Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2013, 09:35:38
Leonid7 Leonid7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.05.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Nu ma refer la niște etape bine definite, universal valabile. Și nici nu aș vrea să îm etalez aici mândria. Dar fiecare dintre noi evoluăm. Nu știm cât de departe vom ajunge pe scara virtuților, dar cel puțin ne străduim, fiecare cum vrea și cum poate, și bineînțeles cu ajutorul lui Dumnezeu.
Am vrut să zic că, deși nu sunt la o etapă avansată, nu mai sunt nici la primul pas. Ca exemplu, acum mulți ani, nu aveam nici cea mai mică idee că mândria este un păcat, că într-adevăr ne pricinuiește multe rele șamd. Am fost crescută în spiritul mândriei pentru anumite calități, realizări etc. Din acest punct de vedere, nu mă mai consider în prima etapă - sau în prima sub-etapă........

Cred că am scris prea mult pe acest topic. Și deja mi-am scris opinia.

Cred că frica de Dumnezeu nu trebuie să ne facă să uităm de iubirea pentru El. Am văzut cam două curente printre răspunsurile de pe acest topic. Unii pledează pentru cât de bună e frica de Dumnezeu, alții preferă iubirea.

Cel mai edificator răspuns mi s-a părut cel al lui Mihailc.
Rapsunsul la care te referi eu nu l-am inteles.Probabil sunt la etapele alea de inceput,in care frica de Dumnezeu primeaza.
Începutul vietii celei adevarate, din om, este frica de Dumnezeu“ (Cuvintele ascetice ale Sf. Isaac Sirul, Cuv. 1, pag. 3)
„Fii întelept, si-ti pune temelie a calatoriei tale teama de Dumnezeu si fara ocoluri în cale, peste putine zile vei fi la usile Împaratiei“

Eu nu am ajuns inca la Usile Imparatiei...
Reply With Quote