![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici gasim o mare asemanare intre Catehismul Ortodox si invataturile adventiste. Este vorba despre clasificarea legilor vechitestamentare si valabilitatea lor dupa Jertfa Domnului. Vedeti ce spune Catehismul Ortodox :http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html La punctele 20 si 21 (Catehismul Ortodoc, cap. "Legea Morala") se spune ce legi s-au incheiat odata cu Jertfa Domnului si ce legi raman valabile in continuare (Cele 10 Porunci - Legea Morala). Exact la fel (chiar si in exprimare) spun si invataturile adventiste. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
![]() În concepția mea (iar dacă studiezi versetul în context, vei realiza că și în concepția apostolului), "ziua Domnului" din Apoc.1,10 desemnează ziua mare și înfricoșătoare a revenirii Domnului (v. 7-8) despre care vorbesc ultimii profeți ai Vechiului Testament (Ioil 2,11; Sofonie 1,14; Maleahi 4,5) și Faptele Apostolilor 2,20. Ontopic: Iată deci că bifăm încă o asemănare. ![]() Da, se referea la o altfel de zi decât cea de sâmbătă; se referea la "ziua Domnului, cea mare și strălucită" (Fapte 2,20) a revenirii Domnului. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Nu mai ciupi coarda aia falsă cu minciuna, căci eu vorbeam de armaica și greaca în care apar denumirile biblice ale zilelor săptămânii, nu de numele lor latin-păgâne. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite așa: "Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16) Citat:
Aceasta este de fapt și prima solie îngerească adresată locuitorilor pământului înainte de venirea zilei [revenirii] Domnului: "Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor." (Apoc. 14,7) Creștinii temători de Dumnezeu recunosc în aceste cuvinte, exact textul poruncii a IV-a din Decalog: "fiindcă'n șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, marea și toate cele ce sunt într'însele, iar în ziua a șaptea S'a odihnit. De aceea a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o." (Ieșirea 20,11*) ___________________________________ * Am folosit textul versiunii Anania, deoarece în versiunea Sinodală online, lipsește exact versetul cu pricina. Stranie coincidență! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credeti ca mai sunt valabile legile ceremoniale (cele legate de jertfe si ritualurile de la templu)? Sau, credeti ca nu mai sunt valabile Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (sa nu minti, sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu curvesti, etc)? Ce nu va este limpede. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi cer scuze. Am interpretat gresit. Se vede, totusi, ca de fapt sunteti o gazda ospitaliera. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: de cand Hristos si-a inceput activitatea de predicare a Evangheliei, cand anume a lucrat si in ce domeniu, pentru a-si castiga painea cea de toate zilele? Citat:
Citat:
Last edited by stefan florin; 17.03.2013 at 16:25:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar porunca Lui face referire la faptul că El "S-a odihnit", nu că Se odihnește continuu în zile de sâmbătă. Eu credeam că am fost clar. |
|