![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Desi sunt de acord cu non-violenta pana la un punct, ideea pe care ai oferit-o tu pe forum e non-violenta totala si abolirea fortelor armate si ideii de popor. Eu de alta parte nu am fost de acord cu aceasta idee, deoarece desi conflictul armat e o tragedie umana imensa, este necesara in anumite cazuri(cazuri definitivate de ceea ce se cheama azi "razboi just", idee dezvoltata de Fericitul Augustin de Hippo, unul din Parintii Bisericii), iar neamul, desi facem parte cu totii din rasa umana, e o consecinta logica a dezvoltarii umane si un ansamblu cultural , a carui disparitie de obicei e urmata de impunerea unei alte culturi si identitati(inclusiv religioase, vezi Transilvania sau Orientul Mijlociu in secolul X). Iar armata, necesara in acest scop, am argumentat ca e imperios necesara pt o tara de dimensiuni mai mari decat Lichtensteinul si Andorra, cum ar fi celelalte aprox. 200 de tari. Acum, eu nu pot fi deacord cu tine, daca tu nu ai putut sa iti argumentezi pozitia in mod practic. Astfel, cateva citate din Biblie, care arata ce ai inteles TU din ea, nu ma pot convinge.