Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2013, 12:40:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Daca sunt noi, e de inteles, daca sunt vechi ar trebui sa fie atentionate! Nu sunt babute ca in Ro sa le atraga atentia? :D
Din fericire se pare ca nu.
In mod sigur erau vizitatori ocazionali, cred ca e mai bine sa actioneze bunul simt si raportarea la cei din jur decat politia religioasa.
Vechi 02.07.2013, 16:51:22
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
@Yasmina Dar doamnele care mers imbracate de plaja la Biserica erau nou venite? Adica, nu stiau regulile din BO sau sunt destul de vechi , dar nu le intereseaza ? Daca sunt noi, e de inteles, daca sunt vechi ar trebui sa fie atentionate! Nu sunt babute ca in Ro sa le atraga atentia? :D
Nu e chiar asa ,vom fi judecati daca toleram asemenea situatii.
Si nu de judecatorii lumesti
Cum sa intri in biserica in costum de baie ?
Exista formule politicoase de adresare ,nu cicaleala de babe.
Macar sa avem cugetul linistit ca am vorbit
Reply With Quote
Vechi 02.07.2013, 17:41:28
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Of mai :)
Nu mai fi asa credula, informeaza-te mai bine:

http://en.wikipedia.org/wiki/Medical...nnabis_strains

The genus Cannabis contains two species which produce useful amounts of psychoactive cannabinoids. Cannabis indica produces a higher level of Cannabidiol (abbreviated CBD) relative to THC (the primary psychoactive component in medical and recreational cannabis). Cannabis sativa, on the other hand, produces a higher level of THC relative to CBD.[4]

Nu se mai foloseste canepa pentru ca industria are o sursa mai buna pentru fibre, care probabil se prelucreaza mai ieftin si mai ieficient, fibre sintetice, bumbac de ce nu, in.
Fibrele sintetice nu sunt traditionale romanesti. Nu poti duce traditia mai departe fara materie prima.

Nu poti interzice canepa pentru ca asa ti se nazare tie, cand stii foarte bine ca este folosita ptr. haine, panze, sfoara si altele. In alte tari canepa nu este interzisa, esti liber sa o folosesti.

Si eu am zis de canepa care se foloseste la noi in tara. Babutele de la sate nu au folosit-o ptr. droguri, multe nici nu stiu ca altii se drogeaza cu canepa. Mesterii populari nu au folosit-o nici ei pentru droguri. De ce sa distrugi culturile de canepa cand stii ca nu sunt folosite pentru droguri ? Se minuneaza toti de parca aud abia acum ca, canepa a fost folosita de romani de secole.

Ai citit pe site-ul postat de mine, despre canepa romaneasca?
Citez:
"Canepa pentru fibra "Cannabis Sativa" este o planta folosita din vechi timpuri pentru imbracaminte si alte articole gospodaresti. Dovezile arheologice o atesta din anii 7000 - 8000 I. Hr.

Pe teritoriul Romaniei, cultura canepii a fost inlesnita de sciti incepand cu secolul VII I. Hr. Herodot mentioneaza indeletnicirea femeilor dace in realizara de imbracaminte si decoratiuni in gospodarie. Dacii au folosit canepa si la vindecarea ranilor si arsurilor cu cataplasma din inflorescenta.

Traditia cultivarii si prelucrarii canepii in sistem gospodaresc s-a mentinut in unele zone pana in zilele noastre (pozele 1-8).

Pana in anul 1989 Romania ocupa primil loc in Europa cultivand 56-70% din productia totala si locul 4 in lume (45.000 ha) pentru ca sa ajunga in 1994 la numai 800 ha.

Necesitatea relansarii acestui domeniu decurge din avantajele culturii si insusirile deosebite ale fibrei.

- Canepa romaneasca are cel mai mic continut de substanta drog
din lume - maxim 0,02%.

- Este buna premergatoare multor culturi agricole (asolament).
- Productie mare de planta: 7.000-10.0000 kg/ha.
- Productie mare de fibra: 3.000 kg/ha.
- Tehnologie simpla.
- Cheltuieli relativ scazute.
- Nu se erbicideaza si nu se praseste - determina distrugerea buruienilor
prin inabusire.
- Are foarte putine boli, in cazuri foarte rare necesita tratamente.
- Fertilizeaza organic solul.
- Este o planta ecologica.
- Dupa epurarea apelor rezultate dupa topirea in bazine, acestea pot fi folosite in irigatii.
- Planta poate fi folosita in procent de 100%.
- Toate produsele sunt biologice, ecologice si biodegradabile.
- Produce de 2 ori mai mult lemn (combustibil) decat sporul anual de lemn al unei paduri.
*
Produse obtinute din cânepã:
  • Sãmântã cânepã soiul "Lovrin 110"
  • Puzderie cânepã pentru cãrãmmizi, ciupercãrii, asternut animale, foc
  • Câlti pentru fire groase
  • Fire de cânepã (Nm) 14/1, 16/1, 18/1, 20/1
  • Tesãturi naturale
  • Pânzã topitã (Bbc 100%; Bbc + in; Bbc + cânepã)
  • Pânzã pentru picturã
  • Pânzã pentru lenjerie si fete de masã (bbc + cânepã)
  • Confectii: copii si adulti
  • ulei alimentar,
  • ulei tehnic,
  • unguente farmaceutice pentru tratarea rãnilor si arsurilor,
  • pâslã pentru izolatii termice si saltele copii,
  • brichete pentru combustibil,
  • plãci pentru constructii si obilã din puzderie. "
****Recomand carticica: "Arta traditionala romaneasca pe cale de disparitie !"
Reply With Quote
Vechi 02.07.2013, 18:33:44
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Femeile respective,la vreo 30 de ani,au venit alaturi de bunicii lor; n-as crede ca erau prima data pe acolo,caci s-au si impartasit dupa slujba.
Ce-a mai valida scuza ar fi ca dupa slujba opreau chiar la o piscina locala sau mergeau mai sus in Santa Barbara,care este o statiune la malul oceanului.
Chiar si asa,cum fiecare are masina personala aici puteau sa puna haine de schimb in masina sau doar un cardigan in geanta,care sa-i acopere sutienul de plaja si spatele gol.
Dar desigur ca mai exista si alte scuze,cum ar fi de fapt intelegerea ca biserica nu este decat un loc de socializare a comunitatii,iar slujba si impartasitul este tipicul locului,traditia casei.

Dar desigur,vorbim despre 1% din cazuri;in rest toata lumea a venit imbracata cu mult respect si cu grija.
Trebuie sa recunosc,ca pe mine ma tulbura aceste aparitii in timpul slujbei,nu ma mai pot concentra,mintea a ia razna,se socheaza incepe sa judece,sa se minuneze,etc. Poate principala cauza este ca vin din Romania unde bisericile sunt mult mai traditionaliste si deci destul de severe cand vine vb de haine desucheate in incinta bisericii.

Intr-un fel,mi-as dori sa fiu indiferenta la greselile altora si sa ma bag intr-un colt de unde sa nu mai vad nimic iar mintea sa nu mai aibe ce sa toace ca sa nu pierd trairea slujbei... Dar probabil ca asta este ispita cu care trebuie sa lupt in mod activ si nu doar ascunzandu-ma.
Problema este ca nu stiu ce sa fac in mod efectiv??
Un prim pas ar fi ca de fiecare data cand ma socheaza unele femei prin biserica sa ma gandesc la pacatele mele,numai asa as putea sa focusez gandurile si sa am si un folos ca nu am fost degeaba la slujba(cum am facut zilele trecute).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2013, 21:38:49
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Femeile respective,la vreo 30 de ani,au venit alaturi de bunicii lor; n-as crede ca erau prima data pe acolo,caci s-au si impartasit dupa slujba.
Ce-a mai valida scuza ar fi ca dupa slujba opreau chiar la o piscina locala sau mergeau mai sus in Santa Barbara,care este o statiune la malul oceanului.
Chiar si asa,cum fiecare are masina personala aici puteau sa puna haine de schimb in masina sau doar un cardigan in geanta,care sa-i acopere sutienul de plaja si spatele gol.
Dar desigur ca mai exista si alte scuze,cum ar fi de fapt intelegerea ca biserica nu este decat un loc de socializare a comunitatii,iar slujba si impartasitul este tipicul locului,traditia casei.

Dar desigur,vorbim despre 1% din cazuri;in rest toata lumea a venit imbracata cu mult respect si cu grija.
Trebuie sa recunosc,ca pe mine ma tulbura aceste aparitii in timpul slujbei,nu ma mai pot concentra,mintea a ia razna,se socheaza incepe sa judece,sa se minuneze,etc. Poate principala cauza este ca vin din Romania unde bisericile sunt mult mai traditionaliste si deci destul de severe cand vine vb de haine desucheate in incinta bisericii.

Intr-un fel,mi-as dori sa fiu indiferenta la greselile altora si sa ma bag intr-un colt de unde sa nu mai vad nimic iar mintea sa nu mai aibe ce sa toace ca sa nu pierd trairea slujbei... Dar probabil ca asta este ispita cu care trebuie sa lupt in mod activ si nu doar ascunzandu-ma.
Un prim pas ar fi ca de fiecare data cand ma socheaza unele femei prin biserica sa ma gandesc la pacatele mele,numai asa as putea sa focusez gandurile si sa am si un folos ca nu am fost degeaba la slujba(cum am facut zilele trecute).

Ceea ce citesc ma surprinde, ma uimeste si mai ales tinde sa imi dea un pic de frica in legatura cu un asemenea preot ! Cit curaj poate sa aiba ! Cit de mult se joaca cu viata si sanatatea lui ! Nici nu stie ce face !
Povestea cum ca ar fi vorba doar de 1% seamana mult cu intimplarea care mi s-a pus in fata cind eram student la medicina si a trebuit sa fac stagiul de Ftiziologie(TBC) Cind am ajuns la institutul Nasta, acesta era alimentat cu apa dupa program, astfel incit dupa orele 10.00, adica dupa ce intrai in saloane si examinai bolnavi, nu aveau apa cu ce sa te speli pe miini.
Cerind alcool sanitar pt. a ne spala macar mecanic pe miini ni s-a spus ca ei fac tratamentele injectabile cu rivanol deoarece de 1 an nu au mai primit alcool .
In acest caz, noi studentii, ne-am alarmat si am spus ca nu mai intram in saloane deoarece riscul de contaminare este f. mare .
Asistenta universitara a privit la noi cu drag si bunavointa si ne-a spsu : mai copii, voi stiti ca doar 2-3% din studentii unui an la medicina (intr-un an eram 500 de studenti) fac TBC pulmonar, iar din acestia sub 1% o iau prin contaminarea din timpul stagiului ? Nu va speriati, deoarece si cei care o fac sunt cei care au conditii favorabile : extenuare prin invatare, alimentatie proasta(isi vind cartele de masa si ei maninca o luna ce apuca, adica tigari, cafea si mincare de pe la altii) statul in frig, etc.
Adica exact conditiile noastre despre care buna doctorita insa nu isi dadea seama ca le avem: chiar daca nu invatam toti pe rupte, totusi noptile le pierdeam cu totii la biliard clasic, canasta, rumy, table, unde si fumam pachete de tigari; de vindut cartele, adevarul este ca le cam vindeam si fiecare se descurca iar frig, stim cu totii cum era in apartamente iarna(faceam stagiul de ftiziologie in luna februarie) dara-mi-te in camine. Adica frig bogna !
Atunci un coleg, f. pe faza, i-a raspuns: doamna doctor, poate sa fie procentul de 1%00, dar daca tu unul esti acela, 1 din 10.000 de studenti, stiti ce importanta are , aoleu !?
Am zimbit cu totii, si noi si dumneaei, si ne-am resemnat, dar de a doua zi fiecare a venit cu jumatatea de alcool la el ca macar sa aibe cu ce sa se spele pe miini.

Revenind, tot asa si cu aceste procente ale celor care fac tulburare in biserica, par nesemnificative, dar tinind cont de locul unde se intimpla astfel poate capata o alta semnificatie.
Dar nu asta este dramatic, totusi, ci faptul ca un preot desleaga si face ceea ce in nici un caz apostolii si sfintii canonisti nu au deslegat si nu au ingaduit, asta este grav, grav, rau de tot!
Pt. persoane dintr-acestea bune de moare lumea, care se dau mai bune decit sfintii, care au ajuns mai generosi si mai cumsecade chiar decit Hristos, care au nevoie de poza comunitara buna si de venituri pe masura, pt. acestia ajungem astazi, ajung defapt, ca asta este cuvintul pt. cei care sunt in starea si parerea aceasta, sa nu mai vedem padurea de copaci, sa nu mai stim daca mai avem reguli, rigori, daca mai dorim dreapta socoteala, daca ne mai inchinam cui trebuie sau batem cimpii de ne dor dintii, daca mai avem o rinduiala, daca este rinduiala cea buna, daca mai luptam cu pacatul, dezordinea, nesupunerea si parerismul generalizat sau daca inca mai luptam lupta cea buna, daca mai stim sau vrem sa mai stim ce este pacat sau mai stim doar voia si parerile noastre... pt. asemenea peroane, invesmintate de cele mai multe ori si ridicati la rangul de iconomi stavrofori ajungem sa ne smintim cei mai multi .
Ma si miram de ce parintele Arsenie Papacioc, parintele Iustin Pirvu, Visarion Coman, Adrian Fageteanu (si la acestia sunt deja cunoscute replicile taioase cu ierahii sau patriarhii care fac cum vor ei !)parintele de la Aiud, parintii de la Sihastria, Sihla, Neamt, indirect parintele Staniloaie, spuneau textual: aveti grija sa nu va smintiti si sa pierdeti dreapta credinta si dreapta rinduiala din Biserica Ortodoxa .

Este de discutat mult pe tema celor mai sfinti si mai ingaduitori decit sfintii si care isi gasesc linistea in decupaje interpretate precum vor ei din sfintii parinti .

Nu mai departe, va dau un exemplu asemanator cu renumitul si mult apreciatul film al marii Rusii pravoslavnice OSTROVUL, care a fost totusi deconspirat in multe conferinte ale lui C. Ciomizga si care a reusit sa dea la o parte spoiala de luat ochii avangardistilor si pietistilor mistici si sa arate ca sub lucruri aparent uimitor de grozave, defapt sta altceva . Altceva care nu este vazut decit de cei care vor aceasta. Cei care nu vor isi aduna in vorbire, in fapte, in caracter si in casa lucruri uimitor de nemaipomenite, dupa obiceilul bun al lor . Iar dupa ce se sufoca de ele, ies la raspintii sa isi vinda absintul drept must !
Chiar pe acest site puteti asculta una din conferintele lui Ciomizga .
Si zic tuturor pacifistilor fara pace, ca si sorei/doamnei sora Nastya: poate ascultind indelung, pina la urma se va vedea si padurea .

Last edited by zaharia_2009; 02.07.2013 at 21:47:49.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2013, 22:51:03
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Cum se numeste conferinta tinuta de Ciomazga ? Cea in care vorbeste despre Ostrov.

Parintele Rafail Noica a zis lucruri bune despre film.
@Yasmina. Nu stiu daca e vina ta ca te-ai tulburat. E adevarat ca trebuie sa ne uitam la pacatele noastre si sa incercam sa nu judecam, insa cine nu se tulbura cand vede in Biserica femei cu spatele gol si sutienul la vedere? Banuiesc ca li se vedeau si picioarele! Daca era in Romania, mai ales in manastiri, o dadeau afara sau ii atrageau atentia, ori preotul ori babutele! Oare de ce preotul acela nu a zis nimic? Eu sunt constienta ca America de Nord nu este Romania sau Grecia, dar canoanele sunt valabile peste tot!

Am mai ascultat si eu acel radio ortodox american, curioasa sa vad cum vad americanii ortodoxia. Am fost si placut impresionata si dezamagita. Multi sunt protestanti convertiti la ortodoxie si se vede ca inca pastreaza acea mentalitate. De ex. considera ca stiinta oficiala explica totul f.bine si ca in Biblie se pot gasi pasaje care sa aprobe stiinta. Ori noi stim ca stiinta poate gresi, mai ales cand nu il ia in calcul pe Dumnezeu!

Dar Biserica unde mergi tu este Biserica Ortodoxa americana sau este sub alta Patriarhie? Greaca? Rusa?(nu are cum sa fie rusa, ei sunt destul de stricti chiar si in Occident)

L.E. Cred ca am gasit despre Ostrov, Ciomazga.

Aici: http://audio.crestinortodox.ro/oXV9T..._Ciomazga.html

Pr.Rafail Noica: http://www.youtube.com/watch?v=ES7_SUdWzuQ
Doua opinii complet diferite.

Last edited by Parascheva16; 02.07.2013 at 22:56:44.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2013, 23:32:31
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Dan Badulescu si maica Ecaterina Fermo apreciaza filmul Ostrov:

http://saccsiv.wordpress.com/2012/02...re-acest-film/

"Atmosfera din timpul slujbelor în bisericuța de pe Ostrov este mirifică, plină de dulceața sfințeniei ce sălășluiește în orice biserică în care se înalță rugăciuni Domnului. Și cu toate acestea, îl vedem deseori pe batușka Anatolie retrăgându-se pentru rugăciune în mijlocul naturii ostrovului. Acolo, în psalmi și lacrimi, cu rugăciunea minții, cu bucurii și tristeți numai de el știute, se simte în largul lui. El știe că rugăciunea către Dumnezeu trebuie să fie în Duh și Adevăr, o convorbire cu Puterile Cerești, cu îngerii și sfinții. Acesta este ,,dorul de pustie’’ care a dăruit creștinismului ortodox zeci și zeci de sfinți. Cu toate că părintele Anatolie e binecuvântat de Dumnezeu cu mult har, îl auzim suspinând: ,,Nu este pace în sufletul meu… nu mă slobozește nici un minut’’. Desigur acest iad, aceasta cumplită mustrare de conștiință fiind în urma păcatului crimei comise cu 30 de ani în urmă.

Citind cu atenție viețile Sfinților Părinți, vom afla de acolo că pentru a-și păstra nealterată virtutea smereniei obținută în zeci de ani de post, lacrimi și rugăciuni, sfinții afișau de multe ori o atitudine ieșită din comun, tocmai pentru a împlini cuvintele sfinte ale Domnului nostru Iisus Hristos : ,, Și tu când te rogi, intră în cămara ta… și cînd faci milostenie, să nu știe stînga ce face dreapta.’’. Cu alte cuvinte o discreție totală. Așa este și părintele Anatolie, personajul propus de Pavel Lunghin, ca un bun exemplu de apreciat și de urmat. Desigur toate considerațiile acestea ar putea creea confuzie în mintea multor călugări de astăzi, așezați, corecți, care împlinesc aproape până la virgulă, toate îndatoririle date de duhovnici și stareți. Desigur că nu toți oamenii pot avea aceeași măsură duhovnicească… dar absolut cu certitudine, pot avea dorința de a fi ,,prietenii lui Hristos’’ și de a vorbi cu El, ca și cu ,,un prieten’’, așa cum spun rugăciunile înaintea împărtășaniei. Pentru aceasta, regizorul Pavel Lunghin a așezat în prim plan toate încontrările părintelui Anatolie cu părintele Iov și cu părintele stareț Filaret, ca exemplu demn de dorit și de urmat, căci de preoți ca Iov și Filaret este plin monahismul actual. Să nu fie ! – cum spun Sfinții Părinți.

În sfârșit, recomand din tot sufletul acest film tuturor celor care au îndoieli și frici, care încă mai oscilează sau nu înțeleg care să le fie atitudinea în societatea noastră apostaziată.

Soluția propusă de Pavel Lunghin și echipa sa este: ,,NEBUNIA ÎN HRISTOS’".

Maica Ecaterina Fermo
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 00:06:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Valeu, Dan Badulescu geocentristul si maica Fermo Cipofobista antiBOR?
Mai bine taceai ca intelept ramaneai, mai ales ca nu vad legatura cu topicul.

Si citat de pe site -ul lui saccsiv?
Apropo, bloguieste si din inchisoare?

P.S. Oricum multumesc pentru link -urile cu cele doua opinii, pare ceva interesant.

P.S.2 Am si eu o nelamurire mica, legata de Ostrov dar in rest, tot ce zice Ciomazga ala e o aiureala a unuia care vorbeste mult dar intelege mult prea putin.

Last edited by AlinB; 03.07.2013 at 01:33:31.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2013, 00:10:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Mai ales ca au venit in fata la impartasit, era de datoria preotului sa le atraga atentia.
Poate erau totusi la prima "infractiune" si s-a gandit ca nu se va mai intampla pe viitor.

Citat:
E o boala care iese la suprafata in anumite contexte.

Citat:
De obicei cand facem acest lucru, ne folosim imaginatia.
Dar o folosim rau, aruncat asupra celuilalt cele mai rele intentii.
O putem folosi in sens bun, gasindu-le scuze.
Vechi 03.07.2013, 01:42:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Fibrele sintetice nu sunt traditionale romanesti. Nu poti duce traditia mai departe fara materie prima.
Sa nu confundam traditia cu fitza.

Citat:
Nu poti interzice canepa pentru ca asa ti se nazare tie, cand stii foarte bine ca este folosita ptr. haine, panze, sfoara si altele.
Nu pentru "ca asa ti se nazare". Ti s-a explicat deja de ce.
Nu, la noi nu prea mai e folosita la asa ceva.
Sunt alternative mult mai la indemana. Si mai putin costisitoare.

Citat:
In alte tari canepa nu este interzisa, esti liber sa o folosesti.
Da, probabil prin America de Sud. Cunoscuta de altfel si pentru alte culturi "folositoare".

Citat:
Si eu am zis de canepa care se foloseste la noi in tara. Babutele de la sate nu au folosit-o ptr. droguri, multe nici nu stiu ca altii se drogeaza cu canepa. Mesterii populari nu au folosit-o nici ei pentru droguri. De ce sa distrugi culturile de canepa cand stii ca nu sunt folosite pentru droguri ? Se minuneaza toti de parca aud abia acum ca, canepa a fost folosita de romani de secole.
Lumea nu mai este aceeasi cu cea de acum 100 ani.

Citat:
- Canepa romaneasca are cel mai mic continut de substanta drog
din lume - maxim 0,02%.
Si asta ar trebui sa fie putin?
Esti sigura?

Citat:
- Produce de 2 ori mai mult lemn (combustibil) decat sporul anual de lemn al unei paduri.
Ai verificat sa vezi daca e asa?
Poti face mobila din ea?
Se poate arde, fara a "shamaniza" toata zona?

Citat:
Produse obtinute din cânepă:
Serios, cate din astea si in ce cantitati se produc la ora actuala, nu la noi care nu mai avem industrie ci pe plan international?
La multe exista fara doar si poate alternative mai ieftine dpdv al costului de productie.

In ceea ce priveste la noi ...agricultura in general e la pamant, nu se cultiva chestii care ar trebui sa ajunga pe masa, ce sa mai zici de culturi a caror valorificare e sub semnul intrebarii.

Last edited by AlinB; 03.07.2013 at 11:24:59.
Reply With Quote
Răspunde