Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2013, 12:36:29
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Daca conducatorii bisericii au schimbat porunca ori puteau sa faca acest lucru deoarece biserica este stalp si temelie al adevarului (nu niste amagitori care prezic minciuni) ori biserica adevarata a fost biruita si crestinismul e o minciuna! Daca aceasta lucrare e de la Dumnezeu va dainui.
Dar respectarea aceste zile adica duminica face parte din invatamintele apostolilor vedeti evrei cap 4. Si vedem si din traditie adica sarea care nu se poate pierde.
Biblia nu spune ca ea este sursa adevarului ci biserica!
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 12:43:11
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus Vezi mesajul
Exact ce reiese din verbul original shabath, S-a odihnit, Și-a încetat activitatea [pe perioada respectivă].
"Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez".(Ioan 5:17)-cand a spus asta era in zi de sabath
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 14:39:24
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Daca conducatorii bisericii au schimbat porunca ori puteau sa faca acest lucru
No way! Conducătorul (Capul) Bisericii este Hristos și doar El putea să facă acest lucru. Ori vedem clar din declarațiile Lui că nici nu avea de gând să facă aceasta (Mat.5,17), nici nu prevedea în profeție (Mat.24,20) că în viitor urma s-o schimbe.

Citat:
Daca aceasta lucrare e de la Dumnezeu va dainui.
Exact. Puțintică răbdare și veți vedea un sistem politico-religios prăbușindu-se (Apoc.18,2) și dăinuid doar acel segment credincios lui Dumnezeu și poruncilor Sale (Apoc.12,17; 14,12).

Citat:
Dar respectarea aceste zile adica duminica face parte din invatamintele apostolilor vedeti evrei cap 4.
În Evrei 4 nu scrie nimic despre duminică.

Citat:
Biblia nu spune ca ea este sursa adevarului ci biserica!
Ioan 17,17.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 14:41:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
"Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez".(Ioan 5:17)-cand a spus asta era in zi de sabath
Tu nu citești ce scriu în parantezele pătrate?

Citat:
Citat:
Exact ce reiese din verbul original shabath, S-a odihnit, Și-a încetat activitatea [pe perioada respectivă].
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:01:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Tu nu citești ce scriu în parantezele pătrate?
te referi DOAR la acel sabath? Adica Dumnezeu da o porunca unde El e primul pe care o incalca?
PS: cum se face ca Adam NU a respectat nici un sabath in Eden?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:09:07
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Deloc. Chiar Hristos profetizează că sâmbăta nu va fi uitată până la sfârșitul veacului (Mat. 24,20). Biserica oficială a Etiopiei (foarte asemănătoare cu cea Ortodoxă) a celebrată sâmbăta ca zi de odihnă până acum două secole. Adică până când au apărut confesiune sabatariene moderne: baptiștii de ziua a șaptea și adventiștii. Iată, că nu s-a uitat deloc sabatul!
Am si eu cateva intrebari. Poate ma lamuresc.
1. Ce este Biserica? Este cumva institutia divino-umana cu rol in mantuirea oamenilor?
2. Cine este capul Bisericii? Hristos?
3. Daca este Hristos, inseamna ca institutia condusa de El nu ne poate invata gresit.
4. Daca 3 este vabil, nu poate exista decat o singura Biserica, da?
5. Daca Hristos ii spune lui Petru ca el este piatra pe care isi va zidi Biserica Sa si nici portile iadului nu o vor birui, inseamna ca Biserica odata infiintata nu lucreaza cu intermitente?
6. Daca biserica Etiopiei a tinut pana in urma cu 2 secole ca zi de odihna ziua sambatei (nu spun ca e asa, dar nici nu ma contrazic pentru ca nu stiu), si asta este o porunca a lui Dumnezeu ce trebuie tinuta de Biserica inseamna ca biserica Etiopiei este Biserica lui Hristos?
7. Daca da si dupa "caderea etiopienilor in ratacire" invatatura "corecta" a fost dusa mai departe de catre adventisti, ei reprezentand Biserica inseamna ca adventistii tin toate invataturile bisericii Etiopiei?
Pentru ca, daca la oricare din intrebarile de mai sus raspunsul este "NU" inseamna ca adventistii nu fac parte din Biserica lui Hristos. Deci cum e?
Vechi 10.03.2013, 15:30:52
Banned

Implicit

Citat:
te referi DOAR la acel sabath?
Dar la care crezi? Nu chiar tu ai dat textul din Ioan 5,17?

Citat:
Adica Dumnezeu da o porunca unde El e primul pe care o incalca?
Pardon! El a fost Primul care a respectat-o.

Citat:
PS: cum se face ca Adam NU a respectat nici un sabath in Eden?
L-ai verificat? Ai fost cu El în Eden să vezi?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:32:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am si eu cateva intrebari. Poate ma lamuresc.
1. Ce este Biserica? Este cumva institutia divino-umana cu rol in mantuirea oamenilor?
2. Cine este capul Bisericii? Hristos?
3. Daca este Hristos, inseamna ca institutia condusa de El nu ne poate invata gresit.
4. Daca 3 este vabil, nu poate exista decat o singura Biserica, da?
5. Daca Hristos ii spune lui Petru ca el este piatra pe care isi va zidi Biserica Sa si nici portile iadului nu o vor birui, inseamna ca Biserica odata infiintata nu lucreaza cu intermitente?
6. Daca biserica Etiopiei a tinut pana in urma cu 2 secole ca zi de odihna ziua sambatei (nu spun ca e asa, dar nici nu ma contrazic pentru ca nu stiu), si asta este o porunca a lui Dumnezeu ce trebuie tinuta de Biserica inseamna ca biserica Etiopiei este Biserica lui Hristos?
7. Daca da si dupa "caderea etiopienilor in ratacire" invatatura "corecta" a fost dusa mai departe de catre adventisti, ei reprezentand Biserica inseamna ca adventistii tin toate invataturile bisericii Etiopiei?
Pentru ca, daca la oricare din intrebarile de mai sus raspunsul este "NU" inseamna ca adventistii nu fac parte din Biserica lui Hristos. Deci cum e?
Ne cam depărtăm de subiectul inițial, dar ia te rog în calcul că Biserica nu înseamnă doar zidurile, cu atât mai puțin zidurile conform arhitecturii bizantine. Iar când vorbim de întreaga eră creștină, factorul confesional, regional și temporar au o relevanță cu atât mai mică. La aceasta adaugă că Hristos n-a înființat Biserica Ortodoxă, ori Biserica Adventistă; ci Biserica.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:33:06
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Am fost azi in vizita la parinti si am vazut ca au primit o brosura de la adventisti. Desi avea scris pe ea "Editie Speciala" nu era cu nimic diferita fata de ce am citit eu in urma cu 20 de ani. Aceleasi tampenii despre fiare, Papa si 666.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:34:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Am fost azi in vizita la parinti si am vazut ca au primit o brosura de la adventisti. Desi avea scris pe ea "Editie Speciala" nu era cu nimic diferita fata de ce am citit eu in urma cu 20 de ani. Aceleasi tampenii despre fiare, Papa si 666.
Adică vrei să notezi încă o asemănare?
Reply With Quote
Răspunde