Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2013, 08:13:55
beniamin777 beniamin777 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
In fapt din cate stiu adventistii sunt primii care spun ca legea poate fi incalcata!
Mare neadevar spuneti. Tocmai adventistii sunt acuzati, de alte culte, ca sunt legalisti.

Aici gasim o mare asemanare intre Catehismul Ortodox si invataturile adventiste. Este vorba despre clasificarea legilor vechitestamentare si valabilitatea lor dupa Jertfa Domnului. Vedeti ce spune Catehismul Ortodox :http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html

La punctele 20 si 21 (Catehismul Ortodoc, cap. "Legea Morala") se spune ce legi s-au incheiat odata cu Jertfa Domnului si ce legi raman valabile in continuare (Cele 10 Porunci - Legea Morala). Exact la fel (chiar si in exprimare) spun si invataturile adventiste.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 12:05:35
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beniamin777 Vezi mesajul
La punctele 20 si 21 (Catehismul Ortodoc, cap. "Legea Morala") se spune ce legi s-au incheiat odata cu Jertfa Domnului si ce legi raman valabile in continuare (Cele 10 Porunci - Legea Morala). Exact la fel (chiar si in exprimare) spun si invataturile adventiste.
si cine este cel ce a stabilit ca Legea Ceremoniala a luat sfarsit si ca cele 10 porunci raman valabile? Unde scrie asta in Biblie?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 12:20:00
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beniamin777 Vezi mesajul
Ba exista multe asemanari esentiale intre invataturile ortodoxe si invataturile adventiste. Spre exemplu invataturile din Crez sunt respectate atat de ortodocsi cat si de adventisti (mai mult de adventisti).
In Catehismul Ortodox gasim invataturi aproape identice (chiar si ca formulare) cu invataturile din doctrinele adventiste.
Au fost enumerate, pe acest topic, cateva asemanari. Aveti un exemplu aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=210

Mai ramane de vazut, in ce masura sunt respectate aceste invataturi. S-ar putea ca la capitolul "practica" sa aveti dreptate (ca nu exista asemanari).
Stiti ce nu inteleg draga domnule? Ce cautati de fapt pe un site crestin ortodox, de fapt?CE doriti sa accentuati dvs., ca adventistii sunt mai cu mot?Ca ei ar fi ceva special? Ma infunda rasul...Nu vreau sa ma leg de tanti Ellen cea alba, care cu 2 clase a avut atatea "revelatii", insa cultul dvs. are o vechime infima vizavi de ortodoxie, iar daca sunteti atat de bun crestin, cum puteti ataca o gazda ospitaliera?Hmm...Candva citisem "Viata lui Iisus" scrisa de tanti in cauza, dar m-a dezamagit total...Apoi am putea sa ne legam de tinuta si atitudinea fratilor dvs in biserica, unde se practica o parada a modei acerba...In fine, NU ARE SENS sa ma incontrez aiurea cu dvs., si subliniez doar ca DUMNEZEU TATAL este unul pt toti, important ramane insa, cum ii slujim fiecare din noi.Pace sa aveti si mai multa CUNOASTERE !Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 13:26:33
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Fals! Tocmai ti-am aratat ca in Biblie se gaseste aceasta expresie "ziua Domnului".
Intrebare: daca "ziua Domnului" este - in conceptia ta - ziua de sambata, de ce Sf.Ap.Ioan nu a numit ziua "sabat", ci "ziua Domnului"?
Contra-fals! (mormăi ca un contrabas care sună fals )
În concepția mea (iar dacă studiezi versetul în context, vei realiza că și în concepția apostolului), "ziua Domnului" din Apoc.1,10 desemnează ziua mare și înfricoșătoare a revenirii Domnului (v. 7-8) despre care vorbesc ultimii profeți ai Vechiului Testament (Ioil 2,11; Sofonie 1,14; Maleahi 4,5) și Faptele Apostolilor 2,20.

Citat:
Pentru ca se referea la o alta zi decat cea de sambata!!
Ontopic: Iată deci că bifăm încă o asemănare.
Da, se referea la o altfel de zi decât cea de sâmbătă; se referea la "ziua Domnului, cea mare și strălucită" (Fapte 2,20) a revenirii Domnului.

Citat:
La care "popoare crestine" te referi? Probabil la protestantii tai din Germania, Olanda, Marea Britanie sau, mai ales, la neoprotestantii tai pidoznici din Glendale City
Nu fi obraznic, protestanții nu sunt "ai mei", cu atât mai puțin "pidoznici"-i.

Citat:
Iti repet intrebarea: de ce nu a numit Sf.Ap.Ioan ziua in care a primit Apocalipsa "zi de sabat", ci a numit-o "ziua Domnului"?
De aia (am scris mai sus).

Citat:
Pentru ca deja era statornicita in constiinta colectiva crestina "ziua Domnului" ca fiind o zi speciala. Aceasta "zi speciala" avea sa devina tot mai importanta in constiinta crestina si sa primeasca denumirea de "Duminica".
Nu confunda "conștiința colectivă" a creștinilor de azi cu practica binecunoscută și scripturistică a primilor creștini din vremea apostolilor.

Citat:
Fals! Zilele in Imperiul Roman nu se numeau ca ziua I-a, a II-a, etc., ci aveau denumirile lor specifice, care, dealtfel, se pastreaza pana astazi.
Vad ca iti faci din minciuna o a II-a natura.

Nu mai ciupi coarda aia falsă cu minciuna, căci eu vorbeam de armaica și greaca în care apar denumirile biblice ale zilelor săptămânii, nu de numele lor latin-păgâne.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 13:47:23
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai, ca a intarit-o! Si un cuvant mai potrivit ar fi "a implinit-o".
Ontopic: Deși cam forțată, iată încă o asemănare! Da, Hristos a întărit și a împlinit porunca; căci El a întărit și a împlinit întregul Decalog (Mat.5,17).

Citat:
Cum a implinit Mantuitorul Hristos porunca a 4-a?
Uite așa:

"Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16)

Citat:
Ce crezi tu ca poate fi "implinit" la aceasta porunca?
Ce parte din aceasta porunca crezi tu ca poate fi ridicata si implinita?
Ambele părți pot fi împlinite, căci porunca nu se referă doar la odihna săptămânală, ci și la regimul muncii din celelalte zile când trebuie "să-ți faci tot lucrul tău". Și toate acestea deoarece Îl recunoaștem pe Dumnezeu ca și Creator al nostru.
Aceasta este de fapt și prima solie îngerească adresată locuitorilor pământului înainte de venirea zilei [revenirii] Domnului:

"Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor." (Apoc. 14,7)

Creștinii temători de Dumnezeu recunosc în aceste cuvinte, exact textul poruncii a IV-a din Decalog:

"fiindcă'n șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, marea și toate cele ce sunt într'însele, iar în ziua a șaptea S'a odihnit. De aceea a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o." (Ieșirea 20,11*)
Vechi 17.03.2013, 13:56:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ti-am aratat ca Dumnezeu lucreaza sambata. Si Hristos, CA OM, a lucrat TOT SAMBATA
Dar a lucrat la mântuirea omului, nu pentru a-Și câștiga pâinea cea de toate zilele. A salvat vieți, atât pentru acest pământ, cât mai ales pentru Împărăția Cerurilor.

Citat:
iar omul face ceea ce vede la TATAL CERESC, adica sa lucreze sambata
Mai întâi de toate, omul nu e mântuitor, iar dacă vrea să-L imite pe Hristos, poate face aceeași lucrare (să vindece trupește și spiritual pe semeni) [și] în ziua sâmbetei.

Citat:
nu incerca sa ma aburesti pentru ca nu tine. Hristos a vorbit de OM in general si NU s-a referit la Adam. Putea foarte bine sa spuna ca sambata a fost facuta pentru Adam, dar NU a facut-o, ci a spus ca ea (sambata) a fost facuta pentru om (la modul general)
De unde știi acest lucru? Cert e că în aramaica vorbită de Hristos s-a referit la adam/Adam (El nu a comunicat în scris, ci prin viu grai). Poate intenționat a folosit un joc de cuvinte (să-ți facă ție în ciudă ).
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 13:59:34
Banned

Implicit

Citat:
si cine este cel ce a stabilit ca Legea Ceremoniala a luat sfarsit si ca cele 10 porunci raman valabile? Unde scrie asta in Biblie?
Intrebati pe cei care au scris Catehismul Ortodox. Acolo asa scrie. Va indoiti cumva?

Credeti ca mai sunt valabile legile ceremoniale (cele legate de jertfe si ritualurile de la templu)?
Sau, credeti ca nu mai sunt valabile Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (sa nu minti, sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu curvesti, etc)? Ce nu va este limpede.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 14:06:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noiembrie Vezi mesajul
Stiti ce nu inteleg draga domnule? Ce cautati de fapt pe un site crestin ortodox, de fapt?
Citat:
În prealabil postat de Noiembrie Vezi mesajul
cum puteti ataca o gazda ospitaliera?
Prima parte a postarii am citit-o ca si cum ati fi spus: "ce .bip. bip. bip. bip. cauti aici"?

Imi cer scuze. Am interpretat gresit. Se vede, totusi, ca de fapt sunteti o gazda ospitaliera.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 16:22:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus Vezi mesajul
Dar a lucrat la mântuirea omului, nu pentru a-Și câștiga pâinea cea de toate zilele. A salvat vieți, atât pentru acest pământ, cât mai ales pentru Împărăția Cerurilor.
daca un om este vindecat trupeste, nu insemna neaparat ca se si mantuieste. Poate sa cada oricand in mandrie sau in alte pacate, omul fiind supus oricand greselii. Dar cum ramane cu afirmatia Mantuitorului in ZI DE SABATH: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez"?
ps: de cand Hristos si-a inceput activitatea de predicare a Evangheliei, cand anume a lucrat si in ce domeniu, pentru a-si castiga painea cea de toate zilele?
Citat:
Mai întâi de toate, omul nu e mântuitor, iar dacă vrea să-L imite pe Hristos, poate face aceeași lucrare (să vindece trupește și spiritual pe semeni) [și] în ziua sâmbetei.
nu o fi omul mantuitor , dar face ceea ce vede la Tatal lui Ceresc. Tatal Ceresc lucreaza in zi de sabath, deci si omul lucreaza. Activitati in Cosmos se pot observa si in zi de sambata, ceea ce arata ca in aceasta zi Dumnezeu lucreaza asa cum a spus si Hristos in Ioan 5:17.
Citat:
De unde știi acest lucru? Cert e că în aramaica vorbită de Hristos s-a referit la adam/Adam (El nu a comunicat în scris, ci prin viu grai). Poate intenționat a folosit un joc de cuvinte (să-ți facă ție în ciudă ).
contextul biblic amice, contextul biblic arata ca Hristos s-a referit la OM in general si NU la primul om Adam

Last edited by stefan florin; 17.03.2013 at 16:25:44.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 17:20:21
Banned

Implicit

Citat:
daca un om este vindecat trupeste, nu insemna neaparat ca se si mantuieste. Poate sa cada oricand in mandrie sau in alte pacate, omul fiind supus oricand greselii.
Desigur. Însă Hristos a vindecat și trupește, nu doar spiritual.

Citat:
Dar cum ramane cu afirmatia Mantuitorului in ZI DE SABATH: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez"?
Exact cum am spus: lucrează pentru vindecarea fizică și spirituală a omului. Porunca a IV-a din Decalog nu interzice asta.

Citat:
ps: de cand Hristos si-a inceput activitatea de predicare a Evangheliei, cand anume a lucrat si in ce domeniu, pentru a-si castiga painea cea de toate zilele?
Păi vezi?

Citat:
nu o fi omul mantuitor , dar face ceea ce vede la Tatal lui Ceresc. Tatal Ceresc lucreaza in zi de sabath, deci si omul lucreaza. Activitati in Cosmos se pot observa si in zi de sambata, ceea ce arata ca in aceasta zi Dumnezeu lucreaza asa cum a spus si Hristos in Ioan 5:17.
Omul nu este Creator ca să facă ceea ce face Dumnezeu. Dumnezeu a sfințit, a binecuvântat și apoi a dat exemplu Personal de odihnă doar în prima sâmbătă a Pământului, nu în toate.
Iar porunca Lui face referire la faptul că El "S-a odihnit", nu că Se odihnește continuu în zile de sâmbătă. Eu credeam că am fost clar.
Reply With Quote
Răspunde