Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2013, 10:33:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Imi pare rau, dar eu asa am auzit: sa iesim in strada, nu sa conducem fara carnet valabil.
Bravo, asta da "soluție" de creștin.

Citat:
Nu vad cum ar putea sa ne ceara sa circulam fara carnet valabil?!?
Asta afirmă ea, nu eu. Citez: "dacă veți fi opriți pe stradă, posesorii de mașini care nu sunteți în regulă, v-a expirat permisul...spuneți: domnule polițist eu nu am putut să iau permis cu cip...". E clar că nu vrem să vedem, numai ce ne interesează. Sunt curios cum vei comenta citatul care aparține doamnei în cauză.

Citat:
Si daca stam pasivi in casa e mai eficient?
Pasivitatea vine din lipsa de credință, din lipsa rugăciunii, a postului și a vieții liturgice. Aici să ne întărim noi. Căci de aici vin și restul. Nu ai stat să te gândești că poate asta merităm: cipurile. La câte avorturi avem, nu ar trebui să ne facem prea multe socoteli. După cum spunea un părinte cel ce face fapta rea este deja însemnat pe frunte și mână.

Citat:
S-a vazut asta iarna, ca nu e inutil ca oamenii sa iasa pe stradda si sa-si ceearra dreptul. In toata lumea e asa; de ce nu ar fi si in Romania.
Asta sună cam așa: dacă lumea s-a sălbăticit, oare noi de ce să fim mai prejos.

Citat:
Sunt sigura ca da rezultat ca oamenii sa ceara ceea ce vor sau sa respinga ceea ce nu vor. Pasivitatea este accept tacit.
Sunt de acord să luăm atitudine, dar nu ieșind în stradă, generând tuburare și haos.

Citat:
Dar oare nu s-a schimbat Guvernul asta iarna?!? Ai uitat?
Așa, și? Cu ce mă încălzește că lupul și-a schimbat doar blana?

Last edited by ovidiu b.; 11.01.2013 at 11:52:16.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 11:56:14
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

Dă-mi te rog un exemplu din viețile sfinților, în care sfântul și-a cerut drepturile, ieșind în stradă sau protestând.

Sfantul Sava

,,A întemeiat alte mănăstiri, între care una la Emaus, și a luat parte activă la lupta împotriva ereziei monofizite, ajungând să-i mobilizeze pe călugării săi într-o adevărată expediție pașnică, pentru a se opune înscăunării unui episcop eretic, trimis la Ierusalim de împăratul Anastasie.În trei rânduri, Sava a intervenit la împărații din Constantinopol în folosul binelui public și al intereselor Bisericii.

Sub Anastasie I, zece mii de sihastri s-au ridicat la chemarea lui în ajutorul episcopilor persecutați; cu prilejul unei vizite a împăratului, a înscenat o adevărată reprezentație de mimi pentru a-i arăta prin evidența imaginilor coregrafice condițiile triste ale poporului apăsat de impozitele grele; la vârsta de nouăzeci de ani, a revenit la Constantinopol, a implorat și a obținut de la Iustinian iertare pentru samaritenii care se revoltaseră."

Sursa:

http://www.arcb.ro/index.php?option=...-ab&Itemid=197

Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 12:03:54.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 14:35:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sfantul Sava

,,A întemeiat alte mănăstiri, între care una la Emaus, și a luat parte activă la lupta împotriva ereziei monofizite, ajungând să-i mobilizeze pe călugării săi într-o adevărată expediție pașnică, pentru a se opune înscăunării unui episcop eretic, trimis la Ierusalim de împăratul Anastasie.În trei rânduri, Sava a intervenit la împărații din Constantinopol în folosul binelui public și al intereselor Bisericii.

Sub Anastasie I, zece mii de sihastri s-au ridicat la chemarea lui în ajutorul episcopilor persecutați; cu prilejul unei vizite a împăratului, a înscenat o adevărată reprezentație de mimi pentru a-i arăta prin evidența imaginilor coregrafice condițiile triste ale poporului apăsat de impozitele grele; la vârsta de nouăzeci de ani, a revenit la Constantinopol, a implorat și a obținut de la Iustinian iertare pentru samaritenii care se revoltaseră."

Sursa:

http://www.arcb.ro/index.php?option=...-ab&Itemid=197
As dori sa se acorde atentie si acestei postari. Nu e preluata de pe Apologeticum.

Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 14:40:46.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 14:44:30
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
As dori sa se acorde atentie si acestei postari. Nu e preluata de pe Apologeticum.
Bun...dacă BO ar spune mâine să ieșim în stradă să protestăm, crezi că noi o să stăm cu mâinile în sân? Dar atâta timp când nu există un comunicat clar, de ce să de hazardăm? De ce punem cuvinte în gura duhovnicilor?

Last edited by ovidiu b.; 11.01.2013 at 14:48:01.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 14:48:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Antonia tu la ce alte proteste ai luat parte?

Last edited by ovidiu b.; 11.01.2013 at 14:50:58.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 15:09:48
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Antonia tu la ce alte proteste ai luat parte?
N-am luat parte la proteste politice, dar am luat parte la cateva proteste anti-cip. Nu prea mi-a placut cum au fost gandite. M-am vazut tradata.

Un protest crestinesc anti-cip nu trebuie sa aiba obiective politice. As fi vrut ceva de tipul actiunii Sfantului Sava. Tacere, rugaciune, pancarte. Si atat.

Fara mandrie, fara orgolii personale, fara jigniri, fara nimic ostentativ. Lumea sa vada altceva decat la cei care protesteaza din motive politice.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 15:16:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
N-am luat parte la proteste politice, dar am luat parte la cateva proteste anti-cip. Nu prea mi-a placut cum au fost gandite. M-am vazut tradata.
Dar unde au avut loc?

Citat:
Un protest crestinesc anti-cip nu trebuie sa aiba obiective politice. As fi vrut ceva de tipul actiunii Sfantului Sava. Tacere, rugaciune, pancarte. Si atat.
Ca să ajungem aici, avem nevoie de un îndrumător sfânt. Nu crezi?

Citat:
Fara mandrie, fara orgolii personale, fara jigniri, fara nimic ostentativ. Lumea sa vada altceva decat la cei care protesteaza din motive politice.
Vezi cei are sunt ușor de manipulat și care nu disercen ce se urmărește de fapt și nu analizează ce scopuri are liderul, ce pățesc? Asta ar trebui să fie învățătură de minte. Apropo cine a propus acel protest: un preot, un călugăr, ce era?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 15:00:37
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Bun...dacă BO ar spune mâine să ieșim în stradă să protestăm, crezi că noi o să stăm cu mâinile în sân? Dar atâta timp când nu există un comunicat clar, de ce să de hazardăm? De ce punem cuvinte în gura duhovnicilor?
Cei care au urmarit scopuri politice de la cine au asteptat comunicate? BO nu spune, dar nici nu cred ca ne da anatema daca gasim o solutie salvatoare.

Sa ne gandi ca tu esti patriarh. Vine presedintele tarii la tine si-ti spune s-o lasi mai moale in problema cipurilor, ca din cauza ta are probleme la Bruxelles. Tu ai vrea sa asculti si de presedinte si de Dumnezeu, dar pana la urma trebuie sa faci o alegere... De, esti om si ai vrea sa-ti pastrezi si functia.

In aceasta situatie, e clar ca te dezici de miscarile in strada, dar iti pare bine daca cineva se implica si-L multumeste si pe Dumnezeu. Cam asa vad eu lucrurile.

Daca esti crestin, repet, aduni un grup de crestini si demonstrezi pasnic. A opta pentru grupuri mari este primejdios, intr-adevar, caci nu stii cum reactioneaza fiecare. A nu face nimic este si mai primejdios, insa.

Last edited by antoniap; 11.01.2013 at 15:11:29.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 15:09:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Te rog dă-mi ceva concret legat de ieșitul în stradă. Cine a zis să ieșim? Eu până acum nu am auzit decât la d-na judecătoare. Te rog să mă ierți că tot amintesc de ea, dar am observat că ea a devenit etalon pentru unii creștini.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 15:13:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
ea a devenit etalon pentru unii creștini.
Exagerezi, nu?!?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53