Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.07.2013, 11:37:30
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai ales ca au venit in fata la impartasit, era de datoria preotului sa le atraga atentia.
Poate erau totusi la prima "infractiune" si s-a gandit ca nu se va mai intampla pe viitor.

E o boala care iese la suprafata in anumite contexte.

De obicei cand facem acest lucru, ne folosim imaginatia.
Dar o folosim rau, aruncat asupra celuilalt cele mai rele intentii.
O putem folosi in sens bun, gasindu-le scuze.
Ce scuze sa le gasesti ,doar nu le-a invitat nimeni in biserica in costum de baie
Si indiferenta asta la rau si bine o numeste parintele de la biserica unde merg eu "impietrirea inimii"
Nu ma atinge nimic ,nu ma tulbura nimic ,nu ma bucura nimic.
E normal sa te tulburi ,tu nu te tulburi cand cineva apropiat este jignit ,dispretuit ?
Umbli despuiat pe langa icoane in casa Domnului ?
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 14:10:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Anita, mai incearca.

Dar pe partea cealalta.

Si mai este un fel de indiferenta, sanatoasa.
Ex: daca cineva te jigneste sau te lauda.

Si apropo, nimenu nu poate ofensa cu adevarat pe Dumnezeu, asa cum o furnica nu poate calca pe un elefant.
In schimb oamenii au diverse sensibilitati, de multe ori extinse ca niste tentacole peste toti si peste toate..

Last edited by AlinB; 03.07.2013 at 14:13:18.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 14:45:36
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Anita, mai incearca.

Dar pe partea cealalta.

Si mai este un fel de indiferenta, sanatoasa.
Ex: daca cineva te jigneste sau te lauda.
Te referi la pacea care ar trebui sa te cuprinda in aceste ocazii?
Citat:

Si apropo, nimenu nu poate ofensa cu adevarat pe Dumnezeu, asa cum o furnica nu poate calca pe un elefant.
In schimb oamenii au diverse sensibilitati, de multe ori extinse ca niste tentacole peste toti si peste toate..
Stii ca monahul Nil de la sfantul Munte cand a umblat imbracat necuviincios in fata icoanei Maicii Domnului a fost pedepsit ,chiar daca dupa aceea a fost iertat de Preacurata?
Nu cred ca Dumnezeu ramane indiferent ,chiar daca El nu este mandru se poate supara .
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 20:15:28
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Mai ales ca au venit in fata la impartasit, era de datoria preotului sa le atraga atentia.
Poate erau totusi la prima "infractiune" si s-a gandit ca nu se va mai intampla pe viitor.

E o boala care iese la suprafata in anumite contexte.

De obicei cand facem acest lucru, ne folosim imaginatia.
Dar o folosim rau, aruncat asupra celuilalt cele mai rele intentii.
O putem folosi in sens bun, gasindu-le scuze.
In fine...
Despre ce boala este vorba?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 20:21:55
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
Valeu, Dan Badulescu geocentristul si maica Fermo Cipofobista antiBOR?
Mai bine taceai ca intelept ramaneai, mai ales ca nu vad legatura cu topicul.

Si citat de pe site -ul lui saccsiv?
Apropo, bloguieste si din inchisoare?
A fost eliberat. El a spus ca a fost o chestiune mai veche. Cred ca fost un saccisv 2 care s-a ocupat de blog in timp ce saccisv 1 era inchis.
Citat:
P.S. Oricum multumesc pentru link -urile cu cele doua opinii, pare ceva interesant.

P.S.2 Am si eu o nelamurire mica, legata de Ostrov dar in rest, tot ce zice Ciomazga ala e o aiureala a unuia care vorbeste mult dar intelege mult prea putin.
Ciomazga 'ala' a fost la facultatea de teatru si film, a lucrat in televiziunea romana, a creat mai multe show-uri, emisiunea semne si asa mai departe. Deci, nu prea poti sa spui ca nu e calificat, e din industrie. Dansul asa vede Ostrovul. Poate e vorba despre niste detalii care oamenilor normali le scapa, iar celor profesionisti le iese in ochi!?

Last edited by Parascheva16; 03.07.2013 at 22:32:31.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 20:57:18
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Fratilor , nu stiu altii cum sunt dar pt. mine este o mare bucurie sa ai cerebrali si inteligenti asa, la indemina pe forum !
Eiii, alt parfum cind stai 'colea, coate in coate si gind in gind cu stiutorii : zici tu ceva, ei din contra, dai tu un exemplu, ei ti-l arunca la gunoi si iti arata cit de fraier esti pe linga el/ei, ai tu o parere, ei au 4 dar exact pe dos cu a ta, ai citit tu ceva dintr-un autor, ei ti-l arunca in hazna si iti scrie repede un post cu cei care de astazi de la prinz au fost cotati la bursa, ai ascultat tu o predica a unui parinte, iti spun ei ca de mult acesta este in "rahat", in disgratie, si ca nimeni nu il mai urmareste de mult, spui tu doua vorbe despre un canon, te si lamuresc ei ca cipurile astea sunt un fel de metresa: cind slavite de altii, cind hulite chiar de sustinatori, promiti tu ca vrei sa pui inceput bun vietii tale, iti si livrea ei nenorocirile petrecute in Biserica din cauza habotnicilor...
Unde dai si unde crapa sau, ce te intreb eu si ce-mi raspunzi tu !?
Ii intrebi in cele din urma daca sunt din gasca lui Contragica si te si trezesti ca daca nu puneasi intrebarea asta mai erai tolerat inca putin, dar astfel esti de un ridicol puturos.
Si tot asa tinindu-o gaia-matu au fratii acestia cerebrati un dever de crezi ca a studiat marketingul la baal.
Se opreste un frate si nu mai intreaba cite ceva, ei raspund orisicui citind din memorie sau "opere alese".
Nu mai pune nimeni nici o interbare... raspund ei si asa pt. intrebarile care "era sa avem niste intrebari" !
Orice ai face, orice ai zice, trebuie sa fi bucuros ca ai companie si de ai chef si de nu !

Si inca ceva, sa nu ii contrazici sau sa ii superi, pt. ca te ia pe aliniate: intii primul aliniat albastru unde ai zis ca..., apoi al doilea, apoi inca 5-6 sau cite mai poate identifica in dezacord cu biblioteca lui pina cind acrit de prezenta asta nelalocul ei, cauti sa asculti Romania-Actualitati online, deschizind la intimplare : cotelor mustrarilor care curg riuri-riuri : gheata la mal !

Asta este ! Ce sa faci ? Daca am fi toti rai sau toti buni... urletul ne-ar cuprinde . Si asa, pina noaptea tirziu se aud pe bulevarde si alei uletele inteligentei... destul cu atit !

Last edited by zaharia_2009; 03.07.2013 at 21:01:45.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 21:46:58
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Si totusi Nastya a ales sa taca !
Poate nu se astepta ! Sau poate credea ca mentalitatea ei plina de "bunavointa" acolo unde nu se cere bunavointa in primul rind ci cu totul altceva, era salvatoare, era europeana, pacifista, era... un punct de reper.
F. asemanator cu practica comunista a ultimilor ani de marete realizari cind, daca in sedintele de partid, iesea tensiune si contradictii, intervenea secretarul de partid si spunea: mai tovarasi, sa fim mai calmi, sa mai lasam de la noi, sa fie intelegere, sa nu avem discordie, sa mai iertam si sa mai dam sanse si celorlalti, asa fac niste tovarasi adevarati, demni de increderea partidului nostru.

Orice accepta romanul, de voie, de nevoie, dar ca trebuie sa respecte indemnuri, recomandari, povete, reguli si legi, asta nu !
Atunci o da cu miorlaiala : nu stiu, nu pot, nu cunosc, nu sunt obisnuit, nu am incercat, nu m-am asteptat, nu am crezut ca este chiar asa, sunt oripilata , etc, etc .
Numai sa taca si sa se supuna, nu !
Exact cum spunea Yasmina: pt. ca in spatele tututror faptelor si gindurilor noastre sta de extrem de multe ori, dar extrem de multe ori, nu intentia vazuta, care defapt este o minciuna, o inselare, ci mindria noastra !
Si-apoi pt. mindria noastra , si tragem .
Buna seara, frate Zaharia.
In cele ce vreau sa scriu nu ma refer in doar si in mod special la mesajul dumneavoastra de mai sus. Am citat acest mesaj doar pentru ca doresc sa va atrag si sa-mi cititi ce as vrea sa povestesc:
Iubita si batrana mea mama, ca de altfel multi batrani, sufera de o boala foarte neplacuta. Noi ii spunem surzenie insa ea nu recunoaste. De multe ori cand povestim ceva important cu ea nu reactioneaza nicicum, se uita fix in ochii nostri si tace. Atunci noi repetam povestea cu voce tare, strigam si pronuntam raspicat, cumva rastit... Ne raspunde suparata:
- Nu tipa draga, ca nu sunt surda! Aud, dar nu inteleg! Vorbeste normal si in cuvinte mai putine... si atunci o sa inteleg.
Of si mama asta... se supara... si doar eu nu-i vreau decat binele!
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 23:34:15
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Buna seara, frate Zaharia.
In cele ce vreau sa scriu nu ma refer in doar si in mod special la mesajul dumneavoastra de mai sus. Am citat acest mesaj doar pentru ca doresc sa va atrag si sa-mi cititi ce as vrea sa povestesc:
Iubita si batrana mea mama, ca de altfel multi batrani, sufera de o boala foarte neplacuta. Noi ii spunem surzenie insa ea nu recunoaste. De multe ori cand povestim ceva important cu ea nu reactioneaza nicicum, se uita fix in ochii nostri si tace. Atunci noi repetam povestea cu voce tare, strigam si pronuntam raspicat, cumva rastit... Ne raspunde suparata:
- Nu tipa draga, ca nu sunt surda! Aud, dar nu inteleg! Vorbeste normal si in cuvinte mai putine... si atunci o sa inteleg.
Of si mama asta... se supara... si doar eu nu-i vreau decat binele!
Frumos ! F. frumos ! Meritoriu, dar... v-am scapat ! Nu va pot prinde ! Hm, dar ce zic eu, nici macar nu ma pot tine dupa dvs. Este prea in cheie !
Vorba lui Minulescu : "Cheia, cheia de la poarta veche/ Cheia ce mi-ai dat-o aseara/ Am pierdut-o... dar ce cheie nu se pierde !"
M-ati atras suficient si v-am citit povestea dar...
Poate, daca ati vorbi un pic mai tare, dar fara sa strigati, v-as prinde mai bine !

Dar avem timp !
La vorbe bune si la buna auzire !

NB: re si recitindu-va s-ar putea sa inteleg totusi unde bateti . dar am sa va raspund cind voi fi convins ca nu fac o eroare.

Last edited by zaharia_2009; 03.07.2013 at 23:55:50.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2013, 02:18:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
In fine...
Despre ce boala este vorba?
Boala de a-i trece pe altii prin foc si sabie pentru pacate derizorii care poate nici macar nu ne afecteaza direct sau/si semnificativ in timp ce fara doar si poate noua ne gasim infinite scuze pentru pacate infinit mai mari..

Last edited by AlinB; 04.07.2013 at 02:25:17.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2013, 02:24:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Ciomazga 'ala' a fost la facultatea de teatru si film, a lucrat in televiziunea romana, a creat mai multe show-uri, emisiunea semne si asa mai departe. Deci, nu prea poti sa spui ca nu e calificat, e din industrie. Dansul asa vede Ostrovul. Poate e vorba despre niste detalii care oamenilor normali le scapa, iar celor profesionisti le iese in ochi!?
O fi bun. Chiar bun. La teatru, la film, show -uri, etc.
Dar cu ortodoxia cam scartie.
Cel putin la capitolul "Nebuni intru Hristos" e clar ca n-a pus mana sa citeasca ceva.
Desi avem vreo 2 carti scoase.
Sa puna mana sa citeasca (sfat valabil si pentru cei care tind sa-i dea dreptate pe nemestecate) si pe urma sa comenteze (daca a priceput ceva), caz in care peste 90% din parerea lui devine clar eronata si neavenita.