Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2013, 09:04:33
roboam roboam is offline
Banned

Data înregistrării: 25.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
In invatatura adventista se regaseste deasemenea porunca a 10-a a Decalogului.
Intr-adevar, o mare asemanare intre Ortodoxie si Adventism.
Am scos in evidenta asemanarea dintre ortodoxie si adventism privind "datoria de a pazi ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului" (catehismul Ortodox) deoarece nu am mai gasit aceasta invatatura la alte confesiuni crestine majoritare.

Porunca a zecea (sa nu poftesti ce nu este al tau) este ceva comun crestinismului. Nu poate intra la categoria "mari asemanari", intre ortodoxie si adventism.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:07:59
roboam roboam is offline
Banned

Implicit

Citat:
Hai sa vorbim povesti. Asa este considerata, in mod conventional, nu ca am avea noi certitudinea absoluta a adventistilor ce trag cu dintii de ziua respectiva, avand convingerea ca ei au pastrat ciclul de 7 zile intact din timpul creatiei si pana-n zilele noastre.
Asemanarea (conventionala sau cum vreti sa-i ziceti) intre ortodocsi si adventisti este ca duminica este considerata ca fiind ziua intaia iar sambata este considerata ca fiind ziua a saptea. Cum s-a ajuns la concluzia asta, nu discutam, dar asemanarea este evidenta.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:11:08
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roboam Vezi mesajul
Am scos in evidenta asemanarea dintre ortodoxie si adventism privind "datoria de a pazi ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului" (catehismul Ortodox) deoarece nu am mai gasit aceasta invatatura la alte confesiuni crestine majoritare.
Toate confesiunile crestine au cuprins Decalogul in invatatura lor, de aceea nu trebuie sa mimati mirarea unei asemenea fabuloase descoperiri, cum ca ortodocsii au porunca respectiva. Mi se pare inadmisibil numai gandul de a suspecta ca alti crestini n-au decalogul si e nevoie sa-l cautati in invatatura lor, dar tinand cont si de alte interventii ale d-voastra, ar trebui sa nu ma mai surprinda atitudinea asta de "cat de sus e cultul meu si cat de jos sunt altii". Daca s-a nimerit sa fie un adventist cel care v-a batut la usa si v-a deschis apetitul pentru studiu biblic, asta nu inseamna ca odata trecut la ei, trebuie sa preluati si prejudecatile lor despre altii.

Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 09:24:25.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:28:09
roboam roboam is offline
Banned

Implicit

Citat:
Toate confesiunile crestine au cuprins Decalogul in invatatura lor,.
Nu vorbim de Decalog sau alte confesiuni. Vorbim de invatatura ortodoxa si invatatura adventista. Amandoua propovaduiesc "datoria de a pazi ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului". Cred ca sunteti de acord cu mine. Este o asemanare majora.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:35:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vorbim de Decalog sau alte confesiuni. Vorbim de invatatura ortodoxa si invatatura adventista. Amandoua propovaduiesc "datoria de a pazi ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului". Cred ca sunteti de acord cu mine. Este o asemanare majora.
Deosebirile dintre Ortodoxie si Adventism sunt mult prea mari incat sa ma incalzeasca ca si adventisii au decalogul cuprins in invatatura lor. De asemenea, nu consider Decalogul (deci implicit si ceea ce ati bolduit) o asemanare majora intre ortodoxie si adventism, din moment ce acesta e comun tuturor crestinilor.

Va las, o zi placuta!

Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 09:39:05.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:38:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

.............

Last edited by AlinB; 04.03.2013 at 09:40:32.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:40:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus Vezi mesajul
De mult nu ai mai scris lucruri atât de adevărate și țin să te felicit! Meriți...
Mă întreb totuși, produsul minții cui or fi icoanele? Bucură-te pe jumătate, căci cred la fel ca tine că nu al minții iconarului...
Sunt un produs al Evangheliei, atat timp cat forma fizica concreta respecta anumite canoane.

Iar faptul ca au un caracter sacru (spre deosbire de cele adventiste, iehoviste) arata ca reprezinta intr-adevar pe cine trebuie.
Vechi 04.03.2013, 09:42:35
roboam roboam is offline
Banned

Implicit

Citat:
Deosebirile dintre Ortodoxie si Adventism sunt mult prea mari incat sa ma incalzeasca ca si adventisii au decalogul cuprins in invatatura lor. De asemenea, nu consider Decalogul o asemanare majora intre ortodoxie si adventism, din moment ce acesta e comun tuturor crestinilor.

O zi placuta!
Imi cer scuze, dar sunt nevoit sa ma repet. Chiar nu intelegeti? Nu despre Decalog este vorba ci despre invatatura ortodoxa si invatatura adventista. Ambele invataturi, pe baza Decalogului, ne invata despre "datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului" (citat din Catehismul Ortodox, nu din Decalog).

Nu este clara asemanarea dintre invatatura ortodoxa (Catehismul Ortodox) si cea adventista?
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:43:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Fara sa vreti, ati adus in discutie inca o asemanare majora intre adventism si ortodoxie: indemnul de a pazi ziua a saptea.
Da' cu invierea te lamurisi pana la urma?

Sau de fapt tot ce te intereseaza este sa-ti spui poeziile invatate pe de rost?
Ai cumva o norma de facut sau..?
Vechi 04.03.2013, 09:44:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu este clara asemanarea dintre invatatura ortodoxa (Catehismul Ortodox) si cea adventista?
Va repet, toate cultele au aceeasi invatatura in privinta poruncii respective din decalog. ( 6 zile lucratoare + a 7-a, ziua de odihna, ziua Domnului ce trebuie tinuta/pazita). Ce e atat de fabuloasa descoperirea? Tind sa cred ca aveti mari prejudecati in privinta Orodoxiei de poate sa va mire ca scrie asa ceva in invatatura ortodoxa.

Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 09:47:40.
Reply With Quote
Răspunde