Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2013, 13:43:25
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Si daca s-au facut 22 mil de avorturi ce vreti sa facem
Schimbarea trebuie sa fie in noi insine ,nu sa criticam pe altii
Sf.Serafim de Sarov a spus ca un crestin adevarat poate schimba 5000 de oameni in jurul lui
Sa ne straduim sa fim precum a spus sfantul si cu siguranta nu se vor mai face atatea avorturi
D-voastra sunteti catolica de criticati ortodoxia din Romania ?
Critica nu e ceva constructiv ,ar trebui sa stiti asta
Daca ati fi citit macar selectiv mesajele mele (nu ca ar insemna ceva pentru istoria cunoasterii) v-ar fi ajutat sa nu aveti suparari inutile.

1. Niciodata n-am scris despre ortodoxie altfel decat ca un om care crede in Dumnezeu, care este botezat in credinta crestin-ortodoxa, care merge la Sfanta Liturghie, care, cu ajutorul lui Dumnezeu are un duhovnic de mai bine de 20 de ani. Ma straduiesc sa fiu crestin ortodoxa.
Probabil ca nu resuesc. Dar nadajduiesc.

Sunt un om obisnuit, potopit de pacate, de caderi si ridicari; sunt un om obisnuit pe care Dumnezeu l-a incercat cu o boala foarte grea si foarte parșiva; sunt un om obisnuit care, tot cu ajutorul lui Dumnezeu a reusit sa treaca peste operatia de cancer la san (mastectomie radicala modificata Patey- adica, mai pe romaneste extirparea totala a sanului drept si a trei ganglioni axilari) si peste un prognostic rezervat spre grav dupa operatie, peste o chimioterapie dura (august 2007 – august 2008, cu pauza noiembrie-decembrie 2007 pentru operatie).

Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ingaduit si ca mi-a mai dat niste ani dupa operatie.
Citesc cat pot Sfanta Scriptura si cartile Sfintilor Parinti.
Ma straduiesc sa nu fac rau, ma straduiesc sa impartasesc si altora cate ceva din ce, cazand si ridicandu-ma am mai invatat despre Mantuitorul Hristos, crestini, crestinism, mantuire.
Pentru mine”Cred Doamne, ajuta necredintei mele” este o rugaciune permanenta.

Scriu pe forumul CO din octombrie 2006 cand eram Volga.
Totdeauna m-am intrebat cat suntem de crestini sau cat de crestini sunt crestinii ortodocsi.

Din comportamentul nostru, reflectat in viata noastra cea de toate zilele si statisticile de tot felul pe care nu le-am comandat eu si nu le-am intocmit eu, nu reiese ca am fi crestini.
Nu trebuie sa facem confuzie intre crestinismul ortodox si crestinii ortodocsi.

2. Statisticile pe care le puteti consulta si dvs. vorbesc despre avorturi, violuri, crime, incest etc.

Ratiunea, logica si un minimum simt al masurii nu-mi permit sa cred ca toate nenorocirile care se petrec in tara noastra(violuri, hotii, crime, incest, analfabetism, saracie/bogatie etc.) inclusiv cele 8 milioane de avorturi in perioada 1990-2012, (sau cele 22 milioane de avorturi in 50 de ani) au fost facute doar de cei 14,1% cetateni români care s-au declarat la recensamant: romano- catolici, reformati, penticostali, greco-catolici, baptisti etc. Sau atei sau fara religie.

Cred ca cel mai bine ar fi sa vedem exact cum suntem, sa ne constientizam pacatele, sa nu ne mai impăunăm cu calitati si merite pe care nu le avem si sa incercam sa devenim sau sa redevenim crestini ortodocsi.
Asta nu inseamna „critica ortodoxiei”.

Asta inseamna sa nu mai dormim pe ideea „ce buni suntem”. Suntem asa cam cum sunt mai toti oamenii de pe pamant. Dar nu trebuie sa disperam. Cu credinta in Dumnezeu, cu iubire de Dumnezeu si de aproapele si de vrajmas, cu nadejde in marea milostivire a lui Dumnezeu, o sa reusim.

3. Daca un om crede cu adevarat in Dumnezeu nu are de ce sa-si ascunda Credinta. Credinta nu e o rusine; Credinta e dar de la Dumnezeu: <<Cred Doamne, ajuta necredintei mele>>(Marcu9,24)

Un om care este obisnuit sa mearga la Biserica macar in fiecare duminica la Sfanta Liturghie si asculta si participa si cu sufletul la slujba, care mai citeste cat de cat din Scrierile Sfintilor Parinti, care mai citeste si din Sfanta Scriptura are un discurs greu de confundat. De cele mai multe ori poti sa-ti dai seama daca un om este romano- catolic sau ortodox sau baptist sau adventist etc. dupa felul in care vorbeste.

Daca as fi romano-catolica as spune-o deschis. De ce ar trebui sa ma ascund.
Am si spus intr- un mesaj ca provin dintr-o familie mixta. Mama mea a fost romano-catolica, tata a fost ortodox; eu sunt ortodoxa dupa tata. Eu nu pot si nu trebuie si nu vreau sa-mi reneg mama si bunica si bunicul si toata jumatatea de neam catolic. Asta ar fi o fapta crestina?
E vreo problema?

Va doresc numai bine.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 13:48:34
Nastya
Guest

Implicit

@Anita

<<Mai înainte de toate trebuie să căutăm și să înstăpânim în inima noastră credința deplină în Domnul: s-o căutăm și s-o cerem de la El, fiindcă nici aceasta nu este de la noi, ci e un dar al lui Dumnezeu.
Atunci când i s-a cerut credință, tatăl tânărului a răspuns: ,,Cred, Doamne, ajută necredinței mele!„ Atunci, el avea credință slabă, se clătina și se ruga să i se întărească credința.
Dar cine se poate lăuda cu credință desăvârșită, și cine, ca atare, nu are nevoie să se roage: ,,Cred, Doamne, ajută necredinței mele?”
Dacă credința noastră ar avea putere, gândurile noastre ar fi curate, simțirile,sfinte, și faptele, plăcute lui Dumnezeu. Atunci, Domnul ar lua aminte la noi așa cum tatăl ia aminte la fiii săi; și orice am dori – și în credință n-am putea cere decât cele plăcute lui Dumnezeu-am primi negreșit și fără întârziere.>>
Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an – Sf. Teofan Zăvorâtul. (Editura Sophia, Buc. 1999, colecția Părinți Ruși)
http://cristianstavriu.wordpress.com...fan-zavoratul/

"Marșul pentru viață" a adunat în sâmbăta dinaintea Bunei Vestiri, în fața Bisericii Kretzelescu din Capitală, ortodocși, catolici sau protestanți, toți având un singur mesaj: "Opriți uciderea celor nenăscuți - 22 de ani de măcel, 1990-2012, în care au fost omorâte opt milioane de suflete".

http://www.gandul.info/stiri/galerie...estiri-9434815

<<Populația stabilă: 19,0 milioane (19.043.767) persoane,
din care, femei: 9.764.011 persoane

Structura populației stabile preliminare după religia declarată la recensământ arată că
85,9% dintre persoane sunt de religie ortodoxă; 4,6% s-au declarat de religie romano-catolică, 3,2% de religie reformată, iar 1,9% penticostală. Ponderi între 0,5% - 0,8% au înregistrat următoarele religii: greco-catolică (0,8%), baptistă (0,6%) și adventistă de ziua a șaptea (0,5%).

Persoanele de altă religie decât cele prezentate mai sus reprezintă 1,8%.

S-au declarat „fără religie” 23,9 mii persoane, care reprezintă 0,1% din totalul populației
stabile preliminare; aproximativ aceeași pondere dețin și ateii (numărul acestora fiind de 21, 2 mii persoane).

Numărul persoanelor pentru care nu a fost înregistrată religia (nu au dorit să o declare sau nu
erau prezente la momentul interviului) a fost de 84,8 mii persoane, reprezentând 0,5% din populația stabilă preliminară a țării.>>
http://www.insse.ro/cms/files%5Cstat...reliminare.pdf
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 14:28:54
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
@Anita

<<Mai înainte de toate trebuie să căutăm și să înstăpânim în inima noastră credința deplină în Domnul: s-o căutăm și s-o cerem de la El, fiindcă nici aceasta nu este de la noi, ci e un dar al lui Dumnezeu.
Atunci când i s-a cerut credință, tatăl tânărului a răspuns: ,,Cred, Doamne, ajută necredinței mele!„ Atunci, el avea credință slabă, se clătina și se ruga să i se întărească credința.
Dar cine se poate lăuda cu credință desăvârșită, și cine, ca atare, nu are nevoie să se roage: ,,Cred, Doamne, ajută necredinței mele?”
Dacă credința noastră ar avea putere, gândurile noastre ar fi curate, simțirile,sfinte, și faptele, plăcute lui Dumnezeu. Atunci, Domnul ar lua aminte la noi așa cum tatăl ia aminte la fiii săi; și orice am dori – și în credință n-am putea cere decât cele plăcute lui Dumnezeu-am primi negreșit și fără întârziere.>>
Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an – Sf. Teofan Zăvorâtul. (Editura Sophia, Buc. 1999, colecția Părinți Ruși)
http://cristianstavriu.wordpress.com...fan-zavoratul/

"Marșul pentru viață" a adunat în sâmbăta dinaintea Bunei Vestiri, în fața Bisericii Kretzelescu din Capitală, ortodocși, catolici sau protestanți, toți având un singur mesaj: "Opriți uciderea celor nenăscuți - 22 de ani de măcel, 1990-2012, în care au fost omorâte opt milioane de suflete".

http://www.gandul.info/stiri/galerie...estiri-9434815

<<Populația stabilă: 19,0 milioane (19.043.767) persoane,
din care, femei: 9.764.011 persoane

Structura populației stabile preliminare după religia declarată la recensământ arată că
85,9% dintre persoane sunt de religie ortodoxă; 4,6% s-au declarat de religie romano-catolică, 3,2% de religie reformată, iar 1,9% penticostală. Ponderi între 0,5% - 0,8% au înregistrat următoarele religii: greco-catolică (0,8%), baptistă (0,6%) și adventistă de ziua a șaptea (0,5%).

Persoanele de altă religie decât cele prezentate mai sus reprezintă 1,8%.

S-au declarat „fără religie” 23,9 mii persoane, care reprezintă 0,1% din totalul populației
stabile preliminare; aproximativ aceeași pondere dețin și ateii (numărul acestora fiind de 21, 2 mii persoane).

Numărul persoanelor pentru care nu a fost înregistrată religia (nu au dorit să o declare sau nu
erau prezente la momentul interviului) a fost de 84,8 mii persoane, reprezentând 0,5% din populația stabilă preliminară a țării.>>
http://www.insse.ro/cms/files%5Cstat...reliminare.pdf
Nu trebuie sa va indignati atat
Dumnezeu in marea Lui mila ne suporta pe toti
Nu asa se dobandeste pacea de care ne vorbeste Hristos
Datele de care vorbiti nu ne ajuta cu nimic in mantuire
Dumneavostra aveti in mare parte dreptate ,dar decat sa cautati citate ca sa ne convingeti mai bine v-ati ruga si ati gasi mai usor un raspuns la intrebarile care va framanta
Pe mine pur si simplu nu ma intereseaza ce se intampla rau in tara asta
Pentru ca se intampla mult mai multe lucruri bune
Am mai spus ,Dumnezeu ingaduie .Atunci noi de ce sa ne suparam?

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 16:40:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Raspunsul dvs. e elaborat, complicat si… ca si in alte situatii, pe langa subiect, sau de data asta fara nicio legatura cu problema pe care am ridicat-o in mesajul 186, pag. 19 a topicului. Prin anii 60’ actorul Mircea Crisan avea un sketch „Castravetele”.
Eu am raspuns exact la mesaj, dar tu nu ai observat, pentru ca esti concentrata doar pe "castravete". Mesajele pe care le-ai scris nu aveau mare legatura cu tema topicului, le-ai scris pentru ca probabil erai deranjata de critica invataturii catolice si ai vrut sa accentuezi conceptiile ce tin de ecumenism. Eu ti-am raspuns ce trebuia, de exemplu duhovnicul nu ne explica de furt cand noi avem problema cu alt pacat.
Citat:
Putem sa vorbim de iubire de „Dreapta credinta” cand numarul copiilor avortati pe parcursul a 50 de ani este mai mare decat populatia României (la sfarsitul intervalului de timp care a stat la baza acestei statistici)?
Intr-o tara 80 si ...% crestin ortodoxa este normal ca noul Cod penal sa dezincrimineze incestul si prostitutia? 3. <<In fiecare iarna, in Bucuresti, mor de frig 300 de persoane fara adapost. 6. <<Una dintre problemele majore ale României moderne o constituie sărăcia și corupția.
Era vorba de a curata ochiul si apoi a vedea si ceea ce este frumos, nu doar ce e rau. Eu si fiecare dintre noi avem o multime de pacate. Nici cei practicanti nu sunt sfinti, cu atat mai mult cei ce nu sunt practicanti, doar botezati ortodox. Am vazut un documentar in care cineva strain spunea ca e gresita perceptia despre Romania, de fapt are una din cele mai mici rate ale criminalitatii din Europa, e o tara mai sigura decat multe alte tari.
Citat:
E incorect/ilegal si mai ales NECRESTINESTE sa spuneti ca „cele rele” se datoreaza mai ales cetatenilor români de etnie rroma.
O sa fiti acuzat de xenofobie, sovinism, discriminare. Si pe buna dreptate.
Scuze, asta e o aiureala, adica tu sa-i faci pe romani asa nu e ceva gresit, in schimb sa spui adevarul e incorect/ilegal, necrestineste, xenofobie, sovinism, discriminare. E o conceptie venita tot din modernism, care impune o corectitudine politica.
Citat:
2. Fragmentul pe care l-am dat este strict pe discursul despre Gandhi.
Si din toata predica parintelui Galeriu, sau din toate predicile, de ce ai ales tocmai fragmentul cu Gandhi pe topicul despre papa? Probabil pentru ca doreai sa evidentiezi conceptiile ce tin tot de ecumenism, si in celelalte mesaje tot despre asta ai scris.
Citat:
Parintele Galeriu n-a spus nicaieri in Predica despre care vorbim ca Gandhi „avea o combinatie intre crestinism si hinduism” .
Eu de fapt nu am scris ca Parintele Galeriu a spus, ci era afirmatia mea, pentru ca se stie ca Gandhi desi era hindus cunoastea crestinismul si accepta invataturi crestine. Dar citeste cu atentie citatul, si Parintele Galeriu spune ceva asemanator: "Si toata revolutia lui a dus-o cu Noul Testament in san, si cand ajungea in mijlocul celor care-l ascultau, din tren cobora putin pe scara vagonului, multimile ii sorbeau vorbele de pe buze, si el scotea Noul Testament si le citea Predica de pe Munte a Mantuitorului, apasand mai ales asupra acestor cuvinte: “Iubiti pe vrajmasii vostri!”.
Citat:
Va rog frumos sa spuneti direct, punctual: Ce a gresit Parintele Galeriu in Predica pe are o gasiti pe site-ul nostru www.crestinortodox.ro ?
Nu mai aruncati cu vorbele. Nu uitati ca toti raspundem in fata lui Dumnezeu pentru tot ce rostim.
Atitudinea dvs. este explicit tendentioasa si total incorecta si total neadevarata. Nu va mai situati deasupra gandirii Sfintilor Parinti ca faceti pacat mare.
Alte acuze, dar de fapt tu faci asta, folosind si citate din duhovnici pentru a evidentia conceptia ta, modernista. In plus multe citate le interpretezi partizan, desi sfintii aceia nu la ecumenism se refereau.
Revenind la Gandhi si ce e gresit, in primul rand Gandhi probabil nu a luat invatatura din crestinism, non-violenta e o invatatura din hinduim, budism si jainism, se numeste Ahimsa. Iata chiar afirmatiile lui Gandhi despre Ahisma: http://www.adanima.org/2012/08/31/ma...-non-violenta/
Asadar probabil conceptia a luat-o de aici, nu pentru ca a fost luminat. Despre Gandhi se spun si lucruri negative. Apoi, din ce imi amintesc, am citit odata ca parintele Galeriu ar fi facut afirmatii pozitive despre yoga, deci e probabil legat si de acest lucru exemplul.
Ai mai afirmat ca Gandhi a facut totul fara victime. De fapt la cateva luni dupa declararea independentei a inceput un razboi civil in India, soldat cu aproximativ un milion de morti, ceea ce e foarte mult. Tara s-a rupt, rezultand India, Bangladesh si Pakistan. Gandhi a murit tocmai din acesta cauza, omorat de un hindus.

Last edited by catalin2; 26.03.2013 at 20:40:50.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 00:27:17
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu vad doar: oameni buni, saritori, credinciosi, pamantul plin de urme ale sfintilor si credintei oamenilor, bunatate, iubire de patrie si mai ales dreapta credinta.
Exista si lucruri negative (mai ales la rromi sau la familiile sarace si fara educatie si la familiile foarte bogate), dar acestea nu reusesc nici macar partial sa le umbreasca pe cele bune.

Spuneti dvs.:<<Exista si lucruri negative (mai ales la rromi sau la familiile sarace si fara educatie si la familiile foarte bogate), dar acestea nu reusesc nici macar partial sa le umbreasca pe cele bune.>>

E incorect/ilegal si mai ales NECRESTINESTE sa spuneti ca „cele rele” se datoreaza mai ales cetatenilor români de etnie rroma.

O sa fiti acuzat de xenofobie, sovinism, discriminare. Si pe buna dreptate.

Daca raul este mai ales in familiile sarace si fara educatie!!! Ce fel de societate/tara cu peste 80% crestini ortodocsi suntem? Cum se manifesta crestinismul din noi? Sau e doar de parada sau motiv de mandrie pe forumuri?

Asta intrebam: cat de crestini sunt crestinii din România?

Probabil ca abandonul de copii provine mai ales din familiile sarace.
Persoanele mai instarite sau cele bogate nu se ostenesc sa nasca copii; folosesc contraceptive sau avorteaza. Tot crestineste, nu?
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 10:55:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Daca raul este mai ales in familiile sarace si fara educatie!!! Ce fel de societate/tara cu peste 80% crestini ortodocsi suntem? Cum se manifesta crestinismul din noi? Sau e doar de parada sau motiv de mandrie pe forumuri?

Asta intrebam: cat de crestini sunt crestinii din România?
Depinde de perspectiva: exista un crestinim ortodox nominal, formal, oameni care in general n-ar nega botezul ortodox dar nici nu ar fi dispusi sa-i urmeze consecintele pana in panzele albe.

De procentul asta se face caz atunci cand de ex. se face opozitie impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale, sau scoaterii icoanelor din scoli sau alte dispute vizavi de Statul laic.
Si intr-adevar, acesti oameni ar sustine aceste cauze.

Si mai sunt si crestinii practicanti, probabil in jur de 4-5% din cei nominali, care nici ei nu sunt lipsiti de pacate ca deh, asta e natura omului.

Lamurita acum?