Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2013, 17:28:56
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu cred ca medicii psihologi sunt mai culti decat preotii.
Nici eu nu cred. De ce? Pentru că struțo-cămila există doar în mintea care compilează.
Pentru că preoții, slavă Bunului Dumnezeu, există.
Pe când "medicii psihologi" nu există. Iar dacă nu există, atunci nu pot fi nici mai culți nici inculți. Întrucât nu există!

În realitate, însă, există și subzistă:
1) medici, oameni cu pastile și injecții, din aceia cu halat alb sau verde sau bleu, numiți psihiatri (nu psihologi)
2) psihologi (ăștia nu sunt medici), din aceia cu blugi și tricou, ca mine, sau cu pălărie fistichie și pipă, ca unii dintre haioșii mei colegi.
Noi, psihologii, nu purtăm seringi prin buzunare, nu prescriem neuroleptice, nu punem clismă (ca pe secțiile de psihiatrie, uneori), nu avem parafă bună pe la farmacii, nu dăm ce cere lumea (adică pomană, să zacă nesimțirea mai departe și pastiluța să își facă singură efectul, ca un drog) ci dăm ce am descoperit că e de folos lumii: muncă cu sine, cercetare fără milă și eliminare de sub preș a mizeriei personale, descoperirea puterilor autentice ascunse în noi dar de care ne-am bătut joc toată viața, ba chiar bilet de recomandare insistentă către preot și Liturghie.
Și pentru toate acestea, pentru că punem pe omul puturos la treabă cu sine (oh, românaș șmecheraș, școlit în Balcani pentru excelența în bișnițăreasca-ți viață), pentru că spargem vitrina cu bijuterii care tronează pe mintea prostească a fiecăruia, fiindcă supărăm marea iubire de sine a snobilor și snobinetelor, ghici ce? Ghici, oare ce se-întâmplă cu noi?
Uite ce: ne urăște lumea.
Și zice că suntem hoți, șarlatani, obsedați sexuali etc. etc. Vedeți numai pe forum ortodox ce s-a scris până acum despre psihologie și psihologi și veți înțelege cine anume scrie aceste injurii.
Oare ce fel de oameni sunt cei care aruncă cu noroi, ca-n "După dealuri", în psihologi și psihologie? Să mai pomenesc, oare, că, printre alții Ceaușescu & Ceaușescu au eliminat Psihologia din România?... De ce au făcut-o, oare?

Psihiatria este o ramură a Medicinei. Medicul psihiatru este absolvant al Medicinei, cu specializare suplimentară în domeniul sănătății mintale.

Nu este absolvent de Universitate, ca Psihologul ori ca Teologul.

Psihologii sunt absolvenți ai Facultății de Psihologie. În București, cea mai mare și mai pertinentă este (dincolo de câteva secții pe la fac. private unde nu vreau să comentez ce se întâmplă) Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității.
Și Facultatea de Teologie face parte tot din Universitatea București.
Facultatea de Medicină și farmacie NU face parte din Universitatea București.

Last edited by cezar_ioan; 05.09.2013 at 17:35:33.
Reply With Quote