Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2013, 07:56:08
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Rosiile le poti usca fie la soare, fie direct in cuptor. Personal, am incercat vara trecuta sa usuc rosii la soare, dar n-am prea reusit pt. ca se adunau tot soiul de musculite si pana la urma am renuntat. La cuptor insa se fac mult mai repede.
http://ebunatati.blogspot.ro/2011/10...rinate-cu.html

Miha, ma bucur pentru micuta ta gradina. Un lucru de care eu nu am tinut cont, pentru ca nu am stiut: permacultura - grija fata de ceea ce mancam incepe intai prin grija fata de mediul in care se dezvolta plantele, prin refacerea solului.

Pentru cine are timp:
http://vimeo.com/28055108

http://documentare.digitalarena.ro/s...culturii-2010/ - subtitrat.
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Last edited by carmina; 03.06.2013 at 07:58:44.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2013, 04:33:50
Miha-anca
Guest

Implicit

E vremea cireselor si a visinelor. Nu aruncati nici coditele, caci sunt bune pentru ceai (se amesteca cu matasea de porumb), si nici samburii, care se pun intr-un ciorap de nylon si se spala in masina de spalat rufe. Apoi se poate umple o perna, pe care o vom putea incalzi la nevoie in cuptorul cu micro-unde. Aceasta pernuta va pastra caldura si o putem folosi in loc de plosca cu apa calda, sau pentru sustinerea bolnavilor aflati la pat.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2013, 04:35:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Multumim, Carmina, pentru reteta de uscat rosiile. Acum asteptam sa apara rosiile coapte...
Reply With Quote
Vechi 09.06.2013, 01:59:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Rosiile le poti usca fie la soare, fie direct in cuptor. Personal, am incercat vara trecuta sa usuc rosii la soare, dar n-am prea reusit pt. ca se adunau tot soiul de musculite si pana la urma am renuntat. La cuptor insa se fac mult mai repede.
La soare nu se usuca oricum (in aer liber) se fac un fel de uscatoare solare (se gasesc pe Internet exemple destule).

La cuptor - le-ai terminat ca si valoare nutritiva.

La soare se usuca la o temperatura de 40-50 grade (depinde cum construiesti uscatorul si de expunere) la cuptor sunt 150-250grade (cu usa inchisa) - depinde si de cuptor.
Cu usa intredeschisa putin, tot sunt peste 100 grade.

Last edited by AlinB; 09.06.2013 at 02:07:55.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfaturi practice in Biserica: Cum ne comportam fata de celalalt? NECTARIE Tinuta in Biserica 1 03.07.2011 16:50:49
stihirile practice madalinjomy Muzica Bisericeasca 3 29.06.2011 22:21:16
Invataturi crestine practice spre_rasarit Generalitati 5 09.01.2011 11:11:21
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! worldwide Intamplari adevarate 18 28.04.2010 23:52:32
sfaturi ortodoxe The_Fallen Generalitati 1 23.12.2009 09:35:43