![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu, intreb si eu... Last edited by cezar_ioan; 30.01.2013 at 04:11:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa nu am de gand sa insiruiesc motive pentru care am putea sa dam crezare unor pasaje din Coran, din simplul motiv ca nu sunt musulman si nu simt nevoia nici macar sa iau la cunostinta despre dogma islamului. De ce nu simt nevoia sa iau la cunostinta despre vreo alta dogma? Pentru ca sufletul meu e plin de nadejdea intr-un Dumnezeu care s-a facut om cu trup muritor ca eu sa pot afla ce este binele in primul rand din vietuirea Lui. Ce poate fi mai naucitor decat ca Unul, care are putere sa stearga intreg Pamantul din Univers, s-a lasat scuipat de niste idioti, victime ale nestiintei binelui? Last edited by leonte; 30.01.2013 at 11:49:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar asta nu nauceste, ci, dimpotriva: in sfarsit clarifica, lumineaza, intremeaza si invie pentru totdeauna sufletul omenesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper numai sa nu fi abuzat de cuvantul "fost"! |
|
||||
|
||||
![]()
Interviu cu Mihai Pleșa, un băiat de 16 ani, olimpic la Religie - elev al Seminarului Teologic Ortodox din București.
Tu cum l-ai găsit pe Dumnezeu? Eu de mic am fost dus la biserică de bunica mea. Nici eu nu credeam în Dumnezeu, dar mă duceam pentru că-mi plăcea la biserică și mi-a rămas în minte imaginea vie a părintelui, cum predica pe Hristos. Și atunci mi-am dat seama că e imposibil ca un anume Hristos, care se spune că e Dumnezeu, să adune în jurul lui atâta lume. E imposibil ca el, ca persoană, să creeze ceea ce este astăzi. De existența lui istorică nu mă îndoiam, mă îndoiam cum poate face el ca astăzi învățătura lui să fie răspândită în toată lumea, și că sunt lăcașuri de închinare la tot locul și mai ales că oamenii și-au dat viața tocmai pentru el de 2000 de ani încoace. Atunci s-a petrecut așa ceva în mine care m-a făcut să-l caut, să văd cine e și ce vrea de la mine. Am ascultat predicile părintelui, am mai luat și câte o carte, am mers la slujbă și am început să citesc din Viețile Sfinților Părinți - oamenii care și-au dedicat viața lor lui Hristos. Am vrut să văd ce au scris oamenii ăia, care sunt crezuți că aveau ochelari de cal, care vedeau numai înainte, numai la Hristos și atâta. Mi-am dat seama că ei descriau niște lucruri, niște fenomene, care culmea erau cât se poate de reale și cele ce spuneau în cărțile respective era de fapt realitatea la care am ajuns uitându-mă la viața altor oameni. Așa mi-am dat seama că există Dumnezeu, că totul e pus în ordine. sursa : http://www.gandul.info/interviurile-...xista-12745176 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumim pentru link!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 15.06.2014 at 18:26:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|