![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Tu ai impresia ca noi ne uram ? Cel putin asa cred eu , dar aici nu-i vorba de dragoste sau ura ci de terfelirea rugaciunii , vorbirii cu Dumnezeu ! Te rog sa nu confundam planurile , caci lipsa de simtire pentru si in rugaciune se cheama simplu : NESIMTIRE
A face haz de rugaciune este HULA , DISPRET si NESIMTIRE la adresa lui DUMNEZEU . Daca noi intre noi mai avem voie sa glumim , sa ne luam in bascalie , ca sa nu spun cuvantul tiganesc ,la misto , asa ceva in fata lui Dumnezeu este inadmisibil .Si o sa reiau postarea ultima a mea pana se va intelege odata si odata : Topicul Rugaciunea "Rugati-va neincetat" insista Sfantul Ap. Pavel, caci rugaciunea este deodata si izvorul si forma cea mai intima a vietii noastre. "Intra in camara ta si inchide usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in acest loc tainic", vrea sa spuna ca trebuie sa ne adunam in noi insine si sa facem aici un sanctuar; "locul tainic" este inima omului. Viata de rugaciune, densitatea ei, adancimea ei, ritmul ei masoara sanatatea noastra spirituala si ne descopera noua insine. In loc de sanctuar si de loc tainic , noi ce facem aici ? Circoteca , loc de comedie , de amuzament , de carcoteala ! Oare nu-L batjocorim pe Dumnezeu pe singurul Topic dedicat Lui si numai Lui ?
|
||||
|
||||
![]()
Când sufletul se umple / De adâncă amărăciune , / Eu cad îngenunchiat / În sfântă rugăciune . / Nu știu să zic prea multe , / Dar sufletul se-nchină, / Și inima , și trupul / Cu-adânc oftat suspină. / E drept , m-a prins păcatul / În ale sale mreji , / Și nu-mi găsesc alinul / Umblând pe căi pribegi . / De aceea vin la Tine / Rugându-Te fierbinte , / Să-mi ierți nesăbuința , / Să fiu ca înainte. / Coboară pacea Ta adâncă / În inima mea frântă , / Să piară de la mine / Acei ce mă-spăimântă . / Căci vreau numai cu Tine / De-a pururi să rămân, / În sfânta rugăciune , / Acum și-n veci , Amin !+
|
||||
|
||||
![]()
Prin bunavointa unui crestin , in urma cu ceva timp , am primit in dar peste 26 de carti de suflet , o adevarata comoara daruita de Dumnezeu , caci El lucreaza neancetat pentru oameni , prin oameni , si nimic nu este intamplator ! Una din cartile primite , se intituleaza "Marturisitorul prigonit ", scrisa de Parintele Gheorghe Calciu , din care redau un mic fragment pentru acest thread :"Prietene , ne leaga aceasta infinita iubire a lui Hristos , ne leaga organic credinta in El . Ne leaga prietenia noastra comuna , caci toti oamenii suntem prietenii lui Hristos . Nu te teme tinere , sa te afirmi ca prieten a Lui .Nu te teme sa respingi o ideologie ateista , care urmareste sa-ti anuleze sufletul ca entitate metafizica , sau macar sa ti-l schilodeasca . Nu te teme sa afirmi ca neamul nostru este dintru inceputurile lui crestin si ortodox , ca doazeci de ani de ateism impus si propaganda anticrestina nu-i pot opri aspiratia spre absolut . Crede si iubeste ! Credinta te face liber , iubirea te uneste . Vei fi liber in unirea cu Iisus Hristos si vei ramane in dragostea Lui . Iata cat de sus ai ajuns , prietene , incat esti acum prietenul lui Hristos ! Pentru aceasta te iubesc, tinere ; pentru aceasta cred in tine . " O carte de suflet , scrisa din suflet , pentru suflet . Aproape 400 de pagini , ce nu te lasa sa respiri , decat in Hristos ! SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU , SLAVA TIE !+
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciune, va rog | VelvetSky | Rugaciuni | 11 | 13.06.2012 19:33:24 |
Rugaciune | dianaparis | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 25.02.2010 19:18:10 |
Rugaciune | anirod | Umanitare | 3 | 05.05.2009 14:25:12 |
La rugaciune | Hartford | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 09.08.2008 20:31:49 |
Rugaciune | jenica | Rugaciuni | 16 | 07.11.2007 19:55:02 |
|