Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2013, 11:46:40
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stireana Vezi mesajul
Ce-mi plac binecuvântările făcute cu pumnalul! Mă topesc, nu alta! Ortodox sadea, ce mai?!
Dragos P are si el dreptul sa isi exprime parerea. Chiar daca nu concorda cu alte idei sa nu vedem in asta rautate .
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 11:51:08
stireana stireana is offline
Banned

Data înregistrării: 14.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Dragos P are si el dreptul sa isi exprime parerea. Chiar daca nu concorda cu alte idei sa nu vedem in asta rautate .
Soro, pân' la urmă care-i baiul? Că nu înțeleg care ți-e menirea în discuția mea cu DragoșP.

Că mie îmi pare un băiețaș fără nimic în scăfârlie, e treaba mea. Că tu-l vezi rupt din stele, e povara dumitale.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 12:21:16
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Anca ,eu speram la o rezolvare duhovniceasca a acestor nenorociri care ne ameninta tarisoara ,adica pur si simplu Dumnezeu sa nu ingaduie .
Ceva ,ceva se simte de vreme ce inca nu s-a votat si nu s-a luat o decizie cu Rosia Montana,
Dar acolo in Moldova ce sa mai zicem ?
Pentru pacatele noastre se intampla toate astea.
Un parinte mi-a spus ca ne-am omorat conducatorul. Pt ca toti suntem vinovati ,chiar daca autorul moral este Iliescu.
Ne-am bucurat ca am scapat si uite unde am ajuns.
Mai sunt si altele care nu mai trebuie spuse ,le stim toti.
Dar eu tot sper sa scapam ,sa ne salveze bunul Dumnezeu.
Nu inteleg cu ce este de vina poporul intreg ca Ceasescu a fost omorat de oamenii lui Iliescu? Ce putea poporul sa faca ca sa nu se intample asta? Va spun eu, nimic, ca l-ar fi omorat oricum.
Nu e autorul moral, e autorul direct, ca la ordinele lui s-a luat decizia.
De preoti nu imi aduc aminte totusi sa se fi revoltat cand a fost omorat. Acum e usor sa dai vina pe popor, dar tu ca biserica ce ai facut atunci, macar ai condamnat actul?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 12:32:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
De preoti nu imi aduc aminte totusi sa se fi revoltat cand a fost omorat. Acum e usor sa dai vina pe popor, dar tu ca biserica ce ai facut atunci, macar ai condamnat actul?
Biserica incearca sa nu se implice in politica.
Si e o atitudine inteleapta.

Last edited by AlinB; 22.10.2013 at 13:05:36.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 13:07:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Nu inteleg cu ce este de vina poporul intreg ca Ceasescu a fost omorat de oamenii lui Iliescu? Ce putea poporul sa faca ca sa nu se intample asta? Va spun eu, nimic, ca l-ar fi omorat oricum.
Mare tampenie asta cu "poporul care si-a ucis conducatorul".
De parca Ceausescu ar fi avut vreun mandat divin, n-ar fi fost instaurat de comunistii care au persecutat Biserica si pe omul de rand.
Si "poporul" a aflat dupa ce s-a intamplat toata tarasenia, a fost pus in fata faptului implinit.

Iar autorii, au dus-o si o duc mai bine ca niciodata, poporul trage ponoasele.
Vechi 22.10.2013, 13:20:44
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De parca Ceausescu ar fi avut vreun mandat divin, n-ar fi fost instaurat de comunistii care au persecutat Biserica si pe omul de rand.
Si "poporul" a aflat dupa ce s-a intamplat toata tarasenia, a fost pus in fata faptului implinit.

Chiar daca a fost pus de comunistii atei ,a fost ingaduit de Dumnezeu.
"N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ți-ar fi fost dat ție de sus."(Ioan,19)
Asta cu dusul bine al celor nelegiuiti care ne conduc si au facut rele e clarificat in psalmul 72.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 13:49:05
Banned

Implicit

Citat:

Exact, a fost pus in fata faptului filmat.

Ceausescu nu a fost ales de popor in primul rand, regimul comunist a fost ilegal din start.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 13:49:50
Banned

Implicit

Citat:
Biserica incearca sa nu se implice in politica.
Si e o atitudine inteleapta.
Personal, imi pare rau ca nu se implica.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2013, 14:34:22
stireana stireana is offline
Banned

Data înregistrării: 14.08.2011
Implicit

Citat:
a fost ingaduit de Dumnezeu
...până nu l-a mai îngăduit. Nu l-am omorât noi, Anita, l-au omorât ai lui, trădătorul-de-neam trădat el însuși.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2013, 11:33:03
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stireana Vezi mesajul
Anita, Dragoș o fi având dreptatea privitorului pe hartă, însă eu mi-am uns croasantele cu unt în fiecare dimineață cu Alpii înaintea ferestrelor deschise.

Când aud că Ceaușescu a făcut și fapte bune... Mda, și în Rusia sunt biserici în care Stalin e închinat prin icoane. Ăia nu-s preoți, îs "pochi".
unii dintre asa zisii credinciosi, is spalati pe creier de propaganda comunista,ceausista, care in ultimii ani, a inceput sa infiltreze masiv biserica ortodoxa cu "pochi" care sub sutana aveau epoleti cu multe stele !
Asa ca popa securist, se grabea ,deupa orice spovada, sa mearga la tanti secu' sa dea cu subsemnatu',despre ce mai fac si spun enoriasii !
Desigur, nu putem generaliza, au fost si multi preoti(cei adevarati,care merita respect !) care, s-au ferit de aceste treburi sau au cautat sa le ocoleasca, sau daca nu s-a putut ,au incercat sa spuna numai lucuri banale,astfel incat securitatera sa-i considere neinteresanti !
Insa fenomenul a existat, si acei preoti zelosi pentru cauza sistemului, cauta si acum sa refaca vechea propaganda bolsevica !
Reply With Quote
Răspunde