Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2013, 22:27:39
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
un îndemn de la Domnul, să iubim toți adevărul.
Asa să faci, sa iubești adevarul!
Iți sta mai bine decât sa fii trufaș și fariseu frate!
Reply With Quote
Vechi 22.06.2013, 22:34:58
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Internetul e o ispitire grozavă. Mare de tot și foarte periculoasă. Și pierderea timpului folositor pentru mîntuire.

Dar stau. Se mai folosesc frații de mine, că tare mă bucur.
Vezi, așa e frumos, sa recunoști: "știu ca e periculos pentru mine, știu că pierd timpul pentru mântuire, dar ma bucur când știu că sunt important pentru frați!" Spunând adevărul ești cel mai frumos, frate Daniel_Ortodox. Când ești fariseu îngâmfat sună a chimval răsunător.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2013, 22:47:47
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Mulțumesc pentru gîndul curat și senin.

Am spus adevărul și înainte, iubite frate.
Dar văd că am fost înțeles greșit.
Mai ales de cei ce sunt în literă și nu în duh, frații înșelați neo-protestanții dar și frații de suferință creștini.

Rămîn cu cele ce am spus, dorindu-le. Dar mai importanți sunt frații decît mine.

Să mă ierți, iubitul Domnul.

Și să nu fiu off-topic, amintesc, toți cei ce sunt uciși, de alți oameni, pentru că nu Dumnezeu pune alți oameni să-i ucidă, "Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu", da? Dumnezeu cînd ucide un om, nu îl ucide prin alți oameni, decît prin cei mai mari cu putință (Ilie, Petru), cu scop pedagogic, exemplele sunt extrem de rare și nu se repetă, deci toți cei uciși de alți oameni merg în Rai. De ce? Pentru că nu au mai avut șansa să se pocăiască, le-a fost luată șansa de a se întoarce la Dumnezeu, a-și plînge păcatele, chiar necredincioși, pentru că prin botezul sîngelui, al suferinței lor, al lacrimilor lor, Dumnezeu, prin harul său, prin milostivirea Sa, îi curățește de toată întinăciunea și îi primește la nunta Mirelui Ceresc. Redau din ce îmi amintesc că spune Sfîntul Ignatie Brancianinov, în cartea sa, Sufletul după moarte.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 22.06.2013 at 22:54:37.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2013, 22:50:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
Doamne ajută.

Mulțumesc pentru gîndul curat și senin.
Felicitari pentru schimbarea semnaturii tale , semn ca ramai aici si asta conteaza draga Daniel !
Vechi 22.06.2013, 23:00:52
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Smile

Doamne ajută.

Măi, binecuvîntaților.
Să vă dea Dumnezeu sănătate la toți. Toți absolut toți.
Sănătate sufletului, inimii, trupului și minții. În ordinea asta.

Și să mă iertați și pe mine, că mult vă necăjesc.

Și să nu ucideți pe nimeni, niciodată, în nicio circumstanță și împrejurare.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2013, 23:04:43
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Doamne ajută.

DA! Frate "patrie și credință", sunt mulți, foarte mulți, enorm de mulți, frați creștini, care NU au înțeles Adevărul ! Nu L-au înțeles deci pe Hristos. Nu înțeleg credința. Și mai grav, nici nu vor să înțeleagă și să cunoască. Și cumplit de grav, cînd vrea cineva să îi ajute, prima dată cu vorba bună, apoi cu mustrare, sar în sus, tot ei, cei aflați în greșeală și întuneric și necredință și nu vor să se îndrepte, frații creștini. Nu vor și pace bună. Poftim!
Dacă mă vezi mîndru, roagă-te pentru mine. Roagă pe Domnul Milostiv pentru mine și să ne dea tuturor smerenia și pacea și blîndețea Sa preadulce. Să învățăm de la El, că e blînd și smerit cu inima.
Deci atatia oameni din BO sunt in greseala(preoti, duhovnici, mireni), dar Danutu, pff, vai de noi, a inteles el de unul singur cum vine treaba, in constrast cu nenorocitii astilalti.
Stii ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult la interpretarea ta?
Ca nu am auzit nici un duhovnic care sa aiba aceeasi opinie cu tine, ca violenta e rea in orice caz si ca nu exista tari, ca sunt doar niste linii desenate de niste lideri.
Dar stii la cine am auzit fix interpretarea asta?
Martorii lui Iehova si o grupare schismatica din cadrul adventismului.
Ambii cred ca au inteles ei corect Scripturile(luminati de Sfantul Duh, bineinteles, ba chiar adventistii cu asta se lauda cel mai mult, ca au inteles ei corect Decalogul. Evident au inteles prost si porunca cu ziua Domnului.)
Acum avem doua optiuni.
Sau imens de multi ortodocsi au inteles prost scripturile, si Danut+2 grupari aflate diamentral opus fata de ortodoxie pe spectrul crestinismul sunt in adevar, sau, mai probabil, Danut greseste.

Citat:
Da, există dovezi, ți-am arătat că se sfătuiau înainte să aplice Levitic 20, cum au cerut și sfatul Mîntuitorului, cu desfrînata. Și mai sunt o grămadă de dovezi Scripturistice, dar acolo îți dai tu silința și osteneala, dragul meu. Ți-am dat undița, mai departe descurcă-te și pescuiește-ți pestele.
am specificat INAINTE de Hristos.
In rest, cum ar spune englezii, burden of proof, iar acela e pe umerii tai.

Citat:
Da, Moise nu a apucat să intre în Canaan și Israel s-a apucat să ucidă, de aceea s-au depărtat de Dumnezeu prin necredința lor și prin închinarea la alți dumnezei luați din vecini, moabiți și alții, și pentru depărtarea lor, au alungat mila lui Dumnezeu și au ajuns 400 de ani robi în babilon. Da, lapidarea avea loc, ca și în Noul Testament, cînd l-au ucis cu pietre pe Sfîntul Arhidiacon Ștefan. Cu ce a greșit, Sfîntul Ștefan? Dar ei, în nebunia minții lor, depărtați fiind de Dumnezeu, încălcau porunca să nu ucizi, de aceea au și pierdut Ierusalimul, imperiul roman le desființează țara, și rămîn fără țară pînă în 1956. Învățătorii care au ucis preoții lui Baal, au greșit și ei, din nou. Dacă îți amintești, preoții lui Baal, cînd au văzut că Dumnezeul lui Israel este Cel adevărat, i s-au închinat Lui. Dar tot au fost uciși. E greșit. Au greșit. Ca în nenumărate cazuri. S-au depărtat de Dumnezeu. E greșit să ucidem. Oare atît de orbi să fim? Nu cred. Refuz să cred.
Evreii si-au pierdut tara pentru ca nu l-au crezut pe Hristos, si in schimb l-au urmat pe Simon bar Cohba ca Mesia.

Citat:
OMULE ! NU sunt ai tăi, sunt ai lui Dumnezeu. NU ești responsabil pentru ei. EȘTI responsabil pentru mîntuirea sufletului tău și a sufletelor lor, în mai mică măsură. De asta ești tu responsabil. Soluțiile biblice sunt: te supui stăpînirii sau fugi. Atît. Învață Biblia la lașitate? Din punct de vedere lumeasc. Dar cine se face prietenul lumii, se face vrăjmaș lui Dumnezeu, spune Scriptura. Din punct de vedere Dumnezeiesc, fuga e împlinirea cuvîntului lui Dumnezeu. Slavă Domnului.
Postul 69 al meu, în acest topic, găsești citate ale Sfinților Părinți. În engleză. Da la pagina de wikipedia a războiului just, care arată clar împotrivirea Bisericii lui Hristos, la orice ucidere a unui alt om.

Bucurii.
Ai mei, ca posesie, nu sunt, dar i-am primit in grija.
Ca sa dau un exemplu simplu: daca tatal meu imi da un catel, si eu il las sa moara de foame sau sa fie sfasiat de alti caini, ca eu sunt prea ocupat sa invat, inseamna ca sunt un idiot.
Chiar daca tata crede in drepturile animalelor. Cam asa e si cu Tatal.
Vechi 22.06.2013, 23:10:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamne ajută.
E un exemplu în Viețile Sfinților, a unei Sfinte Mucenice, nu mai știu care, îmi scapă numele ei, să mă ierte Sfînta.
Îți redau viața ei pe scurt: au aflat că e creștină, au venit la ea acasă și i-au spus că o vor duce la o casă de toleranță, să devină desfrînată, asta e porunca mai marelui, că era foarte frumoasă. Ea a zis: bine, vin indată. Așteptați-mă afară, pînă mă voi schimba de haine și îmi voi lua cîteva merinde cu mine. Ei au ieșit, ea a mers pe acoperișul casei, a legat o funie și s-a spînzurat, aruncîndu-se de pe casă, cu funia pusă.
E unul din foarte puținele cazuri, cînd sinuciderea e dezlegată ca fiind bună, conform Scripturii, să nu ne facem mădularele noastre mădulare ale desfrînării. Iar pentru că ea nu putea fugi, nu avea unde, și ar fi prinso, a ales moartea.
Bucurii.
deci cand e vorba de altii, suntem transigenti pana la sange, fara exceptii, dar cand e vorba e sinucidere, care e cel mai mare pacat, si intra la "Sa nu ucizi!", cateodata e OK.

Ce imi plac standardele duble.
Vechi 22.06.2013, 23:23:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Deci atatia oameni din BO sunt in greseala(preoti, duhovnici, mireni), dar Danutu, pff, vai de noi, a inteles el de unul singur cum vine treaba, in constrast cu nenorocitii astilalti.
Stii ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult la interpretarea ta?
Ca nu am auzit nici un duhovnic care sa aiba aceeasi opinie cu tine, ca violenta e rea in orice caz si ca nu exista tari, ca sunt doar niste linii desenate de niste lideri.
Dar stii la cine am auzit fix interpretarea asta?
Martorii lui Iehova si o grupare schismatica din cadrul adventismului.
Ambii cred ca au inteles ei corect Scripturile(luminati de Sfantul Duh, bineinteles, ba chiar adventistii cu asta se lauda cel mai mult, ca au inteles ei corect Decalogul. Evident au inteles prost si porunca cu ziua Domnului.)
Acum avem doua optiuni.
Sau imens de multi ortodocsi au inteles prost scripturile, si Danut+2 grupari aflate diamentral opus fata de ortodoxie pe spectrul crestinismul sunt in adevar, sau, mai probabil, Danut greseste.

am specificat INAINTE de Hristos.
In rest, cum ar spune englezii, burden of proof, iar acela e pe umerii tai.

Evreii si-au pierdut tara pentru ca nu l-au crezut pe Hristos, si in schimb l-au urmat pe Simon bar Cohba ca Mesia.

Ai mei, ca posesie, nu sunt, dar i-am primit in grija.
Ca sa dau un exemplu simplu: daca tatal meu imi da un catel, si eu il las sa moara de foame sau sa fie sfasiat de alti caini, ca eu sunt prea ocupat sa invat, inseamna ca sunt un idiot.
Chiar daca tata crede in drepturile animalelor. Cam asa e si cu Tatal.
Sa ca fie clar, tata tot o sa ma inteleaga ca mi-am aparat catelul, nu ca stiu mai bine ca el.
Vechi 22.06.2013, 23:24:21
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit Minunat ati scris!

Citat:
Partea a II-a a aceluiași răspuns.

Nu vor mîntuirea spui? E suficient să o vrea prin faptele lor bune. Un exemplu la musulmani, multora le e frică să devină creștini, deși vor, pentru că coranul lor prostesc spune să fiu uciși apostații. Deci, avînd fapte bune, se pot mîntui, dar diferit față de creștini.

Spui: "Pentru manturie trebuie sa faca ceva si omul" Exact. Face. Are o viață plăcuta lui Dumnezeu Treime. Are haina sufletului său curată și pregătită pentru nunta Mirelui ceresc, deși nu are botezul creștin, sau îl are în erezie. Dar tot se poate mîntui. Dar mîntuirea lui va fi diferită, față de a creștinilor.

Spui: "Chiar daca nu stie de Biserica, daca face fapte bune si are inima curata Domnul il ajuta sa vada adevarul si sa vina in Biserica." Da, Domnul îl ajută, dar dacă nu vine în Biserică, tot se poate mîntui, prin fapte bune, inimă curată.

Aminteșteți la Fericirile de pe munte: zice Hristos: "Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor." Nu zice, creștinii săraci cu duhul, sau botezații, sau cei din Biserică. Nu zice așa, ci toți cei săraci cu duhul.

Deși Sfîntul Nicolae Velimirovici, spune clar, că mîntuirea necredincioșilor, va fi diferită. Dar va fi. Și iarăși: Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul. Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu. DA? Simplu. Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.

Ce înseamnă prigoniți din pricina Mea? Adică din cauza Adevărului. Care au de suferit din cauza faptului că vor să fie buni. Chiar necreștini fiind. Se pot mîntui. E limpede ! Nu încurajez, globalizarea, ci Adevărul. Biserica și Dumnezeu a pentru toți. Ăsta e Adevărul.

Nu spun după nici un new-age, și NU toți vor ajunge în Rai, dar vor mai mulți în Rai, decît în iad, asta știu sigur. Pentru că Dumnezeu este Iubire.
Ce spun, este învățătura creștinească, nu părerea mea.

Tu ai părerile tale, teleogumenele tale, părerile tale teologice, care sunt în marginea prăpastiei ereziei, pentru lipsa ta de iubirea și exclusivitatea mîntuirii pentru credincioși și deloc pentru necredincioși.

Spui: "Pentru ca nu inteleg prea multe din crestinism si rostul venirii Mantuitorului." Dar și ce spui? Că creștinii înțeleg tare mult, așa-i? Dacă ar fi așa, ar trebui să fim cu toții sfinți. Și nu suntem. Deci tot harul și mila lui Dumnezeu ne va mîntui și pe noi, creștinii, ca și pe necreștinii care "din fire fac ale legii" adică ale lui Hristos, El fiind Legea. Plinirea Legii.

Spui: "Desigur, Domnul ii poate mantui pe toti, pentru ca nimic nu este cu neputinta, dar nu se intampla asta si ne-a revelat ceea ce trebuei sa facem ca sa ne mantuim, care sunt conditiile mantuirii." DA! Slavă lui Dumnezeu. Aici ai vorbit Adevărul. DA, nu care sunt condițiile, ci care e condiția mîntuirii. Una singură: IUBIREA !

Spui: "Toata Sfanta Scriptura si toata invatatura si faptele au un singur scop: ca omul sa se mantuiasca, deci ne sunt date conditiile mantuirii." Greșit. Toată Sfînta Scriptura și toată învățătura și faptele au un singur scop: IUBIREA ! NU MÎNTUIREA. Iubirea. Nu Biblia te mîntuiește. Nu creștinismul te mîntuiește. Dumnezeu te mîntuiește. Să-ți intre bine în cap, dragul meu.

Iubirea te mîntuiște. O spune Însuși Hristos. El i-a răspuns: "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Aceasta este marea și întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. În aceste două porunci se cuprind toată Legea și proorocii." Matei 22, 37-40. Da? Deci ce spune? Aici, în aceste două legi, se cuprind toată Legea și proorocii. De ce Legea cu L capital? Pentru că El e Legea, El e Iubirea, El mîntuirea tuturor nevrednicilor de mîntuire.
Sigur că nu doar faptele mîntuie, sigur că este ateist să spui așa ceva.
Mai exact spunem, faptele prin iubirea, harul și mila lui Dumnezeu.

Spui: "Iubire nu ai daca spui un neadevar". Greșit. Poți spune un neadevăr din neștiință, din frică, din nepăsare, etc. Dar concret, Iubire, ai cînd iubești pe Dumnezeu și pe aproapele. Ba da, poți să spui un neadevăr, doar ca să faci cuiva pe plac și totuși să ai iubire. Iubire pentru Dumnezeu și aproapele. Aia-i iubirea adevărată. Restul, sunt alte idei și definiții pe marginea iubirii cele mari și adevărate expuse de Mîntuitorul. Și ce spun nu are nimic de-a face cu protestantismul.

Spui: "Adica sa il minti pe un eterodox ca se poate mantui si fara sa vina in Biserica Ortodoxa." Nu îl minti pe un eterodox, îi spui ce nu e creștin (fie necredincios, ateu, păgîn, eretic, păgîn, etc.) că se poate mîntui, foarte greu, dar mîntuirea chiar de o va dobîndi, va fi foarte diferită de mîntuirea creștinului. Complet diferită. Ăsta e adevărul creștinesc. Asta îi spun. Și prin asta, nu îi vreau răul, ci îl și chem acasă, în creștinism. La mîntuirea obiectivă.

Iar cu privire la muncile din iad, mă refer, la iadul de după Hristos. Pentru că altul era Raiul și iadul în Vechiul și altul e Raiul și iadul în Noul, la desăvîrșirea Legii, prin Iubire. Mă refer după Hristos. În iad sunt munci. Nimeni nu se odihnește acolo, chiar dacă stă pe loc, închețat, se muncește.

Exact, la fel și în Rai, unii sunt îngeri, alții, arhangheli, serafimi, heruvimi, scaune, domnii, începătorii, stăpînii sau puteri. Așa și răsplata, Împărăția Cerurilor, pentru creștini va fi una și pentru necreștini, păgîni sau necredincioși, va fi altfel, Împărăția Cerurilor. Dar nu vrei să înțelegi lucrul ăsta.

Da, exact, cu legătura la mîntuirea copiilor nebotezați. Toți ajung în Rai. Chiar nebotezați, chiar necreștini, fiind, nefăcînd parte din Biserică. Cum spune Î.P.S. Ciprian: nu se împărtășesc de lumină, dar se împărtășesc de liniște. Exact ca necredincioșii ce se mîntuiesc. Ca și copii nebotezați, și adulții nebotezați. Doar că condiția lor este să fi avut o viață plăcută lui Dumnezeu.

Cît de clar mai vrei să fie ??? Cătăline Cătăline...

Spui: "Drepții Vechiului Testament nu au suferit de chinurile iadului (înțelese ca stare de întristare, de singurătate), dar nu s-au împărtășit de lumină, în schimb, s-au împărtășit de o pace, de o liniște sufletească". COMPLET GREȘIT. Erezie chiar. Pacea și liniștea sufletească sunt specifice Raiului. Nicidecum iadului. Nu au dobîndit nici o pace și liniște sufletească pînă la Hristos. Acea pace și liniște sufletească este o răsplătire a Raiului, pentru cei nebotezați, deci pentru necreștini.

Bucurii.
Iertare pentru atitudinea dura si cuvintele acide de pe alte topice, si din alte situatii. Ati vazut Calea. Cu respect.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2013, 23:25:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamne ajută.

Unde frate N. Priceputu? Unde dă binecuvîntare Biserica pentru războiul de apărare?

În care verset Scripturistic, mai ales Noului Testament, dar și al Vechiului, unde spune Dumnezeu: mergeți și ucideți, apărîndu-vă țara? Nu am găsit așa ceva.

Unde, în care canon al Sfinților Părinți, de la care Sfînt Sinod Ecumenic, se dezleagă crima și uciderea altui om ?

Cînd a trimis Biserica lui Hristos creștinii să apere neamul și credința, ucigînd alți oameni ?
Iar dacă o va face, Biserica lui Hristos, nu va mai fi a lui Hristos, ci va fi în erezie.
Iar aici amintesc Sfîntul Sinod al 4-lea ecumenic, cînd întreaga Biserică Creștină, toată Ortodoxia era căzută în erezie. Erezia monofizită.
Un singur om, unul singur, pe tot pămîntul, Sfîntul Maxim Mărturisitorul, mai era creștin ! Și el învăța încontinuu: "scuipați din gurile voastre împărtășania monofizită. scuipați și călcați în picioare ce spun monofiziții că e trupul și sîngele lui hristos, că e un hristos mincinos."
Pentru îndrăzneala lui, i-au fost tăiate limba, să nu mai poată vorbi Adevărul și mînă drepată să nu mai poată binecuvînta în numele lui Hristos. Apoi la scurtă vreme a adormit, Biserica a făcut al 4-lea sinod ecumenic, și a ieșit din erezie.

Gradație a păcatelor, există, dar tot păcate rămîn.
Nu dragul meu, nu trebie să ucizi apărînd acele suflete nevinovate ale copiilor. Dacă poți să-i ajuți, să-i scapi în alt fel, fă-o, e bine, dar nu să ucizi. Pe nimeni. E limpede ce spune Hristos Mîntuitorul. Dumnezeu. Scriptura. E limpede de tot. Mai rămîne să urmăm învățătura, că să fim sfinți, să moștenim Cerurile.

SĂ NU UCIDEM, indiferent ce și cum ar fi. Datoria noastră a creștinilor, ESTE să cotropim, să cucerim. Dar sufletele. Necredincioșilor. Cu iubirea noastră. Și să ne apărăm de forțele întunericului. Și să nu ucidem.

Dacă îl iubești pe vrăjmaș, înafară de a fugi din calea lui, dacă el vrea să-ți ia sufletul tău, nu ai cum altfel să îl iubești. Cînd nu acceptă să vorbească cu tine, și a declarat război, ori te supui stăpînirii, ori fugi. Și nu spun eu asta, ci Cuvîntul lui Dumnezeu. Așa îl iubești. Nu apărînd nimic. Dacă Însuși Dumnezeu îi îngăduie să facă nelegiuirea, că îl iubește, de ce să-i iei viața tu, cînd nici Dumnezeu nu i-o ia? Dacă Dumnezeu așteaptă pocăința lui, de ce să împiedici tu pocăința lui, luîndu-i viața? Cu ce drept? Cu de la cine putere?

Cînd Biserica Creștină, singura rămasă Ortodoxă, va învăța și va îndemna creștinii, să o apere pe ea și granițele teritoriale ale unei țări, ucigînd alți oameni, acea "biserică" se află în înșelare, în erezie și creștinii, trebuie să îndrepte, amintind ierarhilor Scripturile, și făcînd Sfînta neascultare a ierarhilor ce îndeamnă și învață greșit, spre pieirea lor și a celor dimpreună cu dînșii.
Deci, Biserica trebuie să fie nedespărțită de Scriptură și nicidecum invers. Biserica trebuie să asculte de Scriptură și de Sfinții Părinți, nicidecum invers. Căci, Biserica, poate cădea în erezie, și trebuie trezită din dormitarea ei, ajutată în neputința ei.

Iar articolul ce mi-ai dat, se spune clar că creștinul trebuie să fie împotriva războiului. Sfîntul Ambrozie al Milanului, amintește de combaterea nedreptății, dar nu amintește de ucidere. Altfel, nu ar mai fi putut fi sfînt, decît sfînt mucenic. Ci combaterea nedreptății prin cuvînt, prin iubire.

Bucurii.
Deci pana la urma transpira atitudinea asta.
"Daca eu si Biserica Ortodoxa avem pareri diferite, inseamna ca Biserica greseste.
De ce?
Pai eu am citit Biblia."
Asa gandeste orice neoprotestant.
Jos de pe pedestal, sau te dau eu, intr-un fel sau altul.