![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
@Zaharia,multumesc pentru informatii!Le prefer de la cineva care face agricultura din placere,si nu de la cineva care face...neavand ce sa faca.Acum,na,de incercat am incercat si eu ,si mai exotice si mai putin,si m-am ales cu...incercatul.Andive(??) a incercat cineva??Am incercat fenicul si m-am ales cu un fel de marar ciudat de cca 2m dar fara sa lucrezela partea bulboasa,a crescuuut si tot a crescut,si cam asta a fost. @Yasmina,multumesc!Am incercat,parca au ametit,parca au intrat in sevraj ,si-n final si-au revenit,uf,uf. |
|
|||
|
|||
![]()
Am pus in album poze cu putina mea experienta in ale gradinaritului...dar sunt dornica de a invata...
|
|
||||
|
||||
![]()
Foarte frumoasa salata din gradina. Aici la noi una bucata se vinde cu 3 dolari, deci ati putea face bani frumosi cu ea! :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Andivele: Insamantarea se face la sfarsitul lunii mai, ca la orice salata. Dupa aceea se lasa plantele sa creasca, cu distanta intre ele de cca. 15 cm, pentru a avea suficient loc ca sa faca frunze multe. Cu cat are mai multe frunze, cu atat mai bun rezultatul final. Dar ceea ce ne interseaza pe noi sunt radacinile. Radacinile se scot din pamant dupa cateva nopti de ger, prin luna noiembrie. Plantele se pun intr-o magazie timp de 14 zile, inainte de a le taia frunzele verzi cam la 2 cm desupra radacinii. Apoi radacinile se planteaza intr-o galeata cu pamant amestecat cu nisip umed sau in pamant de sera. Se uda putin si se acopera cu o alta galeata sau cu un sac, ca sa fie la intuneric. Apoi se aseaza intr-un oc unde sunt 10 grade C, timp de o saptamana, dupa care suporta si temperaturi de 18 grade si chiar mai mult. Trebuie sa ne uitam din cand in cand sub punga, ca sa vedem cum merge treaba si udam putin. Dupa 3 saptamani se pot recolta andive de o calitate superiora celor de cumparat. Andivele se taie cu f putin timp inainte de a se pune pe masa. Chiar si numai o ora la lumina le face sa devina amarui. Succes! andivele necesita ceva munca, dar ne bucura cu gustul lor fin tocmai de Craciun. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai am o intrebare pentru cei care sunt din Brasov: cunoasteti pe cineva de incredere care se pricepe la gradina si ar fi dispus (contra cost,evident!) sa dea o mana de ajutor? Eu sunt destul de mult timp plecata si ocupata cu studiile pe care le fac,iar la o gradina e de munca (cine o are stie) si sunt lucruri la care nu prea ma descurc cum ar fi tunsul copacilor,sapatul. Multumesc!
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 28.03.2013 at 07:22:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unii zic ca ideal este sa tunzi trandafirii in noiembrie,altii ca in primavara,acum vei avea si tu ocazia sa observi cum a fost anul acesta iar anul viitor ii poti taia in noiembrie ca sa faci o diferenta. Oricum,stiu ca strabunicul meu ii taia prin noiembrie si apoi ii acoperea pt iarna,intai cu pamant si apoi cu Frunze,iar pt altii mai sensibili punea si celofan deasupra. Vita de vie,bunicul meu o taia pe la sfarsitul lui Februarie iar zmeura o taia tot toamna,dupa rod.La fel,acoperita cu musuroaie de frunze pt iarna!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru arbuști recomandat este să se taie în primăvară, după trecerea gerurilor, cel puțin în zonele mai reci. Dacă îi tai toamna riști să-ți înghețe lăstarii tăiați și încă plini de sevă.
La pomi se recomandă tăierea toamna după căderea naturală a fructelor, pentru că atunci încep să se formeze mugurii pentru anul următor, și aceștia vor fi mai mult stimulați dacă se îndepărtează din timp „concurenții”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
nu,nu l-am cumparat,soacra mea l-a avut in gradina de langa casa si mi-a dat si mie o creanga,pe care am plantat-o si imediat s-a prins.Se prinde f.usor si rodeste,si rodeste-cred ca din anul al doilea,dar nu mai stiu exact-il am de mai multi ani...cred ca puteti incerca si sa-l acoperiti iarna cu rogojini sau saci de iuta,dar mai ales trebuie musuroita radacina daca aveti asa temperaturi mici iarna.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfaturi practice in Biserica: Cum ne comportam fata de celalalt? | NECTARIE | Tinuta in Biserica | 1 | 03.07.2011 15:50:49 |
stihirile practice | madalinjomy | Muzica Bisericeasca | 3 | 29.06.2011 21:21:16 |
Invataturi crestine practice | spre_rasarit | Generalitati | 5 | 09.01.2011 10:11:21 |
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! | worldwide | Intamplari adevarate | 18 | 28.04.2010 22:52:32 |
sfaturi ortodoxe | The_Fallen | Generalitati | 1 | 23.12.2009 08:35:43 |
|