![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite, de asta eu sunt un soi de pseudo-marxist teist, in chestiuni strict economice, fireste: capitalismul te transforma, si nu in bine: sarac, deznadajduit; bogat, o fiinta furios-defensiva, cu mina ocrotind maniacal buzunarul. Citeste-te singur, cind esti dezbarat de manie, sa vezi cum se joaca cu tine mesajele subliminale ale marketingului lu' Termopanu' si ale altora de-a Jekyll si Hyde. Uite, la Novell si Canonical: sunt firme gigantice? Da. Au pe piata si niste OS open source? Da. E vorba de OpenSuse (dupa care nu ma omor; e prea bloated; in gluma il numesc cu a mea FacSusu) si Ubuntu respectiv. Uite, universitati: amicii de la berkeley, aia de la springdale: stii la ce ma refer. No, si apropos de "pseudo-marxist teist" (sau comunitarist, atentie, nu comunist): citeste pozitia Cuviosului Paisie Aghiritul pivind proprietatea. Nu o da la intors: e sfint in Sinaxar. Ok, eu sunt o putoare, sa zicem. Dupa tine, Alin sustine hotia, dupa perceptia ta originala; sa reducem la absurd: sa zicem ca asa e. No, dar Cuviosul, pe linga care toti de aici suntem juveti de termite stadiul unu, ce mai e? Intre Microsoft, care nu binevoiesc sa faca ce fac Novell, Canonical sau ROSA Linux sau Mageia (ultimele doua, succesoarele defunctei Mandriva): adica sa iba si un OS free pe piata, si un duhovnic mutat la Domnul si in Sinaxar pe deasupra, tu pe mina cui mergi? Nu realizezi cita lacomie iti trebuie ca, la asa resusrs sa nu vrei, din zgircenie, sa scoti si ceva gratuit? Ha? Se comapra profilul lor moral? In momentul asta scriu de pe Ubuntu 13.10 Preview: si ma slujeste ok, neasteptat de bugless, pentru un preview. Insa cum zicea si d-na heaven: mai e chestie de documente si convertibilitate, maama lor... Asa ca imi instalez WPS Office de la chinezi, un .deb fireste, precum si MS Office, cu Wine, precum si alte programele termopanice, toate cumparate in prealabil, desi sunt sarac, dar le folosesc pe tispe computere si masini virtuale, cu emulatoru'. Ubuntu, oricum devine, ca desktop, din ce in ce mai windows-like. Pentru securitate folosesc Tails sau Gentoo Hardened. Pe hardu' asta am si Termopanu', dar nu il folosesc pentru net, decit extrem de rar. Paranoic? Poate, dar am deja doua adrese de e-mail sparte, basca prima adresa a lu' mea, in total trei adrese spate la doi oameni in mai putin de trei ani: e cam mult pentru rabdarea mea. Acu' invat in nestire Java si altele, ca sa imi fac eu ce am nevoie, si sa imi deschid o afacere pe chestia asta; o parte din produse fiind open source: asa, din umanitate. E al naibii de greu pentru un cap de ex-bio sa invete si sa aplice algoritmi, dar ii iau ca model pe coreeni, pentru care si japaii sunt lenesi. Saptamina Luminata binecuvintata, cu ginduri frumoase, pe mai departe! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sunt consumator de software. De aceea sunt și în proporție de 95% cu tot ce înseamnă softul din firmă pe soluții open source. Și asta nu de ieri ci de când un Mandrake era pe 20 de dischete, Dar asta nu înseamnă că pot fi de acord vreodată cu idioțenia că un produs intelectual, odată produs și publicat cumva publicului larg, devine liber la copiat. O s-o ținem așa pân' la Apocalipsă și probabil și după: pentru mine un bun este un bun, dihotomia material-imaterial/intelectual nu există. La fel cum pentru alții este un prilej de dilaila a download-ului. Treaba e simplă pentru mine: un soft e pe bani? Am nevoie de el? Îl cumpăr dacă nu pot fără sau dacă n-am variantă free, Apropos de asta: nu-mi pasă că cineva nu-mi poate deschide documentul creat cu Open/Libre Office. Să și-l instaleze. Sau să facă import din pdf-ul pe care i-l trimit întotdeauna. Și dacă nu pot să-mi cumpăr un soft, asta e! Ghinion, înseamnă că așa a hărăzit Dumnezeu deocamdată.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Daca nu vrei sa fie copiat, nu-l faci public. Daca il faci public si este copiat, folosesti legea, care iti este favorabila. Dar te rog scuteste-ne de ineptiile copiat = furt. Citat:
Citat:
Faptul ca tu nu esti capabil sa faci diferenta intre a merge pe uscat si a merge pe apa nu inseamna ca ai sa poti merge pe apa. Citat:
Inca o data, exemplul personal nu este un argument. Citat:
Eu sunt smecher si toti se dau dupa mine, deci si voi ar trebui sa fiti smecheri ca mine ca profesorii vostri, coordonatorii de licenta, partenerii comerciali, clientii, furnizorii, etc. sa se dea dupa voi. Citat:
De fapt e mai degraba ceva de genul "ce conteaza ce nevoi au altii si ce isi pot permite sau nu? importat e ca eu imi pot permite tot ce am nevoie, treaba lor cum se descurca". Te-ai gandit ca s-ar putea ca viata sa-ti dea o lectie sa vezi cat de "smecher" esti tu de fapt?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 08.05.2013 at 14:13:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un vechi prieten si excoleg de scola, ajuns bogat, imi arunca in fata ceva jignitor, de genul asta, acum un an si jumatate. Asa uite, de asta, chiar oameni mai intelepti si mai valorosi ca mine, nu doar pacatosul de mine, ajungem sa nutrim ginduri ultrastingiste, de admiratie pentru autorii istorici de corectii sociale prin metode neconventionale: revolta armata si terorism. Care, cam des in ultima vreme, sunt din ce in ce mai benefice, in comparatie cu globalizarea, monopolismul, saracia, controlul, etc. De aia am ginduri de lehamite si dispret profund, si chiar ura profunda, cind trec pe linga sedii de partide "democratice" sau sedii de firme ale unor magnati. E o placere sa stii ca, poate cindva, intr-o statiune balneoclimaterica de binefacere, apartinind FEMA sau altei organizatiuni de genul, te vei putea intilni cu cei care te-au privit cindva ca pe un loser-by-default doar pentru ca ai mai putin ca ei, si nu poti/nu vrei sa ai mai mult. Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 08.05.2013 at 14:32:17. |
|
||||
|
||||
![]()
A atins altceva. Nu esența.
Niciodată n-am vorbit la persoana a 2-a referindu-mă la cineva anume sau la persoana 1 făcând un exemplu din mine. Spre deosebire de alții. Lumea materială n-a fost și nici nu va fi vreodată dreaptă. Asta e, așa a lăsat-o Dumnezeu. Nevoile particulare ale cuiva nu sunt și nici nu trebuie să ajungă vreodată să legitimeze furtul, crima, violul, minciuna. Însă dacă vouă vi se pare ochei, să fiți sănătoși. Fiecare dă seama de tâmpeniile proprii.