![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si iata cum te-am judecat, si aspra va fi pedeapsa mea pentru asta, dar nu am facut decat sa iti amintesc, pentru ca atunci cand voi adormi sa imi amintesti si tu si tare m-as fi bucurat sa pot sa fac asta cu adevarat fara mandrie! De aceea spun, pentru ca vad pe tastatura mea ca "c" este langa "x" si creau sa cred ca este o eroare de editare a mesajului si daca e asa nu pot decat sa imi cer scuze umil fata de tine, Te rog sa ma ierti! Doamne Ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
asta spune Biblia.
|
|
||||
|
||||
![]()
eu caut adevărul, oricare ar fi.
și vreau să știu, nu să cred orbește. |
|
||||
|
||||
![]()
de cele mai multe ori, o simplă coincidență este declarată minune.
|
|
||||
|
||||
![]()
mare cuvânt.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum sper că m-am exprimat mai clar. :) În privința viitorilor mei elevi, da, îmi doresc tare mult să devin profesoară de Religie și, după cum evoluează lucrurile, cred cu tărie că Dumnezeu îmi va încredința această frumoasă misiune. :) Sigur că le voi vorbi elevilor despre frumusețea și adevărul credinței noastre ortodoxe și evident că nu le voi spune că se pot converti fără probleme la nu știu ce alt cult religios. Îi voi învăța, de asemenea, să fie iubitori și toleranți față de toți semenii, indiferent de credința lor și, în relația cu cei de alte credințe, să fie promotori și misionari ai lui Hristos, apărători ai libertății și bucuriei spirituale specifice creștinismului. Cât privește relația lor cu creștinii din celelalte confesiuni, îi voi sfătui să aibă permanent în vedere faptul că aceia sunt creștini ca și noi, credincioși ai lui Hristos și că nimănui nu-i putem contesta noi demnitatea de fiu al lui Dumnezeu prin har și - Dumnezeu știe - probabil viitor cetățean al Împărăției. Credință statornică, iubire, respectarea libertății celorlalți - acesta este mesajul pe care-mi doresc să-l pot transmite elevilor în privința relației noastre cu creștinii eterodocși. Care este opinia dvs? Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate afla, dar cel mai probabil nu prin simturile noastre. A ajuns vreun filozof sau om de stiinta la adevar vreodata? Cand zic adevar ma refer la ce e Dumnezeu si viata de dupa moarte.
Asta nu se va intampla niciodata decat daca crezi prima data. Logic ar fi prima data sa stim si apoi sa credem, dar se pare ca in crestinism se intampla exact invers. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu pana acum ti-am scris multe mesaje in care ti-am explicat ca in unele locuri gresesti si nu sunt conceptii ortodoxe, ci preluate din ecumensim. Inteleg ca ai avut rude catolice, este extraordinar ca tu esti ortodoxa. Si eu am rude care sunt atee, chiar si catolice, dar nu le pot spune ca si ateismul e bun sau ca exista raiul ateilor, doar pentru ca sunt apropiate si se supara. Trebuie sa facem ceva cat sunt pe pamant, sa ii ajutam, dupa ce mor nu prea mai pot face ceva, nu-i ajuta cu nimic ca ii bagam noi in Rai dupa intelegerea noastra. Ba chiar vom neglija sa ne rugam pentru ei, ca vom crede ca oricum a ajuns si ei tot acolo. Dar nu sunt conceptiile tale, asta tot incerc eu sa spun pe forum, sunt propagate de ecumensim si unii credinciosi si le-au insusit crezand ca sunt ortodoxe. Citat:
Laura, pana acum ti-am scris multe mesaje pe tema asta, cum mentionam si pe celalalt topic, din cate imi dau seama, tu crezi ca ecumenismul ar insemna doar un sincretism, o amestecare a invataturii, dar poate doar la inceput s-au gandit si la asta, acum este unitate in diversitate. Adica fiecare cult sa isi pastreze invatatura, dar toate sunt la fel de bune. Sau un ecumenism mai moderat, ca ortodoxia e cea mai buna, dar si celelelalte sunt bune, chiar daca nu la fel ca ortodoxia. La aceste conceptii ma refer cand spun de ecumensim. Nu sunt conceptiile tale, sunt propagate de ecumenism si unii credinciosi le-au adoptat pentru ca li s-au parut mai apropae de intelegerea omeneasca. Si e firesc, epntru ca tin de umanismul protestant, preluate la randul lor din umanismul ateu. Nu conteaza doar credinta in Iisus, in Sfanta Scriptura o sa vezi ca nu doar credeau, intotdeauna exista si urmatorul pas, Sfantul Botez, adica intrarea in Safnta Biserica. Chiar si schismaticii, care nu au erezii, sunt considerati in afara Bisericii si rupti de har, asa cum ne arata Sfantul Vasile cel Mare. Botezul si Sfintele taine sunt motivul intruparii Mantuitorului, pentur ca cei din Vechiul Testament chiar daca aveau si credinta dreapta si fapte nu se puteau amntui din cauza pacatului stramosesc, sters prin Botez (de fapt consecintele pacatului stramosesc). Doar asa se poate primi harul Mantuitor. Sfintele Taine sunt doar in Biserica Ortodoxa, de aceea cei din afara ei nici macar nu sunt botezati. Deci nu pot avea harul pe langa asta au si erezii, care sunt considerate hule, cel mai mare pacat. Chiar daca ei cred ca e bine ce cred, pagani sunt cei ce se inchina la un alt zeu, chair daca ei nu stiu ca nu e bine tot pagani sunt. |
|