![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cred că e firesc să o găsiți alterată. Altfel, ați respecta-o.
Nu știu în ce sens o socotiți așa: neconformă cu litera, sau cu duhul în care a fost scrisă inițial? Dacă e vorba de literă, nu pot comenta, nu sunt filolog și, de altfel, nici nu mi se pare important. Dacă este vorba de duh, numai Biserica poate ști asta pentru că Îl cunoaște mai bine, cu siguranță. Afirmația că Biserica Ortodoxă Română nu mai beneficiază de Duhul Sfânt este gratuită. Last edited by N.Priceputu; 11.01.2013 at 10:14:51. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Sunt de acord cu dumneavoastră, însă nu e afirmația mea. E o urmare logică a afirmației dvs. Last edited by osutafaraunu; 11.01.2013 at 10:19:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
În plus, un traducător al Bibliei consider că trebuie să beneficieze și de duhul înțelegerii, dar al Duhului Sfânt. Asta nu înseamnă că va fi cu totul scutit de greșeli. Însă strădania lui este să le elimine (de aceea se lucrează ani mulți la o traducere a Bibliei), consultându-se, cercetând cu atenție traducerile precedente, inspirându-se și din duhul înțelegerii dat celor din vechime. Mai multe argumente cu privire la felul în care se face o traducere bună, puteți găsi în prefața bibliei traduse de părintele Bartolomeu Anania, aici. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Last edited by osutafaraunu; 11.01.2013 at 11:26:56. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 19:09:58 |
| Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 17:48:18 |
| "Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 13:12:40 |
| Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 21:40:11 |
|
|