![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci cu 11 pagini in urma. Sunt aproape sigur ca ai citit doar ultimele cateva pagini, cand Ciprian s-a axat pe fosile. Te rog sa imi arati ce argumente nu au fost discutate, pentru ca spui ca s-a discutat doar despre fosile. Daca ai ceva de spus in completare o poti face. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa zicem ca am trai intr-o societate in care principalele teorii in privinta sitemului solar ar fii: -Pamantul este plat; -Pamantul este o sfera in jurul caruia se invart celelalte corpuri ceresti. Si ambele parti au cercetatori si teologi care tin fie cu una, fie cu alta, si sa zicem ca faza cu Pamantul plat e mai populara printre niste teologi, iar modelul geocentrist printre niste cercetatori. Iar eu sunt un cetatean care respira si el pe acolo. In partea stanga avem un model care e mai compatibil cu unele aspecte ale teologiei, dar la o privire mai atenta e plin de hibe(nu stau sa le enumar care), iar in partea cealalta avem un model mai simplu, pe care nu prea il inghit multi teologi, dar nu toti. Totusi, la o privire mai atenta , are si el niste hibe(miscarea retrograda a unor planete, etc.). Nota: Acesta nu este un model care ar vrea sa reprezinte realitatea istorica, si poate fii inlocuit, cu o fel de mare libertate fata de istorie, cu disputa geo/heliocentrista, sau alt conflict stiintific in istorie. Ceva de genul Italia in epoca lui Giordano Bruno, ca si atunci modelul lui a fost acuzat ca este fals si in neconcordanta cu Biblia de catre unii teologi catolici. In acest caz, pot sa zic "Ma abtin sa zic care e cea corecta, ca ambele par sa aiba hibe"? Da. Pot sa critic cand adeptii teoriei Pamantului plat zic prostii? Da. Citat:
Citat:
p.s.: La faza cu neanthertalienii ati avut ambii dreptate. Dumneavoastra, ca ati zis ca sunt un subgrup bine definit genetic de oameni(bine ca nu ati prostia ca sunt oameni cu rahitism, de am auzit-o la unii creationisti), iar domnul Ciprian ca o asemenea populatie nu ar putea sa apara intr-un numar asa scurt de generatii. p.p.s: Colegul nostru banat, dpmdv a argumentat mai bine.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 13.01.2013 at 00:52:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dovezile evolutioniste se bazeaza pe fosile intermediare, mutatii, recapitularea filogenetica a lui Haeckel, organe vestigiale, omologie, etc. Pe toate acestea le-am analizat pana acum. |
|
|||
|
|||
![]()
Konjiro,
Ati intrebat care e criteriul universal pentru stabilirea Adevarului Lui Dumnezeu. Va raspund : credinta este. Daca ochiul fizic este cel cu care vedem lumina fizica, iar ochiul mintii este cel cu care vedem ratiunile fapturilor, atunci ochiul credintei este cel cu care vedem lumina necreata a Lui Dumnezeu cel infinit. Stiinta atee, cea care are pretentia de a demostra inexistenta lui Dumnezeu, uita un lucru. Ca daca primii 2 ochi, cel al trupului si cel al ratiunii sunt pentru lumea aceasta finita pe care o pot cunoaste si inventaria, tocmai fiindca este finita, ei nu pot inventaria pe Dumnezeu care este Infinit. Cum poti inventaria infinitul ? De aceea e nevoie de credinta fiindca prin credinta omul se deschide catre infinitul luminii lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
poti obtine o rasa de caini in niste generatii(nu in cativa ani, ca asta insemana cam 2, cel mult 3 gestatii, daca luam tot ciclul pui-matur sexual-imperechere-gestatie-nastere-repetare) , sigur, nu extrem de multe, dar o sa te tina pana faci o rasa cu caracteristici bine definita,+ hartogareala pana iti este recunoscuta rasa oficial(dar asta e alta discutie). In plus, asta e selectie artificiala. Asta era, lipsa de vitamina C, nu rahitism. In orice caz, tineam eu minte ca am citit ceva de genul de pe un site creationist.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 17.01.2013 at 23:52:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit si eu pe un site evolutionist despre faptul ca ar sustine creationistii ca neanderthalienii aveau rahitism (de fapt sustineau in trecut, acum nu mai e nevoie, si oamenii de stiinta cred ca neanderthalienii sunt tot oameni). De fapt creationistii spuneau ca avand o lipsa de vitamina C s-au produs unele transformari, nu ca aveau rahitism. Dar iata ca si despre pigmei se sustine azi ca au ajns asa datorita lipsei de vitamina C: http://ro.wikipedia.org/wiki/Pigmei "Studii mai vechi despre statura pigmeilor aratau că există posibilitatea ca aceasta să se datoreze adaptării la nivelul scăzut de lumina si radiatii ultraviolete din pădurile tropicale. Totusi această teorie a fost abandonată, neexistând suficiente dovezi ca ar fi posibil asa ceva. Toate teoriile acceptate ca plauzibile în prezent sunt însa de acord ca principala cauză este lipsa calciului, fie că este vorba de o adaptare la mediu, fie o consecintă a acesteia." In concluzie, e necesar sa se citeasca ambele pareri, nu doar cea evolutionista, pentru ca e evident ca aceasta va fi una partizana, iar pentru cel ce nu are multe cunostine pare si adevarata. |
|
||||
|
||||
![]()
Dec 2012
Consider pertinente afirmatiile oamenilor de stiinta preoti, de la observatorul Astronomic de la Vatican: stiinta si teologia studiaza doua domenii diferite, distinctia intre ele fiind indechivoca. Stiinta nu poate oferi raspunsuri existenitale cu privire la cauza si scopul acestui mod de functionare al universului despre care teologia afirma ca este hristocentric. De asemnea teologia nu are pretentia de se substitui studiului si cercetarii stiintifice adecvate. The faith of a scientist http://www.taize.fr/en_article15085.html Sunt 2 fisiere pdf... care consider ca sunt foarte utile celor interesati. De asemnea si: UCSD Guestbook: George Coyne the Vatican Observatory http://www.youtube.com/watch?v=wHqxlj_n-nk Richard Dawkins intr-un interviu cu preotul catolic George Coyne http://www.youtube.com/watch?v=oeF5x_5zxlw
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Eugen,
Cum puteti prezenta ca autentic crestine parerile unui George Coyne? Acest om face afirmatii atat de eretice incat te inspaimanta pur si simplu. Eu cred ca cei care se pretind in acelasi timp si crestini si evolutionisti nu prea stiu ce vorbesc. Asta e parerea mea, fara suparare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() In al doilea rand, puteti inceta cu atitudinea aceasta "pff, nu esti creationist fiindca nu ai citit destul creationism, si fiindca ai cazut in plasa asta conspirativa a evolutionistilor". Nu merge asa, si nu e adevarat, si e chiar un pic insultator. In al treilea rand e VITAMINA D, nu C. Vitamina d ajuta calciul sa se fixeze in oase, lipsa vitaminei C=scorbut. Hmm, e o teorie destul de buna, de fapt: UV mici->vitamina D putina-> abosrbire calciu mica-> statura mica. Desi, pe logica asta asta, vikingii ar trebuii sa fie un fel de goblini, ca si in tundra e soare putin. In fine, exista mai multe teorii: Other explanations include lack of food in the rainforest environment, low calcium levels in the soil, the need to move through dense jungle, adaptation to heat and humidity, and most recently, as an association with rapid reproductive maturation under conditions of early mortality.[11] (See also Aeta people#Demographics.) Other evidence points towards unusually low levels of expression of the genes encoding the growth hormone receptor and growth hormone relative to the related tribal groups, associated with low serum levels of insulin-like growth factor-1 and short stature.[12]
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|