Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2013, 12:11:13
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Te rog mult sa dai si niste explicatii, nu doar niste citate. Eu nu inteleg acest articol:

1. Ce este un centru de plasament?
2. Cum ajung fetele de acolo sa ramane insarcinate? Au voie sa iasa, sau sunt acolo si baieti (stau impreuna fete si baieti)? Nu au supraveghere?
Ce varste au copiii/tinerii de acolo? Cum adica fetele de acolo practica prostitutia? Unde, in centru?
3. Pana la ce varsta pot sta acolo? Si apoi unde se duc?
4. Este vorba de un orfelinat poate?
5. Ce alternative la avort li se ofera acestor fete? Cum sunt ajutate?
Exista centre mama si copilul?
Ce sanse au sa nu ajunga si copiii lor la fel?
Incerc eu sa va dau un raspuns, nu in locul doamnei (user name Parascheva 16)

1.Orfelinatul se numeste acum: centru de plasament.

2.Copiii nu sunt tinuti sub cheie. Cele mai multe fete de pe strada sau din centrele de plasament practica prostitutia. Unele chiar de la 10-11 ani. Autoritatile se fac ca nu vad. Poate unii chiar incurajeaza comertul cu carne vie; umple buzunarele de bani; cati refuza banul?

Cei care s-au apropiat intr-un fel sau altul de acesti copii stiu prin ce tragedii trec. Multi reusesc, la un moment dat, sa scape de cosmarul din viata lor. Sunt putini si oricum, viata pe care au trait-o, nu poate fi lasata/data la o parte. Nu pot sa faca abstractie de ea.
(aici in mod permanent revin – in mintea mea – mai multe intrebari, care cu siguranta deranjeaza timpanele mai sensibile):

a)cat de decazut trebuie sa fie un om sa se culce cu o fetita de 10-11-12 ani si sa profite de nefericirea unei fiinte? Aici nu mai vorbim despre credinta, crestinism! Vorbim despre o fiinta inzestrata cu gandire. Si poate si cu suflet.

b)Unde ar fi crestinismul acelui om? De cele mai multe ori sunt barbati casatoiriti/seriosi/ poate chiar cununati in Sf. Biserica. Iar pestii sunt de multe ori chiar: femei.

c)Cati dintre bogatii timpurilor noastre au incercat sa se sfatuiasca, de exemplu, cu Parintele Nicolae Tanase care a inteles ce inseamna sa lupti impotriva avortului dar care are si solutia pentru mama si copilul ei. Si are solutia si pentru tinerii care – fara sa tina seama de prevederile legii – au implinit 18 ani. Ce sa faca? Viata curge.

d)Cati dintre bogatii zilei au vorbit cu Parintele Nicolae Tanase sa invete cum sa ajute (dar ajutor de-adevarat nu campanie mai mult sau mai putin „electorala”)?

e)Cei care se ocupa de protectia sociala n-au aflat ca la 18 ani n-ai cum sa pleci in viata pe propriile picioare doar cu o bască si un rucsac in spinare?

f)Daca stie cineva, poate ne lumineaza si pe noi: in afara de Parintele (acum episcop) Longhin (care ingrijeste de peste 400 de copii, dar nu pe la noi) si Parintele Nicolae Tanase, cine din Biserica noastra ortodoxa (de la noi sau de la fratii nostri) se mai ocupa de vietile nefericitilor sortii, copiii uitati si de parinti si de societate? Ca bani, presupun ca ar fi!

3.La 18 ani, conform legilor tarii, tinerii nu mai au dreptul sa traiasca/locuiasca intr-un centru de plasament.

5.Exista centre Mama si copilul. Dar nu cred ca reprezinta o solutie si oricum, nu poate sa fie permanenta. Din nefericire, copiii acestor fete vor ajunge pe strazi.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
stiri dorinel78 Stiri, actualitati, anunturi 318 11.06.2014 16:16:17
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Ierihon: Cel mai vechi oras din lume viorel67 Intrebari utilizatori 0 02.11.2010 22:11:00
Scurt pasaj dntr o carte noua scristim Intamplari adevarate 8 24.03.2007 00:06:13