![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mă întreb totuși, produsul minții cui or fi icoanele? Bucură-te pe jumătate, căci cred la fel ca tine că nu al minții iconarului... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
.............
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.03.2013 at 09:40:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar faptul ca au un caracter sacru (spre deosbire de cele adventiste, iehoviste) arata ca reprezinta intr-adevar pe cine trebuie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Că nu au caracter sacru pentru dventiști, ai dreptate; cât despre "sacralitatea" icoanelor, aceasta e conferită de om. Când Dumnezeu sfințește ceva, El ne și anunță. Chiar în scris. Chiar cu Mîna Lui Proprie. Vezi porunca a IV-a. Când El numește ceva la polul opus, chiar sub amenințarea blestemului, o face la fel. Vezi porunca a II-a. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu poti sa te raportezi la reprezentarea a ceva sacru ca la o bucata obisnuita de hartie. Asa cum tu de exemplu nu cred ca ai putea sa-ti stergi pantofii cu fotografia mamei tale de exemplu. Desigur, nu excludem nici gestul reflex sau superstitios - in cazurile mai putin autentice de iconodulism. Citat:
Si uite asa ne-am intors la discutia despre sabat, si uite asa dl. aventist demonstreaza inca o data ca nu vrea sa priceapa nimic din idea de icoana. Macar esti capabil sa explici de ce consideri ca adventistii nu incalca porunca a 2a prin reprezentarile lor grafice, pseudo-icoanele lor?
|
|||
|
|||
![]()
Bucățica ruptă de Evanghelie.
Adventiștii (și oamenii în general) nu au nevoie de justificare , căci plăsmuirea minții umane nu sfințește oricât de frumos ar spune-o proverbele. Singur Dumnezeu sfințește cu adevărat. Citat:
1. acelea nu sunt icoane (nici măcar "pseudo-icoane") 2. nu se închină la/prin/în fața lor. |
|