Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2013, 09:28:49
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Da e osutafaraunu si are vreo 40 de ani din cate am vazut eu si se ocupa cu amagirea. Ma mira ca nu a mai scris nimic. E plecat in vacanta... De ani de zile se ocupa cu asa ceva pe acest forum scrie in continuu si cand e inchis schimba subiectul. S-a incercat banarea lui dar lucru acesta e greu deoarece poate scrie de oriunde.
Dar atenti la ce spune: babilonul (protestantii si bisericile care nu sunt adventiste inclusiv noi) va cadea in curand... Cel ce stie credinta ortodoxa stie ca aceasta profetie nu e data la intamplare.
Si iehovistii zic la fel. Ca ei vor fi cei care vor fi pastrati. Eu zic asa: biserica ortodoxa va fi rupta in doua iar cea care pastreaza credinta adevarata va fi prigonita mai ales pe temeiul ca e habotnica!
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 04:00:49
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Nu cred că există asemănări, diferența e mare ca între cer și pământ, nu înțeleg de ce userul octaviuscessimtus a deviat de la subiect în unele momente ale topicului?
Reply With Quote
Vechi 13.03.2013, 08:07:47
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Octavus este osutafaraunu si el vrea sa arate acest lucru! A fost banat de n ori dar el nu se lasa. In alta ordine de idei sunt asemanari mari dar si diferente mari! E cam singura biserica pocaita(in mintea lor) care totusi nu renunta la pocainta! (pentru un ortodox suna ciudat sa te numesti pocait deoarece in acel moment arati contrariu) Fata de celelalte culte pocaite care se lauda devenind prin aceasta niste nepocaite biserica adventista are niste asemanari destul de mari si ele sunt chiar bune! Dar si diferentele sunt mari! Iar diferenta cea mai mare este ca sunt eretici si provin dintr-o amagire!

Last edited by bairstow; 13.03.2013 at 08:10:17.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 08:02:49
beniamin777 beniamin777 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redemptor Vezi mesajul
Nu cred că există asemănări,
Ba exista multe asemanari esentiale intre invataturile ortodoxe si invataturile adventiste. Spre exemplu invataturile din Crez sunt respectate atat de ortodocsi cat si de adventisti (mai mult de adventisti).
In Catehismul Ortodox gasim invataturi aproape identice (chiar si ca formulare) cu invataturile din doctrinele adventiste.
Au fost enumerate, pe acest topic, cateva asemanari. Aveti un exemplu aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=210

Mai ramane de vazut, in ce masura sunt respectate aceste invataturi. S-ar putea ca la capitolul "practica" sa aveti dreptate (ca nu exista asemanari).

Last edited by beniamin777; 17.03.2013 at 08:05:03.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 12:20:00
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beniamin777 Vezi mesajul
Ba exista multe asemanari esentiale intre invataturile ortodoxe si invataturile adventiste. Spre exemplu invataturile din Crez sunt respectate atat de ortodocsi cat si de adventisti (mai mult de adventisti).
In Catehismul Ortodox gasim invataturi aproape identice (chiar si ca formulare) cu invataturile din doctrinele adventiste.
Au fost enumerate, pe acest topic, cateva asemanari. Aveti un exemplu aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=210

Mai ramane de vazut, in ce masura sunt respectate aceste invataturi. S-ar putea ca la capitolul "practica" sa aveti dreptate (ca nu exista asemanari).
Stiti ce nu inteleg draga domnule? Ce cautati de fapt pe un site crestin ortodox, de fapt?CE doriti sa accentuati dvs., ca adventistii sunt mai cu mot?Ca ei ar fi ceva special? Ma infunda rasul...Nu vreau sa ma leg de tanti Ellen cea alba, care cu 2 clase a avut atatea "revelatii", insa cultul dvs. are o vechime infima vizavi de ortodoxie, iar daca sunteti atat de bun crestin, cum puteti ataca o gazda ospitaliera?Hmm...Candva citisem "Viata lui Iisus" scrisa de tanti in cauza, dar m-a dezamagit total...Apoi am putea sa ne legam de tinuta si atitudinea fratilor dvs in biserica, unde se practica o parada a modei acerba...In fine, NU ARE SENS sa ma incontrez aiurea cu dvs., si subliniez doar ca DUMNEZEU TATAL este unul pt toti, important ramane insa, cum ii slujim fiecare din noi.Pace sa aveti si mai multa CUNOASTERE !Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 14:06:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noiembrie Vezi mesajul
Stiti ce nu inteleg draga domnule? Ce cautati de fapt pe un site crestin ortodox, de fapt?
Citat:
cum puteti ataca o gazda ospitaliera?
Prima parte a postarii am citit-o ca si cum ati fi spus: "ce .bip. bip. bip. bip. cauti aici"?

Imi cer scuze. Am interpretat gresit. Se vede, totusi, ca de fapt sunteti o gazda ospitaliera.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 14:14:59
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Uite mai jos un exemplu de practica sectar-sambetista:
"22.Dacă doi oameni, luându-se la bătaie, vor lovi o femeie însărcinată și aceasta va lepăda pruncul ne'mplinit, [vinovatul] va fi pus să plătească despăgubirea pe care o va cere bărbatul femeii; va plăti atât cât se cuvine;
23.dar dacă [pruncul] va fi împlinit, atunci se va da suflet pentru suflet," Iesire 21.

http://www.thenarrowwayministries.or...DA-Church/154/

De ce se practica avortul in spitalele adventiste inca din anii '70?
Nu este aceasta o incalcare oficiala a poruncii a 6-a? Stia bine Ceausescu de ce sa va interzica!!

Si voi vorbiti de "practica morala"?
Cum mai poti participa la rugaciunea unei "biserici" care practica IN MOD OFICIAL uciderea copiilor? Ia, cerceteaza-ti mainile si vezi daca nu-ti picura sange de pe ele!!
SUNTETI NISTE BIETI LASI!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 19.03.2013 at 14:33:19.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 16:47:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Uite mai jos un exemplu de practica sectar-sambetista:
De ce se practica avortul in spitalele adventiste inca din anii '70?
1. Sa nu vorbim de funie in casa spanzuratului. Am auzit ca la adventisti au fost cazuri foarte rare si exceptionale cand s-a recurs la avort. Scopul era salvarea uneia dintre vieti (altfel mureau si mama si fat).

Am mai auzit ca printre ortodocsi avorturile se fac pe banda rulanta (din ce motive, stiti dvs.). Cautati singur prin statistici. O sa va cutremurati.

Sa zicem ca am mai descoperit o asemanare intre ortodoxie si adventism (desi este vorba de o mare deosebire).

2. Sa revenim la subiectul nostru: asemanarea intre Catehismul Ortodox si invataturile adventiste cu privire la indemnul de a pazi toate Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca a 2-a, inclusiv porunca a 4-a referitoare la pazirea zilei a saptea - sambata, conform invataturilor si calendarului ortodox).

La acest aspect invataturile ortodoxe si cele adventiste sunt aproape identice. Sunteti de acord cu mine?
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 17:09:43
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Talking

Citat:
1. Sa nu vorbim de funie in casa spanzuratului. Am auzit ca la adventisti au fost cazuri foarte rare si exceptionale cand s-a recurs la avort. Scopul era salvarea uneia dintre vieti (altfel mureau si mama si fat).

Am mai auzit ca printre ortodocsi avorturile se fac pe banda rulanta (din ce motive, stiti dvs.). Cautati singur prin statistici. O sa va cutremurati.

Sa zicem ca am mai descoperit o asemanare intre ortodoxie si adventism (desi este vorba de o mare deosebire).

2. Sa revenim la subiectul nostru: asemanarea intre Catehismul Ortodox si invataturile adventiste cu privire la indemnul de a pazi toate Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca a 2-a, inclusiv porunca a 4-a referitoare la pazirea zilei a saptea - sambata, conform invataturilor si calendarului ortodox).

La acest aspect invataturile ortodoxe si cele adventiste sunt aproape identice. Sunteti de acord cu mine?

ADEVARAT 777, exista o IMENSA deosebire intre ortodoxie si adventism...Una capitala! Ortodoxia se bazeaza pe invataturile biblice , pe Hristos, iar adventismul pe cocoasa alba a lui tanti Ellen cu punctul pe"G"..Sa ma iertati dar obraznicia cu care nu faceti AICI altceva decat sa provocati imi determina sarcasmul in toate cele 7 zile, incepand cu cea de LUNI !
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 17:24:42
Banned

Implicit

Citat:
ADEVARAT 777, exista o IMENSA deosebire intre ortodoxie si adventism...Una capitala! Ortodoxia se bazeaza pe invataturile biblice , pe Hristos, iar adventismul pe cocoasa alba a lui tanti Ellen
Atunci cum se face ca cei care vin continuu cu argumente din Biblie sunt adventistii, iar cei care fac nenumarate referiri la Ellen White sunt ortodocsii? Iarasi vedeti lucrurile pe dos.

Ca sa vorbim pe concret: recititi-va postarile si vedeti cate referiri la invataturile Bibliei ati facut. Cred ca niciuna.
Reply With Quote
Răspunde