![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da' de ce? :) Nu m'am prins.
|
|
|||
|
|||
![]()
Infailibilitatea, din cate inteleg, tine nu de faptul ca este un episcop, ci ca este papa - tine numai in exercitiul sau de papa, prin aceasta aratandu-se ca alegerea sa ca papa a fost din voia Lui Dumnezeu care are grija ca papa sa fie infailibil. Decizia ca el sa fie papa nu a fost luata cu a lui putere, ci puterea prin care slujeste bisericii (din care rezulta infailibilitatea) i-a fost data de Dumnezeu care l-a pus sa slujeasca acolo, in acel mod (cam asa inteleg eu, ortodox, cu, recunosc ca foarte putinele mele cunostiinte despre catolicism).
In acest context, exemplul tau de mai sus cu elefantii roz este corect, intrucat aceea nu este o chestiune legata de biserica catolica si de slujirea papei in biserica, nu este supusa infailibilitatii. Insa, in chestiunile legate de slujirea papei in biserica catolica, din cate inteleg, ei cred ca insusi Dumnezeu se ingrijeste ca papa sa slujeasca fara greseala, fara contributia sa ca om care greseste. Astfel, daca Dumnezeu l-a pus papa, i-a dat aceasta slujire, a fost voia Lui Dumnezeu sa fie astfel, atunci, in momentul in care isi da demisia, acea decizie de a nu mai sluji (voii Lui Dumnezeu?) bisericii catolice, este luata de el ca om in aceasta chestiune ce tine de biserica? Adica nu mai are grija Dumnezeu ca in acele chestiuni legate de biserica sa fie exclusiv voia Sa (infailibilitate), ci lasa liber liberul arbitru al slujitorului Sau sa ia decizii dupa cum il taie pe el capul ca om, deci supus greselilor? Tocmai intr-o chestiune legata de slujire? Tocmai intr-o chestiune bisericeasca? Pai atunci, inseamna ca Dumnezeu ii lasa libertatea sa ia decizii dupa capul lui de om supus greselilor si in alte chestiuni care tin de slujirea sa ca papa, si in alte chestiuni ale bisericii (de crediinta?) - adica poate ca nu e atat de infailibil pe cate credeau ei si ca acum li se arata si lor acest lucru prin aceasta demisie a papei?
|
||||
|
||||
![]()
Cred că or să-l puna papă pe ăla negru, e mai tânăr și probabil că BC vor să pară și ei mai hip, în ton cu timpurile. Tot degeaba, dar ar fi o zbatere, mă-nțelegeți?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Oricare ar fi o buna alegere. Dar, dintre ei, card Arinze nu are decat sansa a doua, fiind mai batraior. Este de asteptat ca, mai degraba, alegerea sa se opreasca asupra unui candidat mai tanar.
|
||||
|
||||
![]()
Yes we can era mottoul lui Obama.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca nu, favorit este cardinalul Péter Erdő din Ungaria. Stiria a fost anuntata in ziarele italiene. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
prefer cei 2 cardinali africani.
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu. Prefer si eu pe africani, sau un polonez, sau lituanian. Sau chiar irlandez. Bine, acum urmeaza un wishful thinking: Mihnea, ce sanse exista sa avem un Papa roman?
|
|
||||
|
||||
![]()
exista un episcop roman papabil? Asta ar fi "SUPER"! (scuze pt expresie)
|
|