Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2013, 19:49:05
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Pf. Cand cea mai aproape biserica ortodoxa este la o ora distanta, da, este o problema, mai ales daca nici macar acea biserica nu este in romana si nu intelegi nimic.
Aici, în Peru, este o singură biserică ortodoxă activă și din fericire e în Lima. Preotul e venit din Chile... Mai e una în alt oraș, dar nu are preot din cîte am înțeles.

Eu nu știu deloc spaniolă, iar la biserică vin greci, arabi, ruși, români, italieni, localnici șamd. Pentru asta, preotul a tipărit Liturghia în spaniolă și pot să urmăresc rugăciunile știind ce se spune. „Doamne miluiește„ e de regulă ”Kirie eleison„, Rugăciunea Domnească se spune consecutiv în toate limbile. Singura mea problemă e cu citirea din Scriptură sau cu predica, unde abia îmi dau seama despre ce e vorba, dar și așa am acces la calendar să văd ce duminică e. Deci există soluții pentru începătorii în ale limbii locale.

Citat:
Plus ca nu prea gasesti nici carti. Spre deosebire de Romania, in Vest nu gasesti Biserici si Manastiri la fiecare pas, nu ai preoti si duhovnici buni sau nu ai de unde sa alegi duhovnicul potrivit ptr. tine. Din punct de vedere strict ortodox, e mai bine in Romania.
Da, asta e o problemă într-adevăr.

Ne-am împrietenit cu un tip care cîntă la strană. E un om excepțional, absolvent al Facultății de Arte. A descoperit ortodoxia studiind pictura și ajungînd la iconografia ortodoxă printr-un profesor de la facultate.

L-am întrebat ce a citit. Mi-a zis ceva de Lossky, Evdochimov parcă și încă un autor - prea puțin oricum. Mi-a spus că-i este greu să găsească materiale în spaniolă, nu mai zic de cărți despre pictura noastră.

În comparație cu cazul lui noi avem acces la o cantitate enormă de informație veritabilă, ar trebui să fim experți în teologie... :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote