vazut finalul pe cand tu vezi niste linguri si furculite care se aseaza pe o masa.
Vechi 24.11.2013, 12:23:36
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Ai luat locul Papei la cat de infailibil te crezi in problema ...cipurilor.
-numai in problema cipurilor ? nu ,nu ...el se crede infailibil in multe probleme si cu vaccinurile si cu altele,el e peste tot pe toate topicurile cel mai destept
-el nu intelege ca logica lui lumeasca nu are de-a face cu credinta,cu trairea duhovniceasca,cu discernamantul duhovnicesc...
Vechi 24.11.2013, 12:33:01
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Nu eu te compar cu el ci tu insuti prin judecatile tale afirmi ...ca ai "inteles" mai multe decat el despre cipuri si rezulta ca tu vezi mai bine decat el realitatea. Ai luat locul Papei la cat de infailibil te crezi in problema ...cipurilor.

Politica pasilor marunti inseala pana si pe cei mai intelijenti. Acum se pune masa ,lingurile,furculitele,farfuriile ...mancarea mult asteptata insa se va servi cu o conditie care va fi pusa exact inainte sa iei prima inghititura.Aia va fi lepadarea .Parintele Iustin a vazut finalul pe cand tu vezi niste linguri si furculite care se aseaza pe o masa.
Nu, parintele Iustin a afirmat in repetate randuri ca lepadarea e chiar acum si ca cine are un act cu cip deja s-a lepadat. Exista interviuri ale lui unde spune clar asta.
E chiar asa greu sa recunoastem ca s-a inselat?
Vechi 24.11.2013, 12:37:39
Senior Member

Implicit

Vedeti prin comparatie si pozitia parintelui Rafail Noica sau a parintelui Arsenie Papacioc, mult mai rezervata si mai smerita, in aceasta situatie.
Perintele Arsenie Papacioc chiar spune undeva ca fac mare gresala preotii care opresc credinciosii de la impartasanie pe unicul motiv ca au un document cu cip.
Vechi 24.11.2013, 13:04:11
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Nu, parintele Iustin a afirmat in repetate randuri ca lepadarea e chiar acum si ca cine are un act cu cip deja s-a lepadat. Exista interviuri ale lui unde spune clar asta.
E chiar asa greu sa recunoastem ca s-a inselat?

Nu cred ca s-a inselat, a spus intotdeauna ca aceste documente sunt pregatitoare vremurilor ce urmeaza.
In ceea ce priveste afirmatiile parintelui Arsenie Papacioc care ar fi spus despre parintele Iustin ca a luat atitudine prea devreme, parintele Iustin a zis foarte intristat : " Nu am crezut ca parintele Arsenie ma va lasa singur sa marturisesc".
Vechi 24.11.2013, 13:13:14
Senior Member

Implicit

Pai hai sa vedem ce a zis.
Aveti acest interviu unde spune ca pana si carnetul de conducere cu cip e pacat impotriva Duhului Sfant si lepadare de Hristos.

http://www.youtube.com/watch?v=ywQSgv0dGQU
Vechi 24.11.2013, 13:23:53
Senior Member

Implicit

Faptul ca parintele Iustin a gresit in aceasta problema nu inseamna ca el nu a fost un bun duhovnic si un om iubitor de Dumnezeu.
Dar nimeni nu este infailibil, noi nu avem papi.
Asta va spune si saracul Alin de atata vreme dar se lupta cu morile de vant.
Fiindca exista o acuta lipsa de discernamant inclusiv printre ortodocsi si am ajuns sa ne comportam ca o secta: luptam contra vaccinurilor, medicamentelor, propagam teorii conspirationiste aberante, incat mare sminteala se face printre oameni.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30