Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2013, 13:21:13
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Interesant topic (pt. mine, desigur !) . Il urmaresc si aseara am pregatit chiar si un raspuns numai ca am renuntat sa il mai postez .
Am casa la tara , gradina mare de zarzavat si ma ocup cu asa ceva .
Eu ma implic mai ales in selectionarea rasadurilor si a semintelor (care sa mearga la tipul meu de sol), producerea lor si plantarea .
De restul, am membrii ai familiei , ca si localnici de la tara, care urmaresc culturile pina la recoltare .
Am preluat de la bunici , prin parinti, indeletnicirea(desi pt. mine este de weckend si concediu) iar acum in mod obsesiv urmaresc obtinerea de culturi si legume/fructe bio.
Propria productie imi asigura 80% din consum pe intreg anul .
Nu intru in amanunte acum , desi si acest aspect este f. important de discutat,despre cum se pastreaza pe iarna aceste produse , neconservate , desigur .

Din postarile lui anterioare stiu ca "Ombun", sau cum isi mai spune acum, are gradina si cultiva tot felul de legume/zarzavaturi/fructe.
Dar nu a mai intrat de mult pe forum. De la el am mai putea obtine si alte informatii folositoare ... ca si de la altii, desigur !

Asadar, cel putin pt. unii , este benefic un astfel de thread !
Vechi 26.03.2013, 21:05:53
aanrra aanrra is offline
Member

Data înregistrării: 26.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit ...

Eu nu sunt un stiutor in ale gradinaritului ,am invatat putin cate putin si pot spune ca rezultatele sunt multumitoare si...gustoase.Nu se poate face agricultura bio,dar cu siguranta legumele sunt mai sanatoase.N-am cultivat nap si nici nu am de gand...cultiv in schimb,ceapa,usturoi,salata,spanac,fasole timpurie,patrunjel,busuioc,salvie,rucola,praz,arde i,vinete,brocoli si foarte multe flori.La gradina de la tara punem cartofi,rosii multe,morcov si porumb.
Problema mea sunt limaxii(melci fara chochilie)deoarece gradina este in apropierea terenului cu iarba...am incercat tot ce am auzit,dar ei sunt prezenti in fiecare dimineata.Poate-mi veniti in ajutor cu ceva ce nu am folosit,inca.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 21:08:07
aanrra aanrra is offline
Member

Data înregistrării: 26.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit ...

Foarte multe lucruri am invatat de aici: http://www.egradini.ro/forum/
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 22:03:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aanrra Vezi mesajul
Eu nu sunt un stiutor in ale gradinaritului ,am invatat putin cate putin si pot spune ca rezultatele sunt multumitoare si...gustoase.Nu se poate face agricultura bio,dar cu siguranta legumele sunt mai sanatoase.N-am cultivat nap si nici nu am de gand...cultiv in schimb,ceapa,usturoi,salata,spanac,fasole timpurie,patrunjel,busuioc,salvie,rucola,praz,arde i,vinete,brocoli si foarte multe flori.La gradina de la tara punem cartofi,rosii multe,morcov si porumb.
Problema mea sunt limaxii(melci fara chochilie)deoarece gradina este in apropierea terenului cu iarba...am incercat tot ce am auzit,dar ei sunt prezenti in fiecare dimineata.Poate-mi veniti in ajutor cu ceva ce nu am folosit,inca.
Pt limaxi:
-3 linguri de sapun lichid
-50 ml ulei essential de portocale
-4 litri de apa

Se amesteca bine si se stropeste pamantul inspre seara,cand limaxii apar.
Mai este bun si impotriva furnicilor si a gandacilor mari.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 22:44:15
N.Priceputu
Guest

Implicit

Dușmanul natural al limaxului este melcul de livadă, care se pare că îi mănâncă ouăle. Aducând câțiva melci de livadă în grădină, aceștia se vor înmulți anul următor; totuși, nu peste măsură, iar daune nu prea am observat să facă. Dacă totuși fac, aduceți o familie de arici. ș.am.d. :)
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 13:19:44
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Dușmanul natural al limaxului este melcul de livadă, care se pare că îi mănâncă ouăle. Aducând câțiva melci de livadă în grădină, aceștia se vor înmulți anul următor; totuși, nu peste măsură, iar daune nu prea am observat să facă. Dacă totuși fac, aduceți o familie de arici. ș.am.d. :)
Exista melci carnivori, care te scapa si de limacsi, si de melcul de livada. Ii gasesc simpatici. Problema este sa nu devina specie invaziva...
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 13:34:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Exista melci carnivori, care te scapa si de limacsi, si de melcul de livada. Ii gasesc simpatici. Problema este sa nu devina specie invaziva...
Cum?
Sa-ti manince in timp si gainile? :)
In momentul in care nu vor mai avea ce sa manince, vor disparea.
Vechi 04.04.2013, 14:02:47
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Bine ai revenit :)
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 14:10:51
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Bine ai revenit :)
Bine te-am regasit, fratia ta, si pe voi toti. Va salut cu dragoste.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 23:40:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aanrra Vezi mesajul
N-am cultivat nap si nici nu am de gand...
Daca ai sti ce bun e pentru sanatate, i-ai rezerva cel putin un colt: ajuta la diabet, raceli si alte infectii; ateroscleroza, candidoza, colesterol marit, constipatie, lipsa de calciu, etc.
http://www.formula-as.ro/2010/914/me...namburul-12331

Last edited by Miha-anca; 27.03.2013 at 00:15:25.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfaturi practice in Biserica: Cum ne comportam fata de celalalt? NECTARIE Tinuta in Biserica 1 03.07.2011 15:50:49
stihirile practice madalinjomy Muzica Bisericeasca 3 29.06.2011 21:21:16
Invataturi crestine practice spre_rasarit Generalitati 5 09.01.2011 10:11:21
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! worldwide Intamplari adevarate 18 28.04.2010 22:52:32
sfaturi ortodoxe The_Fallen Generalitati 1 23.12.2009 08:35:43