Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2013, 09:20:43
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Deci dvs spuneti aici ca Iisus nu a inviat cu trup uman ca al nostru.

Atunci de ce spune asa :
Luca 24

"39. Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am.
40. Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale.
41. Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare?
42. Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere.
43. Și luând, a mâncat înaintea lor."

Si lui Toma ii zice :
Ioan 20
"27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios."
nu fi rautacios amice. Te ratacesti nestiind Scripturile. Hristos dupa inviere NU a mai avut un trup ca al nostru. Daca era ca al nostru, atunci cum a putut sa intre in casa prin usile incuiate si sa se arate lui Toma? : "Și după opt zile, ucenicii Lui erau iarăși înăuntru, și Toma, împreună cu ei. Și a venit Iisus, UȘILE FIIND ÎNCUIATE, și a stat în mijloc și a zis: Pace vouă! / Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios." (Ioan 20: 26-27).Tu poti sa treci printr-o usa incuiata? Faptul ca Hristos NU a mai avut un trup ca al nostru, ci a avut un trup duhovnicesc, o spune chiar apostolul Pavel: "Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc".(1 Corinteni 15:44)
Reply With Quote