![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de alta parte, VoxPublica este un site care face reclama politicii de stanga , si , deci este normal sa fie impotriva capitalismului. |
|
|||
|
|||
![]()
Cateva precizari la ce au spus colegii de pe forum:
-Elitele au fost bagate in puscarii numai pana in 1964. Dupa aceasta, pe linie de stat cel putin, au existat foarte buni profesionisti in domeniile lor de activitate, care erau adevarate valori, cu mult peste ce avem acuma: Cornel Burtica, Ioan Totu (la finante-conomie), Ion Gheorghe Maurer, Corneliu Manescu, Stefan Andrei, Ion Stoian (la externe), Angelo Miculescu, Nicolae Giosan (la agricultura), Ion Avram (la industrie metalurgica), Mihail Florescu (la industrie chimica), Ion Stanescu (la turism), Ana Muresanu (la comert interior), Paul Niculescu Mizil (la cooperatie), Alexandru Filioreanul (seful regionalei CFR Iasi timp de 20 de ani), generalul Petre Constantinescu (omul care a condus constructia metroului bucurestean), Constantin Olteanu (la aparare nationala), Iulian Vlad (foarte bun profesionist in munca de informatii), Dumitru Ceacanica (cel mai bun criminalist roman), Jean Moldoveanul (seful IGM-ului), generalii Velicu Mihalea si Constantin Nuta (la militie), si multii alti! Acestia erau foarte buni profesionisti in domeniile lor de activitatea, si am mai vrea astazi sa avem la conducere in ministere astfel de oameni! In general dupa 1964 pe linie de stat- incepand de la ministru, sefi de centrale industriale, de unitati agricole, de intreprinderi, maistri, etc erau numiti in functie de competenta lor profesionala. Problema era pe linie de partid (exista aceasta dualitate a conducerii)- majoritatea activistilor si "secretarilor cu propaganda"" erau oameni incapabili, care, nestiind sa faca o munca practica, doar dadeau din gura, dar in general lumea nu-i prea baga in seama! Iar cel putin pana prin 1983-1985, la televiziune erau programe foarte bune! Erau filme si franceze, italiene, sovietice, romanesti si chiar americane (atunci s-a difuzat serialul ""Dallas"" prima data), emisiuni de cultura generala ("Telenciclopedia""), iar de divertisment nu mai zic- doar scheciurile cu Amza Pellea si Toma Caragiu de zis si e relevant! |
|
|||
|
|||
![]()
Acuma ce sistem economic-social va fi in viitor greu de zis! Daca e sa ne gandim la un sistem economic si social ideal, as merge pe o combinatie:
-in plan economic, ar fi bun un sistem cum este in Australia sau Canada, unde acel sistem liberal functioneza foarte bine (sub raportul PIB, putere de cumparare, inflatie, balanta comerciala a statului) -in planul masurilor de protectie sociala, bineinteles ca cel mai bine sta Suedia, Finlanda sau Norvegia. Si ca sistem sanitar (dotari, pregatirea cadrelor medicale, etc) tot aceste tari. -in plan social, aici ar trebui tinut cont de specificul romanesc, si mai ales sa fie in concordanta cu valorile ortodoxe. De acord ca in privinta dotarilor, a nivelului de salarizare si pregatire a cadrelor din invatamant sa fim la nivelul Suediei ori Finlandei, insa ca si mod de predare, relationare sociala, morala publica (inclusiv respingerea ferma si categorica a oricaror forme de degradare umana si pervertire a firescului- consumul de droguri, consumul excesiv de alcool, violenta, homosexualitatea, avorturile) ar fi de preferat situatia din Grecia sau Polonia! Domeniile in care ar trebui ca statul roman sa investeasca cu prioritate sunt: agricultura, atragerea de investitori in industrie, infrastructura (in primul rand cea feroviara), sanatatea si educatia! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 26.06.2013 at 12:35:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti sigur ca tu nu ai nimic sa-ti reprosezi sau altii sa-ti reproseze tie? Ca asta cu blestemele e o sabie cu doua taisuri..ce doresti altora s-ar putea sa se prinda si de tine.
|
|||
|
|||
![]()
In '89, la umbra gloantelor si cu manutzele pline de sange, "bunicuta" a tinut musai sa tina un discurs despre perverirea idealurilor comunismului..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce altii ar putea, pe buna dreptate sa imi reproseze, nu se incadreaza absolut deloc la capitolul "ala e un loser cu credinta si principiile lui cu tot; eu am ajuns bine ca am calcat pe cadavre, si daca as lua-o de la inceput la fel as face". |
|
|||
|
|||
![]()
In concluzie, nu stii mare lucru despre natura umana, despre politica nici atat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am schimbat niste lozinci, cu altele. Iar la multe alte capitole am dat inapoi. Citat:
Citat:
Citat:
Nu's dc am impresia ca inca te intretine mami si tati. Sper sa ma insel. Dar daca vorbesti din experienta, felicitari, poate ne spui si noua exact in ce domeniu profesional si cum ai inregistrat acest succes "garantat" si care iti ofera un "trai multumitor"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Capitalismul nu are nimic în comun cu cultura și mentalitatea din țările tradițional ortodoxe. Sistemul capitalist s-a dezvoltat într-un cu totul alt spațiu, in special cel heterodox, apoi a fost implementat în tările ortodoxe fiindcă așa era trend-ul indus prin manipulare mulțimilor. O altă variantă ar fi monarhia parlamentară dualistă! Last edited by tot-Laurentiu; 14.03.2017 at 21:03:21. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 02:13:29 |
Comunism¡? | CristArg | Generalitati | 32 | 07.01.2011 14:51:01 |
Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 00:54:10 |
intre cer si pamant | floaredecolt | Generalitati | 1 | 31.03.2008 13:24:00 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|