![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vad nici un pericol pentru credinta atata timp cat nu se pune problema lepadarii de credinta. Un cip este un obiect material. Nu te poti lepada printr-un simplu obiect material care nu are semnificatie religioasa. Am spus asta de mai multe ori si mi se pare o chestiune de bun simt. Sunt de acord cu Catalin cand spune ca cipul implantat ar fi o problema, cel putin dpdv al demnitatii persoanei. In rest, nu cred ca un cip pe un act ar putea fi lepadare.
Daca te lepezi te credinta si te inchini altcuiva, nu e nevoie de cip pentru asta. Cei care s-au lepadat de Hristos in alte vremuri s-au lepadat si fara cip. Cipul este un circuit electric. E absurd sa zici ca lepezi doar prin el. |
|
|||
|
|||
![]()
Argumentul care face apel la autoritate, de genul parintele Paisie a zis..., nu are valoare fiindca ortodoxia nu cunoaste autoritati infailibile. Asa exista si duhovnici care au zis ca cipul nu e lepadare. De ex. parintele Dionisie de la Colciu sau Efrem filotheitul.
Nu putem sa facem apel doar la autoritate. Parintele cutare a zis... Si ce daca? Parintele cutare nu e Dumnezeu. E un om. |
|
|||
|
|||
![]()
Bogdane, te știam om serios. Nu mai induce și apăra idei eretice și antihriste în mințile puținilor cititori pe care îi mai are acest forum.
|
|
|||
|
|||
![]()
Aceste citate sa ne fie calauza. Trebuie sa vedem cine dintre semeni ne calauzeste in raport cu acestea si cine nu.
,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17) ,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11. ,,Si am vazut ca o mare de cristal, amestecata cu foc, si pe biruitorii fiarei si ai chipului ei si ai numarului numelui ei, stand in picioare pe marea de cristal si avand alautele lui Dumnezeu. Si ei cantau cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si cantarea Mielului, zicand: Mari si minunate sunt lucrurile tale, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al neamurilor! Cine nu se va teme de Tine, Doamne, si nu va slavi numele Tau? Ca Tu singur esti sfant si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta, pentru ca judecatile Tale s-au facut cunosccute.” ’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 15, versetele 2-4. Last edited by antoniap; 09.11.2013 at 16:06:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Decebal, fiecare sa faca dupa cum ii spune duhovnicul si dupa cum ii dicteaza constiinta.
Nu am intentia sa ma substitui nimanui. Eu spun ceea ce cred si simt. |
|
|||
|
|||
![]()
Antonia, ca sa existe semnul fiarei trebuie sa existe fiara.
Intrebare: consideri ca antihristul deja a venit si e la putere ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Staretul Antonie ne ofera un alt indiciu. La venirea Antihristului, deja vom avea documentul unic. Asadar, pana la venirea Antihristului cred ca numaram pe degete anii. Prin rugaciune si prin impotrivire la elaborarea documentului unic, am mai putea trage de timp. Dar e bine sa nu facem deloc pact cu necuratul, adica sa nu primim deloc documente cu cip. Daca le primim pe cate unul separat, s-ar putea sa nu ne mai intrebe nimeni daca suntem de acord sa fie centralizate in unul singur. STARETUL ANTONIE DESPRE CARTELE SI SEMNUL FIAREI: „La venirea antihristului, totul deja e pregatit, centralizarea e deplina, poporul e numarat, fiecare e cu numarul sau si cu cartela sa, iar în ea e inclus totul” https://saccsiv.wordpress.com/2012/0...tela-sa-iar-i/ Last edited by antoniap; 09.11.2013 at 15:54:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Este demn de remarcat că de-a lungul timpului tot mai mulți utilizatori de bun simț și-au dat seama de pseudocreștinismul userului alinb, chiar și fratele Cezar a avut câteva remarci foarte fine și subtile cu scopul decredibilizării necesare a userului alinb. Cum este posibil ca totuși atât de multă lume să sesizeze aceste fapte evidente dealtfel, iar userul mihailc, și el în esență profund incompatibil ca structură spirituală și intelectuală cu alinb, să își continue tandemul cu alinb, trebuie să remarcăm că este de domeniul ciudatului; numai un cuvânt ar mai fi de spus în condițiile actuale, "încurcate mai sunt, Doamne, căile satanei și mulți mai sunt, Doamne, cei care merg pe ele vrând în același timp să dea impresia că ar merge pe cele ale lui Dumnezeu!".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne ajute sa fim de folos aproapelui. Sfantul Nectarie, care se praznuieste astazi, a indurat atatea din pricina ca a fost placut lui Dumnezeu. Of, cati oameni ispititi de necuratul am vazut! Uneori ii inteleg, alteori ma infurii. Uneori imi dau seama cat de lesne putem aluneca in directia gresita. Numai necuratul ii poate sminti pe crestini prin gandurile pe care le trimite lor sau oamenilor care-i pot influenta. Dumnezeu sa ne ajute sa fim toti placuti Lui si nimeni sa nu mai faca voia celui rau. Last edited by antoniap; 09.11.2013 at 20:49:32. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spuneti de actele biometrice? | Daniel777 | Stiri, actualitati, anunturi | 107 | 11.10.2010 23:02:47 |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Ce se incearca cu actele biometrice? | mihailt | Generalitati | 0 | 15.07.2009 02:30:05 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Despre actele de identitate electronice si intimitate | BogdanF2 | Generalitati | 0 | 26.01.2009 20:23:30 |
|