![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dumnezeu ne-a creat liberi. Dar libertatea noastra de acum este cea obtinuta dupa pacatul protoparintilor. Liberul arbitru a fost castigat in urma unei hotarari riscante. <<Și Domnul Dumnezeu i-a dat lui Adam poruncă și i-a zis: „Din toți pomii raiului poți să mănânci, dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri!“ >>(Facerea 2, 16-17) Deci Adam si-a asumat riscul mortii vesnice si a devenit liber. Dar cred ca nu s-a gandit ca libertatea alegerii inseamna si responsabilitate pentru optiune. Incerc sa va raspund conform credintei crestine. 2. De ce sa afli ca fetusul are sau nu sindrom Down? Daca testul este pozitiv, urmeaza avortul? Avortul este pacat. Un crestin nu este de acord cu avortul in nici o situatie. 3. Daca răul a existat in toata istoria omenirii, asta nu-i da legitimitate. Sterilizarea nu este un act crestinesc. Credinta crestina nu este de acord nici macar cu mijloacele contraceptive. De la un om pana la cateva sute si....milioane, drumul nu e chiar lung. In rău, omul face usor performanta. Dovada Istoria despre care vorbiti. 5. Propunerea tanarului fost PNL-ist este in afara principiilor crestine; este discriminatorie; e o joaca de-a Dumnezeu. 6. Pedeapsa cu moartea nu este in spiritul crestin. Este porunca: sa nu ucizi. Si mai mult de atat: sa-ti iubesti pana si vrajmasul. Nu sunt vorbe goale. Sunt porunci. Dar Dumnezeu nu ne obliga sa le respectam. Suntem liberi. Dar si responsabili. Chiar daca ne recunoastem doar libertatea, la Judecata de Apoi vine si responsabilitatea. 7. Intr-o tara crestina 80% nu poate exista eutanasie nici macar asistata. Porunca: sa nu ucizi. (Iesirea 20,13) |
|
|
|||
|
|||
|
Marea majoritate urmeaza orbeste ce le spune medicul ginecolog care la randul lui este platit ca sa recomande aceste analize, mai bine zis anumite clinici unde se fac aceste analize.
Sunt destul de sigur ca in cel putin 99% din cazuri nu li se vorbeste despre caracterul eugenic al acestor analize, se lasa oarecum impresia ca eventualele probleme sunt tratabile (in special atunci cand e vorba de morofolie fetala). In majoritatea cazuriloe ele ies ok, deci bani castigati usor pentru medici. Cred ca doar intr-un mic procent din cazurile in care nu ies ok, e vorba de crestini practicanti care sa-si faca probleme morale serioase.
|
|||
|
|||
|
Mie personal mi se pare mai plauzibila teoria Designului Inteligent(http://ro.wikipedia.org/wiki/Design_inteligent)
http://clopotul.blogspot.ro/2009/07/...ocumentar.html ) decat teoria evolutiei. Evolutia are multe mistere nedeslusite si nu mi se pare dupa ce am citit multe despre ea ,nu mi se pare adevarata.DAR ORICUM daca ea e adevarata NU SCHIMBA CU NIMIC CREDINTA IN IISUS HRISTOS!Nu elimina existenta lui Dumnezeu ci e doar un mod al lui Dumnezeu de a crea lumea. Insa eu cred cu tarie in Mantuitorul: Sa nu uitam:Hristos este Calea,Adevarul si Viata'' |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ea provine din mediile crestine protestante americane. Citat:
Evolutionismul biologic nu isi propune sa ofere explicatii in ceea ce priveste cauzei vietii biologice (cum a aparut prima celula vie) si de asemenea nu poate explica ce anume ne face oameni (care este cauza constiintei umane etc.). Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|
|||
|
|||
|
De unde stii tu ca este ridicola si ilara ? Din vorbe ?
|
|
|
|||
|
|||
|
„Astăzi nu vor putea fi discutate cu un deplin simț al responsabilității intelectuale teme atât de centrale precum ce anume este propriu și specific omului, care este locul minții în universul omului, cât de departe se întind puterile cunoașterii omenești, care sunt fundamentele moralității, dacă vom face abstracție de știința darwiniană.“ (Mircea FLONTA, Darwin și după Darwin. Studii de filozofie a biologiei, Editura Humanitas, 2010)
<<Ca teorie a biologiei, teoria evoluției este o teorie științifică. Asta înseamnă că ea este considerată a fi o ipoteză testabilă naturalistă care a fost dovedită. Primele dovezi în sprijinul teoriei evoluției au fost acelea provenind din studiile comparative de morfologie ale speciilor existente și din studiul fosilelor (paleontologie). De atunci, dovezile provenind din aceste surse s-au acumulat pe măsură ce înțelegerea fenomenului a fost adâncită, în timp ce discipline ale biologiei recent apărute (ca genetica, biochimia, fiziologia, etologia și în special biologia moleculară) au furnizat puternice dovezi adiționale, care au confirmat primele concluzii.>> http://ro.wikipedia.org/wiki/Evolu%C8%9Bie http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria...u%C8%9Bioniste http://www.observatorcultural.ro/Teo...s_details.html http://ro.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin http://ro.wikipedia.org/wiki/Evolu%C...9Biei_spontane |
|
|
|||
|
|||
|
Daca vrem sa intelegem Teoria evolutionista a lui Charles Darwin, trebuie mai intai sa o citim.
E o deosebire intre a citi „despre Evolutionism” si a citi chiar "teoria”. Ca sa intelegem si sa discutam despre Teoria evolutionista a lui Darwin trebuie sa avem macar un minimum strict necesar de cunostinte de Biologie: [anatomie, fiziologie, zoologie, anatomie comparata( Anatomia comparată - studiază comparativ alcătuirea acelorași elemente la diferite specii, căutând să integreze diferențele și similitudinile în cadrul proceselor de evoluție, adaptare, speciație); (botanica, citologie: ce este Acidul ribonulec (ARN) cum este sintetizeazat si ce rol are; ce este acidul dezoxiribonucleic (ADN) cum este sintetizeazat si ce rol are ; diviziunea celulara; cunostinte de Genetica: ce este genotipul; ce este fenotipul; cum actioneaza mediul asupra genotipului creând fenotipuri noi; ce sunt cromozomii; ce sunt genele(dominante sau recesive); ce este drift-ul genetic; ce este consangvinizarea si cand apare; ce este efectul matern si de sex linkage. Cunostinte de paleontologie, geologie, geografie etc. http://ro.wikipedia.org/wiki/Anatomie Daca vrem sa discutam despre o teorie stiintifica, atunci trebuie sa discutam STIINTIFIC, cu argumente stiintifice. Sunt nu stiu cate topicuri despre Darwin si evolutionism, despre stiinta si pseudostiinta, despre cosuri de gunoi unde ajunge stiinta... etc. Orice teorie stiintifica poate fi depasita. Sau poate, sa nu mai fie de actualitate, la un moment dat. Asta ar putea sa fie un aspect al „progresului”, daca mai avem nevoie de progres. V-ati uitat macar o data la documentarele de la Tele-enciclopedia sau la Canalele Discovery, National Geographic, Animal Planet? Va amintiti cumva ce se intampla intr-un cuib de vultur, sau de soim sau de alta zburatoarte salbatica? Sau intr-un cuib de gugustiuc? Sau cu puiul de foca, sau puii de antilope Gnu sau antilope Bantu? N-ati vazut niciodata ca puiul cel mai puternic, de obicei, traieste in defavoarea acelora mai slabi care ajung mai greu la hrana? Stiati ca: purceii care sug la mamelele din partea anterioara a trunchiului sunt cei mai puternici? Asta pentru ca purceii se lupta pentru a-si stabili locul de supt si reusesc cei mai puternici; mamelele anterioare au mai mult lapte. Crescatorii de porci stiu asta. Cu siguranta ati auzit despre organizarea unei haite de lupi (stabilirea ierarhiei) : in perioada de reproductie (imperechere: cand femele intra in calduri) sau la vanatoare, sau la cresterea puilor. Rolul mascului α si al femelei α. (vezi ca poveste si : Cartile junglei de Rudyard Kipling). |
|
|
||||
|
||||
|
Studiez... si cu ajutorul lui Dumnezeu inteleg... cate ceva.
http://en.wikipedia.org/wiki/Intelligent_design Din punct de vedere stiintific argumentatia pseduo-stiintifica a creationismului intelliget design este astazi relativ usor de combatut. http://en.wikipedia.org/wiki/Irreducible_complexity Conceptul lor de "complexitate ireductibila" denota ignoranta... atat stiintifica cat si teologica. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
3. am zis eu ca e legitim. zic doar ca nu vine apocalipsa eugenica. plus ca nu este situatia in care vin oamenii rai si te sterilizeaza cu forta. e situatia in care persoana A convinge persoana B sa faca ceva. e o intelegere , e complet legal, si nu se poate extinde asa ceva la nivel mare, pentru ca un grup mare de oameni nu o sa vrea sa renunte la capacitatea reproductiva pur si simplu(plus ca, cu imbatranirea populatiei, ar fii chiar stupid sa propui asa ceva. 5. sunt de acord ca e o idee tampita, eram de acord si inainte. zic doar ca nu vine apocalipsa eugenica. 6. eu nu am zis ca pedeapsa cu moartea e o idee buna. zic doar ca nu e o noutate, si a existat bine mersi in statele crestine pana in secolul XX. si din nou, prezentati lucrurile ca si cum pana acum pedeapsa cu moartea nu a existat, si brusc, pe valul asta popular pro-eugenic, a aparut din eter. 7.am zis ca suntem de acord(avem aceeasi opinie).
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 04:54:06 |
| De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 13:41:07 |
| ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 15:51:43 |
| Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 03:29:50 |
| un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 19:58:43 |
|
|