Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2013, 20:54:00
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Aceasta intrebare este o capcana intru-cat Iisus Hristos nu are trup material in sensul perceput de noi iar lumea de dincolo nu are dimensiunile fizice percepute de intelegerea noastra omeneasca. Acolo nu se masoara in lungime, latime, timp, spatiu, greutate, adica toate masurile fizice stiute de noi si proprii acestei lumi.
De pilda trupurile duhovnicesti au alta substanta care daca sunt percepute de un om, prin mila si voia Domnului, sunt deseori imposibil de explicat intru-cat nu poti explica ceva mai presus de firea noastra prin mijloacele de exprimare proprii firii noastre.

Deci "cerul" nu se masoara fizic si nici nu este asezat in spatiu, fizic dupa modul cum percepem noi in aceasta lume cerul nostru de exemplu.
Deci dvs spuneti aici ca Iisus nu a inviat cu trup uman ca al nostru.

Atunci de ce spune asa :
Luca 24

"39. Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am.
40. Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale.
41. Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare?
42. Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere.
43. Și luând, a mâncat înaintea lor."

Si lui Toma ii zice :
Ioan 20
"27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios."
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 09:20:43
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Deci dvs spuneti aici ca Iisus nu a inviat cu trup uman ca al nostru.

Atunci de ce spune asa :
Luca 24

"39. Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am.
40. Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale.
41. Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare?
42. Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere.
43. Și luând, a mâncat înaintea lor."

Si lui Toma ii zice :
Ioan 20
"27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios."
nu fi rautacios amice. Te ratacesti nestiind Scripturile. Hristos dupa inviere NU a mai avut un trup ca al nostru. Daca era ca al nostru, atunci cum a putut sa intre in casa prin usile incuiate si sa se arate lui Toma? : "Și după opt zile, ucenicii Lui erau iarăși înăuntru, și Toma, împreună cu ei. Și a venit Iisus, UȘILE FIIND ÎNCUIATE, și a stat în mijloc și a zis: Pace vouă! / Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios." (Ioan 20: 26-27).Tu poti sa treci printr-o usa incuiata? Faptul ca Hristos NU a mai avut un trup ca al nostru, ci a avut un trup duhovnicesc, o spune chiar apostolul Pavel: "Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc".(1 Corinteni 15:44)
Reply With Quote
Răspunde