![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Evident ca lumea virtuala, la fel ca si cea reala, este dominata de "crestini" caldicei, care isi iau banul de la multinationale, fara probleme de constiinta.
Profilul utilizatorului retelelor internetului: educat, venit peste mediu, (preponderent) citadin. Sa ne imaginam o situatie concreta de compromis (din pacate, tipica pentru Romania europeana) cu stapanitorul acestei lumi: vanzarea terenurilor agricole capitalului speculativ, abandonarea pamantului, ori scoaterea din circuitul agricol, in conditiile in care milioane de locuitori ai Africii Subsahariene, Indiei ori Bangladeshului se confrunta cu efectele crizei alimentare mondiale. Cu toate ca exista alternativa arendei ori, ca ultima solutie, vanzarea catre un vecin consatean care lucreaza terenul. Un bun crestin refuza complicitatea cu o Europa malthusiana, "elitista". Prima porunca a lui Dumnezeu, dupa ce l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa a fost stapanirea pamantului: Geneza, 27. Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie. 28. Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" 29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră. 30. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa. Prin urmare, resursele naturale sunt un DAR al lui Dumnezeu pentru intreaga omenire. Nu avem dreptul sa ne batem joc de viata. Nu stiu de ce "biserica" contemporana ma duce cu gandul la biserica descrisa de catre Sfantul Apostol Ioan Teologul in Apocalipsa 3, 16. Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea. http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=3 Un asemenea "crestin" (poate ca nu va primi un card electronic), cand se va afla in fata vremurilor apocaliptice, evident ca nu va distinge semnul lui Antihrist de cel al lui Hristos.
|
||||
|
||||
![]()
Momentan, ai pamant la tara pe care il lucrezi sau ai luat in arenda de la cineva care nu-l poate lucra? Intreb de curiozitate, ca vad ca din confortul fotoliului citandin iti permiti sa-i judeci aspru pe cei care aleg sa-si vanda pamantul, deci trag concluzia ca tu cunosti foarte bine ce inseamna munca asta si esti la curent cu viata rurala de la noi si problemele cu care se confrunta. Daca taranului exploatarea pamantului nu-i mai asigura un trai decent, inseamna ca nici vecinului nu-i va asigura, deci problema nu se reduce doar la neputinta lui de a lucra pamantul.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...12&postcount=2 Last edited by ioanna; 11.01.2013 at 12:10:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,A întemeiat alte mănăstiri, între care una la Emaus, și a luat parte activă la lupta împotriva ereziei monofizite, ajungând să-i mobilizeze pe călugării săi într-o adevărată expediție pașnică, pentru a se opune înscăunării unui episcop eretic, trimis la Ierusalim de împăratul Anastasie.În trei rânduri, Sava a intervenit la împărații din Constantinopol în folosul binelui public și al intereselor Bisericii. Sub Anastasie I, zece mii de sihastri s-au ridicat la chemarea lui în ajutorul episcopilor persecutați; cu prilejul unei vizite a împăratului, a înscenat o adevărată reprezentație de mimi pentru a-i arăta prin evidența imaginilor coregrafice condițiile triste ale poporului apăsat de impozitele grele; la vârsta de nouăzeci de ani, a revenit la Constantinopol, a implorat și a obținut de la Iustinian iertare pentru samaritenii care se revoltaseră." Sursa: http://www.arcb.ro/index.php?option=...-ab&Itemid=197 Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 12:03:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tie ti-ar conveni ca discutiile sa evolueze din aproape in aproape si sa ajungem sa nu mai putem respinge documentele cu cip si cipurile din motive religioase? Se pare ca spre asta ne indreptam. Desconsideram sfaturile marilor duhovnici numai pentru ca le repeta o mireanca? Ce te-ai indarjit asa, frate? Dumnezeu lucreaza prin cine vrea, nu-i cere nimanui rang ierarhic pentru a marturisi credinta. Sa raportam totul la Noul Testament si vom sti ce cale sa alegem. Iertare, daca am gresit. Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 12:49:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A demonstra pasnic nu e rau. In privinta carnetului de conducere, am spus clar ca nu sunt de acord sa se circule cu el daca nu e valid. Am spus sau nu?!? Atunci care e problema ta? Daca dna Paduraru a spus oamenilor sa circule cu un carnet, care nu mai e valid - regret, dar eu nu am auzit acest lucru - atunci a facut un indemn gresit si o stie si ea. Dar ceea ce am inteles eu, este ca a indemnat oamenii sa mearga la duhovnic si sa intrebe ce sa faca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si apoi termenul de "trai decent" e f relativ, caci depinde de cumpatarea sau lipsa de cumpatare a fiecaruia. Last edited by Miha-anca; 11.01.2013 at 13:13:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Antonia...tu ai fost pe la Petru Vodă? Știi cum stau lucrurile în teren? Sau analizezi lucrurile doar din ce se postează pe apologeticum? Ești convinsă că "ucenicii" pr Iustin se află în spatele apologeticumului? Ești sigură că pr Iustin ar fi de acord cu asemenea atitdine, de a ieși în stradă? Te-ai asigurat că cei de apologeticum nu îi pun în gură Pr Iustin tot felul de sfaturi aiuristice? Știi că "ucenicii" au pus afișe că nu se mai fac spovdanii la cei care au acte cu cip, iar pr Iustin a spus să le dea jos?
ps: te rog să răspunzi punctual la aceste întrebări... Last edited by ovidiu b.; 11.01.2013 at 13:22:20. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sanatate | Mosh-Neagu | Postul | 255 | 30.07.2017 13:46:00 |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
|