![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Porunca a zecea (sa nu poftesti ce nu este al tau) este ceva comun crestinismului. Nu poate intra la categoria "mari asemanari", intre ortodoxie si adventism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Toate confesiunile crestine au cuprins Decalogul in invatatura lor, de aceea nu trebuie sa mimati mirarea unei asemenea fabuloase descoperiri, cum ca ortodocsii au porunca respectiva. Mi se pare inadmisibil numai gandul de a suspecta ca alti crestini n-au decalogul si e nevoie sa-l cautati in invatatura lor, dar tinand cont si de alte interventii ale d-voastra, ar trebui sa nu ma mai surprinda atitudinea asta de "cat de sus e cultul meu si cat de jos sunt altii". Daca s-a nimerit sa fie un adventist cel care v-a batut la usa si v-a deschis apetitul pentru studiu biblic, asta nu inseamna ca odata trecut la ei, trebuie sa preluati si prejudecatile lor despre altii.
Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 09:24:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vorbim de Decalog sau alte confesiuni. Vorbim de invatatura ortodoxa si invatatura adventista. Amandoua propovaduiesc "datoria de a pazi ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului". Cred ca sunteti de acord cu mine. Este o asemanare majora.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va las, o zi placuta! Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 09:39:05. |
|
|||
|
|||
![]()
.............
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.03.2013 at 09:40:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar faptul ca au un caracter sacru (spre deosbire de cele adventiste, iehoviste) arata ca reprezinta intr-adevar pe cine trebuie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este clara asemanarea dintre invatatura ortodoxa (Catehismul Ortodox) si cea adventista? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau de fapt tot ce te intereseaza este sa-ti spui poeziile invatate pe de rost? Ai cumva o norma de facut sau..?
|
||||
|
||||
![]()
Va repet, toate cultele au aceeasi invatatura in privinta poruncii respective din decalog. ( 6 zile lucratoare + a 7-a, ziua de odihna, ziua Domnului ce trebuie tinuta/pazita). Ce e atat de fabuloasa descoperirea? Tind sa cred ca aveti mari prejudecati in privinta Orodoxiei de poate sa va mire ca scrie asa ceva in invatatura ortodoxa.
Last edited by ioanna; 04.03.2013 at 09:47:40. |
|