Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2013, 11:49:07
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ok, daca cipul este semnul 666 nu cred ca e de discutat. Sf Scriptura este suficient de explicita cu ce presupune asta pentru cei care il accepta. Dar, in acelasi timp unul dintre cei de care se folosesc "martorii anti-cip", parintele Iustin Parvu, pe patul de moarte a spus ca el nu isi asuma sa spuna ca in cazuri extreme, daca de exemplu e un copil e bolnav, sa nu foloseasca actul de identitate cu cip pentru salvarea lui. Daca cipul ar fi semnul fiarei nu s-ar pune problema ca cineva sa faca astfel de compromisuri. Deci nu e atat de sigur ca cipul e atat de "negru".
Pe ce ma bazez cand spun ca cipul nu e semnul? Poate e precursorul lui. Nu stiu. Asta nu pot sa garantez. Dar precursorul cipului este actul de identitate standard. Cu CNP. Si nu am vazut inca "martori anti-cip" care sa fi "renuntat" la CNP. Si precursorul acestuia este reprezentat de orice forma de inregistrare intr-un sistem centralizat. De exemplu recensamantul. Dar inclusiv nasterea Mantuitorului in Bethleem se datoreaza unui recensamant. Parintii Sai nu au respins recensamantul ca fiind ceva demonic. Revenind totusi la motivul pentru care nu cred ca cipul e semnul. Pentru ca asta se intelege din duhul Scripturii si al Traditiei. Pentru ca nu ceea ce intra in gura spurca pe om, ci ceea ce iese. Pentru ca nu un element de centralizare date este problema, ci faptele si credinta. Pentru ca Dumnezeu se uita la inima omului (deci la fapte), nu la fata (deci la elementele exterioare cum ar fi un cip).
Oricum, daca totusi cipul e semnul cei care nu cred asta si il accepta sunt supusi pieirii.
Si totusi daca... Si totusi daca cipul nu este problema? V-ati pus problema daca cipul nu este cel impotriva caruia ar trebui sa va luptati? Sau masoneria? Sau atacurile psiho-nu-mai-stiu-cum? Sau conspiratiile? Ca poate diavolul e extrem de inteligent si tot ce trebuie sa faca e sa creeze alt dusman ireal si sa va indeparteze de la dusmanul real?
Si am si un exemplu concret. Sectantii. Din punct de vedere moral multi dintre ei sunt multi mai conformi decat ortodocsi. De ce? Pentru ca erezia lor e suficienta sa ii duca la pieire. Si ii e usor diavolului sa ii lase in ratacirea lor, sa se comporte moral pentru ca oricum calea lor nu duce la desavarsire.
V-ati gandit la asta? V-ati gandit ca problema sunt pacatele noastre si nu un dipozitiv de stocare a unor informatii? V-ati gandit care sunt criteriile de judecata ale lui Dumnezeu?
Nu. Nu v-ati gandit. Si oricate argumente vi se vor aduce nu va veti gandi pentru ca diavolul este eficient.
Eu cred ca trebuie luate in calcul parerile parintelui Justin inainte de spitalilzare. Nu stim in ce conditii a spus altceva inainte de moarte decat inainte de spitalizare. Insasi intrebarea a fost o ofensa. Probabil ca, daca a vazut parintele ca si-a racit gura degeaba atatia ani, i-a dat omului raspunsul pe care-l astepta.

Luati-va cipuri, fratilor, daca nu vreti sa ascultati de cine trebuie!

Last edited by antoniap; 20.11.2013 at 11:51:24.
Vechi 20.11.2013, 12:00:22
Barsaumas
Guest

Implicit Agitatorii sunt cunoscuti, si nu trebuie crezuti.

Oricum, actualul colectiv monahal de la Petru-Voda este o, ma scuzati, cloaca de neo-legionarism, misticism, si paranoia quasi-patologica.
Si eu cred, sincer, intr-o teorie rationala a conspiratiei: cred ca bogatii au format din vechime societati secrete, cu scopul de a domina intr-un mod cit mai aproape de controlul absolut. Cred ca aceste grupari sunt inspirate si ajutate de tot felul de entitati malefice, deopotriva din lumea fizica si din planul spiritual. Insa nu accept antisemitismul, misticismul si paranoia antisociala si antitehnologica (si dupa cum se vede, si ipocrita pe deasupra).
Acum multi ani, la intrarea intr-o discoteca, ma amuzam ca ni se puneau niste stampile celor care platisem, ca sa fim recunoscuti daca iesim nitel din cladire. Ma amuza ca se punea pe dosul mainii drepte sau chiar pe frunte. Nici unul dintre cei de acolo nu era paranoic, sa creada ca e "semnu' lu' bau-bau".
antonia, o intrebare tehnica, presupunind ca poti raspunde fara infame subterfugii sectariste si/sau muieresti: Iustin Pirvu, pe vremea cind era in inchisoare, purta un numar. Era si el "lepadat"? :))))
Si, sincer, daca te lepezi in necunostinta de cauza, ce?! Sau chiar in cunostinta: nu faci decit sa inlocuiesti o religie cu alta, despre care se presupune ca ar/va fi contrariul celei dintai. Daca esti om, si nu mamaliga mucegaita, iti asumi consecintele. Pina la capat. Chiar fie acel capat unde se intilnesc dreptele paralele.

Last edited by Barsaumas; 20.11.2013 at 12:02:56.
Vechi 20.11.2013, 12:13:40
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Oricum, actualul colectiv monahal de la Petru-Voda este o, ma scuzati, cloaca de neo-legionarism, misticism, si paranoia quasi-patologica.
Si eu cred, sincer, intr-o teorie rationala a conspiratiei: cred ca bogatii au format din vechime societati secrete, cu scopul de a domina intr-un mod cit mai aproape de controlul absolut. Cred ca aceste grupari sunt inspirate si ajutate de tot felul de entitati malefice, deopotriva din lumea fizica si din planul spiritual. Insa nu accept antisemitismul, misticismul si paranoia antisociala si antitehnologica (si dupa cum se vede, si ipocrita pe deasupra).
Acum multi ani, la intrarea intr-o discoteca, ma amuzam ca ni se puneau niste stampile celor care platisem, ca sa fim recunoscuti daca iesim nitel din cladire. Ma amuza ca se punea pe dosul mainii drepte sau chiar pe frunte. Nici unul dintre cei de acolo nu era paranoic, sa creada ca e "semnu' lu' bau-bau".
antonia, o intrebare tehnica, presupunind ca poti raspunde fara infame subterfugii sectariste si/sau muieresti: Iustin Pirvu, pe vremea cind era in inchisoare, purta un numar. Era si el "lepadat"? :))))
Si, sincer, daca te lepezi in necunostinta de cauza, ce?! Sau chiar in cunostinta: nu faci decit sa inlocuiesti o religie cu alta, despre care se presupune ca ar/va fi contrariul celei dintai. Daca esti om, si nu mamaliga mucegaita, iti asumi consecintele. Pina la capat. Chiar fie acel capat unde se intilnesc dreptele paralele.
Inlocuirea numelui cu un numar nu e o treaba crestineasca. In conditii de detentie, raspund cei mari, nu detinutii de acest aspect. Parintele nu avea cum sa fie un lepadat in inchisoare, deoarece a primit doar un numar, nu un numar al carui semn este 666. In plus, nu l-a primit de bunavoie.

In conditii de libertate, daca accepti un numar al carui semn este 666 in locul numelui, te lepezi de botez. Nu spun eu. Citeste Apocalipsa, capitolul 13. Daca n-ai chef sa te informezi pe aceasta tema din surse crestine, discutam in limbi diferite.

Agitatori sunt apostolii cipului si, implicit, ai minciunii. Ai dreptate, acestia nu trebuie crezuti.

Last edited by antoniap; 20.11.2013 at 12:16:29.
Vechi 20.11.2013, 12:18:55
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Agitatori sunt apostolii cipului si, implicit, ai minciunii. Ai dreptate, acestia nu trebuie crezuti.
Ma refeream la voi, discipolii BOSV/Iustin Parvu "anti-cip"/KGB/etc.
Botezul nu e ceva ce mi-am asumat constient. Nici nu aveam cum, hein? Asa ca pot sa fac ce vreau cu el, acum.
Vechi 20.11.2013, 12:40:19
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul

Botezul nu e ceva ce mi-am asumat constient. Nici nu aveam cum, hein? Asa ca pot sa fac ce vreau cu el, acum.
Desigur, daca nu mai vrem sa fim crestini, avem acest drept. Avem ,, drepturile omului'' si mergem oriunde cu ele, dar nu in Rai. Mantuirea nu e obligatorie, asadar. Hristos S-a rastignit cu un scop. Trebuie sa-I fim recunoscatori pentru Jertfa Sa, nu sa-l rastignim si noi prin pacate si prin neascultare.
Vechi 20.11.2013, 13:51:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu cred ca trebuie luate in calcul parerile parintelui Justin inainte de spitalilzare. Nu stim in ce conditii a spus altceva inainte de moarte decat inainte de spitalizare. Insasi intrebarea a fost o ofensa. Probabil ca, daca a vazut parintele ca si-a racit gura degeaba atatia ani, i-a dat omului raspunsul pe care-l astepta.

Luati-va cipuri, fratilor, daca nu vreti sa ascultati de cine trebuie!
si parintele Iustin Parvu (Dumnezeu sa-l odihnesca) era si este infailibil?
Vechi 20.11.2013, 14:07:25
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Inlocuirea numelui cu un numar nu e o treaba crestineasca. In conditii de detentie, raspund cei mari, nu detinutii de acest aspect. Parintele nu avea cum sa fie un lepadat in inchisoare, deoarece a primit doar un numar, nu un numar al carui semn este 666. In plus, nu l-a primit de bunavoie.

In conditii de libertate, daca accepti un numar al carui semn este 666 in locul numelui, te lepezi de botez. Nu spun eu. Citeste Apocalipsa, capitolul 13. Daca n-ai chef sa te informezi pe aceasta tema din surse crestine, discutam in limbi diferite.

Acum vin eu cu o intrebare?
De ce cipul are semnul 666? Unde scrie asta, unde imi poate arata cineva unde e acel 666?
Antonia, mai inceteaza te rog cu apostolii cipului, ca nu esti in masura sa inventezi apostoli.
Tu CNPul l-ai primit de bunavoie? Nu-i asa ca il primesti la nastere si esti OBLIGAT sa il ai, ca altfel efectiv nu existi??! Si tu ai un numar, la fel ca toti de pe pamant, ca se numeste CNP, ca se numeste social security number sau in alt fel... Deci, in concluzie, toata lumea s-a lepadat, inca de cand s-a inventat CNPul, care, cumva este de fapt 666 (vezi aceleasi "profetii" si discutii pe tema CNPului - search google). Nu mai conteaza ce e in sufletul omului, conteaza ca are un numar. Nu conteaza ca e crestin, ca defapt el nu este crestun ca s-a lepadat din cauza ca are CNP...
Vechi 20.11.2013, 14:29:17
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Acum vin eu cu o intrebare?
De ce cipul are semnul 666? Unde scrie asta, unde imi poate arata cineva unde e acel 666?
Antonia, mai inceteaza te rog cu apostolii cipului, ca nu esti in masura sa inventezi apostoli.
Tu CNPul l-ai primit de bunavoie? Nu-i asa ca il primesti la nastere si esti OBLIGAT sa il ai, ca altfel efectiv nu existi??! Si tu ai un numar, la fel ca toti de pe pamant, ca se numeste CNP, ca se numeste social security number sau in alt fel... Deci, in concluzie, toata lumea s-a lepadat, inca de cand s-a inventat CNPul, care, cumva este de fapt 666 (vezi aceleasi "profetii" si discutii pe tema CNPului - search google). Nu mai conteaza ce e in sufletul omului, conteaza ca are un numar. Nu conteaza ca e crestin, ca defapt el nu este crestun ca s-a lepadat din cauza ca are CNP...
Mi-a venit un gind timpit: antonia, cainii, vacile, etc. crotalizate sunt insemnati cu 666? =))
Serios, acum, e atit de infantila ideea ca un obiect iti poate induce apostazia, ca imi vine sa mor de ris. E clar ca Iustin Pirvu, requiescat in pace, se sclerozase la batrinete, chiar mai rau decit mosii obisnuiti, avind in vedere ca inchisoarea politica i-a slabit organismul si nervii.
Daca "cipul subcutanat" ar fi produsul unei societati cu o moralitate de fier, atunci da, l-as accepta; mai mult, l-as dori. Adevarul e ca jalnica noastra specie, din care avem canonul sa facem parte, nu prea stie sa isi gestioneze libertatea.

Last edited by Barsaumas; 20.11.2013 at 14:32:50.
Vechi 20.11.2013, 14:32:38
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

La fel poti pune intrebarea daca cainle care are implantat CIP ca sa poti sa il iei cu tine in strainatate e inseamnat tot cu 666? Si ala e cip implantat. Inseamna ca familia care are cainele cipuit s-a lepadat?
Vechi 20.11.2013, 14:34:52
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
La fel poti pune intrebarea daca cainle care are implantat CIP ca sa poti sa il iei cu tine in strainatate e inseamnat tot cu 666? Si ala e cip implantat. Inseamna ca familia care are cainele cipuit s-a lepadat?
=))
Tare. Pai in blocul meu sunt enspe caini domestici (bichoni, caniche, pekinezi, yorkies), asa ca suntem anatema cu totii, cu ai de au caini cipuiti in primele rinduri. Aleluia!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30