![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
De exemplu te spovedesti intr-o dimineata, nu te impartasesti si te duci a doua zi sa te impartasesti. Daca te duci la alt preot (de exemplu la o biserica ce are program zilnic de slujbe) acela trebuie sa te creada pe cuvant ca te-ai spovedit ieri. Si nu stie nici ce ai mai facut tu ieri, e suficienta o zi pentru a face un pacat oricat de mare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu in ce zona, la noi se spovedesc inainte. De fapt se impartasesc rar duminca cei maturi, mai mult copiii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei mai multi se spovedesc vineri seara si se impartasesc sambata sau duminica la sf.Liturghie ,bineinteles. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste spovedania duminica, este atat greu - preotul neputand aloca timp pentru asa ceva inainte de Sf. Liturghie, dar mi se pare ca exista si argumente canonice impotriva.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In post parintele meu duhovnic spovedeste ,dar undeva in pronaos ,in o camaruta.Spovedeste pana la sfintirea darurilor de obicei si dupa slujba apoi ,daca mai raman nespovediti. Pentru ca sunt foarte multi care vor sa se spovedeasca si sa nu ramana cineva nespovedit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea e ca nu poti spovedi pe toti cei care urmeaza sa se impartaseasca in ziua respectiva, chiar in dimineata respectiva. Am sa intreb daca exista canon care opreste spovedania duminica (sau o logica duhovniceasca) eu asa tin minte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se spovedesc multi la 40 zile ,in post sau la sarbatori mai spovedeste si duminica. Nu cred ca exista canon ,e foarte bun cunoscator al canoanelor si le respecta intocmai. |
|