Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2013, 23:23:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
legat de sminteala iarasi sunt de acord cu tine. Luat mai in particular a trimite un om la psiholog in loc de preot mi se pare o mare sminteala. Eu cred ca toti oamenii ar trebui sa ajunga la duhovnic iar daca printre oameni se afla si dintre cei care au nevoie de doctor cred ca preotul stie sa discearna si poate sa decida mai ales ca este sfintit si vas ales prin care se revarsa Duhul Sfant noua oamenilor. Sigur nu ma refer aici la anumite probleme de sanatate care necesita medic.
Fara suparare dar idealizezi, probabil din cauza ca ai avut prea putin de a face cu diversitatea, atat la nivel uman cat si duhovnicesc.

Am spus-o si o repet, un preot poate acorda iertarea pacatelor, dar veleitatile lui de psiholog tin mai degraba de latura umana si mai ales cum a inteles el sa si-o dezvolte, sau nu.

In ceea ce priveste discernamentul spiritual, iarasi tine intr-o buna masura de el, de cum a inteles sa-si dezvolte aceasta latura, binenteles cu asistenta de sus.

Si da, este o linie uneori destul de subtire care separa sarcina psihologului de cea a psihiatrului, sunt cazuri evidente dar si cazuri mai putin evidente unde trebuie o formare de specialitate, sa crezi ca toti preotii o au nu poti fi decat naiva.