![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Pasivitatea vine din lipsa de credință, din lipsa rugăciunii, a postului și a vieții liturgice. Aici să ne întărim noi. Căci de aici vin și restul. Nu ai stat să te gândești că poate asta merităm: cipurile. La câte avorturi avem, nu ar trebui să ne facem prea multe socoteli. După cum spunea un părinte cel ce face fapta rea este deja însemnat pe frunte și mână. Citat:
Citat:
Așa, și? Cu ce mă încălzește că lupul și-a schimbat doar blana? Last edited by ovidiu b.; 11.01.2013 at 11:52:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,A întemeiat alte mănăstiri, între care una la Emaus, și a luat parte activă la lupta împotriva ereziei monofizite, ajungând să-i mobilizeze pe călugării săi într-o adevărată expediție pașnică, pentru a se opune înscăunării unui episcop eretic, trimis la Ierusalim de împăratul Anastasie.În trei rânduri, Sava a intervenit la împărații din Constantinopol în folosul binelui public și al intereselor Bisericii. Sub Anastasie I, zece mii de sihastri s-au ridicat la chemarea lui în ajutorul episcopilor persecutați; cu prilejul unei vizite a împăratului, a înscenat o adevărată reprezentație de mimi pentru a-i arăta prin evidența imaginilor coregrafice condițiile triste ale poporului apăsat de impozitele grele; la vârsta de nouăzeci de ani, a revenit la Constantinopol, a implorat și a obținut de la Iustinian iertare pentru samaritenii care se revoltaseră." Sursa: http://www.arcb.ro/index.php?option=...-ab&Itemid=197 Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 12:03:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 14:40:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun...dacă BO ar spune mâine să ieșim în stradă să protestăm, crezi că noi o să stăm cu mâinile în sân? Dar atâta timp când nu există un comunicat clar, de ce să de hazardăm? De ce punem cuvinte în gura duhovnicilor?
Last edited by ovidiu b.; 11.01.2013 at 14:48:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Antonia tu la ce alte proteste ai luat parte?
Last edited by ovidiu b.; 11.01.2013 at 14:50:58. |
|
|||
|
|||
![]()
N-am luat parte la proteste politice, dar am luat parte la cateva proteste anti-cip. Nu prea mi-a placut cum au fost gandite. M-am vazut tradata.
Un protest crestinesc anti-cip nu trebuie sa aiba obiective politice. As fi vrut ceva de tipul actiunii Sfantului Sava. Tacere, rugaciune, pancarte. Si atat. Fara mandrie, fara orgolii personale, fara jigniri, fara nimic ostentativ. Lumea sa vada altceva decat la cei care protesteaza din motive politice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Vezi cei are sunt ușor de manipulat și care nu disercen ce se urmărește de fapt și nu analizează ce scopuri are liderul, ce pățesc? Asta ar trebui să fie învățătură de minte. Apropo cine a propus acel protest: un preot, un călugăr, ce era? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ne gandi ca tu esti patriarh. Vine presedintele tarii la tine si-ti spune s-o lasi mai moale in problema cipurilor, ca din cauza ta are probleme la Bruxelles. Tu ai vrea sa asculti si de presedinte si de Dumnezeu, dar pana la urma trebuie sa faci o alegere... De, esti om si ai vrea sa-ti pastrezi si functia. In aceasta situatie, e clar ca te dezici de miscarile in strada, dar iti pare bine daca cineva se implica si-L multumeste si pe Dumnezeu. Cam asa vad eu lucrurile. Daca esti crestin, repet, aduni un grup de crestini si demonstrezi pasnic. A opta pentru grupuri mari este primejdios, intr-adevar, caci nu stii cum reactioneaza fiecare. A nu face nimic este si mai primejdios, insa. Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 15:11:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Te rog dă-mi ceva concret legat de ieșitul în stradă. Cine a zis să ieșim? Eu până acum nu am auzit decât la d-na judecătoare. Te rog să mă ierți că tot amintesc de ea, dar am observat că ea a devenit etalon pentru unii creștini.
|
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sanatate | Mosh-Neagu | Postul | 255 | 30.07.2017 13:46:00 |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
|