Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2013, 14:29:29
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De fapt e mai degraba ceva de genul "ce conteaza ce nevoi au altii si ce isi pot permite sau nu? importat e ca eu imi pot permite tot ce am nevoie, treaba lor cum se descurca".

Te-ai gandit ca s-ar putea ca viata sa-ti dea o lectie sa vezi cat de "smecher" esti tu de fapt?
Alin a atins, cred eu, esenta. Tocmai aici e buba, Dragose. Cum pilonii cerului toti care ajung sa o duca foarte bine, adica la nivelul de sus al clasei mijlocii, chiar si prin efort propriu (rarissim in aceasta orinduire, perioada si mai ales tara), dezvolta o mentalitate de jemanfisism cronic: "mi se rupe de altii. eu am, deci se poate!".
Un vechi prieten si excoleg de scola, ajuns bogat, imi arunca in fata ceva jignitor, de genul asta, acum un an si jumatate.
Asa uite, de asta, chiar oameni mai intelepti si mai valorosi ca mine, nu doar pacatosul de mine, ajungem sa nutrim ginduri ultrastingiste, de admiratie pentru autorii istorici de corectii sociale prin metode neconventionale: revolta armata si terorism. Care, cam des in ultima vreme, sunt din ce in ce mai benefice, in comparatie cu globalizarea, monopolismul, saracia, controlul, etc. De aia am ginduri de lehamite si dispret profund, si chiar ura profunda, cind trec pe linga sedii de partide "democratice" sau sedii de firme ale unor magnati.
E o placere sa stii ca, poate cindva, intr-o statiune balneoclimaterica de binefacere, apartinind FEMA sau altei organizatiuni de genul, te vei putea intilni cu cei care te-au privit cindva ca pe un loser-by-default doar pentru ca ai mai putin ca ei, si nu poti/nu vrei sa ai mai mult.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 08.05.2013 at 14:32:17.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 14:37:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Alin a atins, cred eu, esenta.
A atins altceva. Nu esența.
Niciodată n-am vorbit la persoana a 2-a referindu-mă la cineva anume sau la persoana 1 făcând un exemplu din mine. Spre deosebire de alții.
Lumea materială n-a fost și nici nu va fi vreodată dreaptă. Asta e, așa a lăsat-o Dumnezeu.
Nevoile particulare ale cuiva nu sunt și nici nu trebuie să ajungă vreodată să legitimeze furtul, crima, violul, minciuna.
Însă dacă vouă vi se pare ochei, să fiți sănătoși. Fiecare dă seama de tâmpeniile proprii.
Reply With Quote
Răspunde