Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 26.12.2012, 17:27:20
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

ONU – Raport libertate religioasa. Recomandam un Raport privind libertatea religioasa pe care ONU l-a publicat luna trecuta. E lung de peste 100 de pagini si i-a luat autorului mai bine de 2 ani sa-l scrie. E foarte informativ si respectuos fata de sentimentele religioase. Aici aflati un scurt comentariu privind Raportul (Link), iar aici textul lui integral, in engleza (Link).

ONU – Raport privind discriminarea impotriva crestinilor in europa. Crestinii in Nigeria sunt ucisi, dar in Europa sunt discriminati. La finele lui octombrie, Dr. Gudrun Kugler a inregistrat in ONU o plangere privind discriminarea impotriva crestinilor in Europa. Plangerea descrie o multime de situatii in care crestinii au fost discriminati de catre autoritatile europene, mai in exclusivitate cele occidentale (Link).

Merkel e de acord. Cancelarul german Angela Merkel, fiica de pastor luteran german, e de acord. Recent a afirmat ca crestinii sunt cea mai persecutata religie din lume. Secularistii i-au sarit in cap, astfel de afirmatii, spunand ei, nefiind potrivite pentru un demnitar politic. Consemnul este sa nu se vorbeasca despre discriminarea crestinilor. Despre a homosexualilor si a altora, da, dar despre a crestinilor, nu (Link).

ONU – Dezincriminarea adulterului. Luna trecuta, un grup de experti ONU in drepturile omului a lansat un apel de dezincriminarea adulterului in toate tarile lumii (Link).

Finlanda – Avort. Parlamentul finlandez a demarat un proiect legislativ bun, si anume obligativitatea consilierii tinerelor gravide narcomane. Evident, stanga antivalori e alarmata ca initiativa ar putea “limita” dreptul la avort al tinerelor, prin a le influenta sa pastreze copilul in loc sa-l avorteze. Consilierea, zic ei, limiteaza dreptul femeii la autonomia personala, adica sa faca ce vrea cu trupul ei si cu ce e in el (Link).

Prezbiterienii afirma homosexualitatea. Cultele protestante traditionale americane (metodistii, prezbiterienii, luteranii, episcopalii) au tribunale ecleziale care decid anumite aspecte de conduita a membrilor si doctrina denominatiunii. Luna trecuta, Tribunalul Suprem al bisericii prezbiteriene din SUA a refuzat sa condamne ori sa declare nula “casatoria” cu o alta femeie a unei femei in pozitia de „episcop”. Acum cateva sute de ani, Luther nu s-a gandit ca „reforma” lui va matura din lume pana si familia si bunul simt (Link).

America – Concubinaj. Tragedia Americii continua. Dupa ultimul raport oficial emis luna trecuta de autoritatile americane, 40,7% dintre copiii nascuti in America in 2011 s-au nascut din mame tinere necasatorite (Link).

Candva Marea Britanie – Concubinaj. Concubinajul e in crestere in aceasta tara, candva mare. Numarul persoanelor care coabiteaza in CMB a ajuns la 2,9 milioane, dublul numarului din 1996. Numarul cuplurilor casatorite e de 12,2 milioane, cu 457.000 mai putine decat in 1996. Numarul copiilor crescuti de cupluri necasatorite a crescut si el cu 1 milion in aceeasi perioada (Link).

Franta – Casatorii homosexuale. Socialistii nu se dezmint. Oriunde vin la putere, incep sa distruga valorile si familia. Planurile socialistilor francezi de legalizare a casatoriilor si adoptiilor homosexuale intampina insa obstacole. Spre surprinderea lor, socialistii intampina mari impotriviri ata in zonele rurale, cat si din partea Bisericii Catolice. Impotrivirea surprinde, si pentru moment planurile au fost incetinite, dar nu abandonate (Link).

Candva Marea Britanie – Intoleranta homosexualilor. Cardinalul Keith O’Brian e liderul catolicilor britanici. Homosexualii britanici i-au “decernat” premiul “intolerantei”, numindu-l “bigotul anului” datorita impotrivirii lui fata de perversiuni. Britanicii sunt revoltati de acest gest homosexualilor (Link).

Dupa zece ani. Recent, s-au implinit 10 ani de cand casatoriile homosexuale au fost legiferate pentru prima data in istoria omenirii, in Canada. Acest eveniment a dezlantuit cea mai radicala revolutie sociala cunoscuta in istoria omenirii. Din 2002, acest flagel continua sa infesteze lumea, sa naruie institutia casatoriei si a familiei naturale, este un dezastru pentru copii, societate, valori, moralitate, libertatea religioasa. Un comentariu care reflecta asupa lectiilor invatate in ultimii 10 ani privind experimentul societatii cu casatoriile homosexuale (Link).

New York – Capitala avortului american. Majoritatea statelor americane continua sa ia masuri de restrictionare a avortului. O exceptie e New Yorkul, orasul care s-a transformat, intentionat, in capitala avortului american. O adevarata mafie a abortionistilor are loc in New York (Link).

Aparitie editoriala – “Eliminati casatoria”. O tanara sociolog americanca a publicat recent “Minimazing marriage”, de fapt teza ei de doctorat, in care pledeaza pentru minimalizarea casatoriei si a familiei si inlocuirea lor cu alte aranjamente contractuale intre adulti, inclusiv parteneriatele civile, casatoria in grup, casatoria intre cupluri (nu indivizi), poligamia, poliamoria, etc. Recomandam o recenzie privind aceasta idee „revolutionara”, „moderna” si „progresista” (Link).

Rata avortului in Candva Marea Britanie. In CMB, rata avortului e de 27%, adica 27% dintre copiii nenascuti sunt avortati. In Romania rata avortului e aproape dubla (Link).

Spania legitimeaza casatoriile homosexuale. In 2005, socialistii au legalizat casatoriile homosexuale. Parlamentari de dreapta au lansat o actiune la curtea constitutionala pentru abrogarea legii. Au pierdut. Saptamana trecuta, curtea constitutionala a declarat legea casatoriilor homosexuale constitutionala. Biserica Catolica cere guvernului spaniol actual sa le abroge prin lege (Link).

New York Times – The End of Marriage. Vocile care cer abolirea casatoriei sunt multe si li se acorda platforme generoase. Pe 4 noiembrie, New York Times, cea mai mare publicatie americana, a publicat comentariul unui alt sociolog american cu un titlul sugestiv si ingrijorator – The End of Marriage (“Sfarsitul Casatoriei”). Daca dragoste cu sila nu se poate, nici casatoria nu trebuie facuta o norma obligatorie, spune autoarea. Moravurile s-au schimbat, oamenii nu mai vor casatorie, ci concubinaj, divort, avort si legile trebuie sa reflecte aceste schimbari sociale (Link).

New York Times – Interviu despre avort. Pe 2 noimebrie, New York Times a publicat un interviu extensiv cu Charmaine Yoest, liderul organizatiei Americans United for Life. “Luptam impotriva avortului” spune ea, pentru ca “vrem sa protejam femeile”. Cand copiii nu se nasc, ci sunt avortati, “victima principala e mama care-i avorteaza”, spune ea. Interviul e fascinant si reda o perspectiva unica a miscarii pro-vita din SUA asupra vietii copiilor nenascuti si a ravagiilor avortului asupra femeilor si societatii (Link).

Adolescenti transgender. Ziarele britanice au relatat recent despre un caz cu totul bizar, dar tragic, care dovedeste dezastrul pe care revolutia sexuala il face in randul adolescentilor. Pana la 18 ani, un baiat britanic s-a transformat in fata, iar acum cere doctorilor sa-l transforme din nou in baiat. Pe langa tragedia evidenta si tulburarile patologice ale acestui caz, o alta intrebare legitima este cine plateste interventiile acestea chirurgicale? (Link)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 07.01.2013, 03:51:17
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Simpozionul national "Proiect pentru viata" Suceava 9-11 ianuarie 2013. Detalii pe afis:


Last edited by Laura19; 08.01.2013 at 01:22:47.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 08.01.2013, 01:19:55
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Crucea deranjeaza pe unii!

Vineri, 29 Iunie 2012 11:11
În Parlamentul Poloniei s-au iscat certuri asupra aflării Sfintei Crucii în Seim


"Un nou conflict legat de relicvele creștine s-a iscat în Polonia, după cel care a avut loc în Italia. Astfel, reprezentanții mișcării anticlericale ”Polikota”, consideră că aflarea Sfintei Cruci în sala Seimului încalcă drepturile omului la libertatea conștiinței, motiv pentru care au înaintat în instanțele de judecată o cerere, prin care doresc înlăturarea Răstignirii, informează agenția Kipa.
Decizia judecății va fi anunțată în următoarele zile.
Precizăm, că Sfânta Cruce, se află în sala Seimului din 1997, Polonia, fiind în majoritate o țară creștină."

Trag concluzia, ca puterea Crucii deranjeaza pe unii, care nu cred in ea. Sa speram ca fenomenul nu se raspandeste si in alte tari!
Reply With Quote
  #4  
Vechi 08.01.2013, 03:35:40
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.04.2012
Mesaje: 3.110
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Vineri, 29 Iunie 2012 11:11
În Parlamentul Poloniei s-au iscat certuri asupra aflării Sfintei Crucii în Seim


"Un nou conflict legat de relicvele creștine s-a iscat în Polonia, după cel care a avut loc în Italia. Astfel, reprezentanții mișcării anticlericale ”Polikota”, consideră că aflarea Sfintei Cruci în sala Seimului încalcă drepturile omului la libertatea conștiinței, motiv pentru care au înaintat în instanțele de judecată o cerere, prin care doresc înlăturarea Răstignirii, informează agenția Kipa.
Decizia judecății va fi anunțată în următoarele zile.
Precizăm, că Sfânta Cruce, se află în sala Seimului din 1997, Polonia, fiind în majoritate o țară creștină."

Trag concluzia, ca puterea Crucii deranjeaza pe unii, care nu cred in ea. Sa speram ca fenomenul nu se raspandeste si in alte tari!
Ei cred in Puterea sfintitoare a Crucii si de aceea ii deranjeaza fiindca faptele lor nu sunt de Lumina.
19. Iar judecata, aceasta este: ca Lumina a venit in lume si oamenii au iubit intunericul mai mult decat Lumina, fiindca faptele lor erau rele. (IN 3:19)

Fenomenul a aparut in "uniunile" federative. De ce? Fiindca autoritatea federala nu are "personalitate federala", adica interesul obscur si viguros se poate ascunde dupa deget...
Reply With Quote
  #5  
Vechi 08.01.2013, 09:52:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.494
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Vineri, 29 Iunie 2012 11:11
În Parlamentul Poloniei s-au iscat certuri asupra aflării Sfintei Crucii în Seim











"Un nou conflict legat de relicvele creștine s-a iscat în Polonia, după cel care a avut loc în Italia. Astfel, reprezentanții mișcării anticlericale ”Polikota”, consideră că aflarea Sfintei Cruci în sala Seimului încalcă drepturile omului la libertatea conștiinței, motiv pentru care au înaintat în instanțele de judecată o cerere, prin care doresc înlăturarea Răstignirii, informează agenția Kipa.
Decizia judecății va fi anunțată în următoarele zile.
Precizăm, că Sfânta Cruce, se află în sala Seimului din 1997, Polonia, fiind în majoritate o țară creștină."

Trag concluzia, ca puterea Crucii deranjeaza pe unii, care nu cred in ea. Sa speram ca fenomenul nu se raspandeste si in alte tari!
Nu vad cum poti fi deranjat de cruce, atata timp cat nu crezi in ea, cat pentru tine e un obiect de decor. Polikota pare a fi versiunea poloneza a ASUR, ce vrea sa iasa in evidenta cu orice pret, alimentandu-se din scandaluri . Putem sa ne asteptam la o initiative similara din partea membrilor miscarii verzilor. In presa au lansat un virulent atac impotriva Bisericii, vice-presedintele Cezar Maroti calcand pe urma presedintelui Remus Cernea, binecunoscut pentru atacurile sale anti-religie. Cum a ajuns parlamentar, ne putem astepta din partea sa la o initiativa ca cea a Polikotei. Maroti mai nou umple paginile ziarului Adevarul cu elucrubatii idioate. Ca el e imbecil nu ma deranjeaza, cat ma irita ca un astfel de om e presedintele asociatiei umaniste romane, se considera “umanist”, cand umanistul e un om ce se educa si autoconstruiste permanent prin arta sau stiinta, dar el nu stie aprecia nici una, nici alta, asta pe langa vidul spiritual ce-l copleseste. Maroti nu poate face o critica inteligenta a bisericii, a clerului, sunt destule aspecte criticabile, el pur si simplu e penibil cu analizele :) Printre ultimele sale postari era "sa radem de preotii ce ne ameninta cu iadul", atasand la articol o fresca dintr-o biserica, probabil in bataie de joc. Un umanist nu rade de arta, insa Maroti e paralel cu arta, nu doar cu arta bisericeasca. Lui Cernea ii dau termen pana la Paste. E imposibil sa nu propuna ceva anti-Biserica, stiindu-i antecedentele, mai ales acum cand a ajuns in Parlament, prostituandu-se politic si candidand pe listele unui alt partid, doar de ramanea cu brandul sau, ar fi fost in afara legislativului, ca pana acum.

Last edited by ioanna; 08.01.2013 at 10:29:14.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 10.01.2013, 00:01:15
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu vad cum poti fi deranjat de cruce, atata timp cat nu crezi in ea, cat pentru tine e un obiect de decor.
Puterea Crucii vine de la Iisus Hristos si nu depinde de noi. De ce fug diavolii cand vad crucea? De ce nu suporta posedatii semnul crucii?
Crucea are puterea ei si pe unii ii deranjeaza, tocmai pentru ca nu cred in puterea ei.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 11.01.2013, 09:11:21
andra_v andra_v is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 22.02.2009
Mesaje: 208
Implicit

1. Semnul Crucii are mare putere. Conform traditei Bisericii, Imparatul Iulian Apostatul, anterior renegarii credintei crestine, nu putea primi "initierea" in misterele paganismului datorita semnului crucii pe care si-l facea din obisnuinta. Gestul ritualic, realizat din reflex, il impiedica sa piarda puterea Duhului Sfant, lucru pe care carturarii ocultisti NU il ignorau.
Evident, ateii de rand si indiferentii nu se simt deranjati de Cruce, insa slujitorii intunericului, care resping constient invatatura de credinta, sunt teribil de inversunati impotriva a tot ceea ce inseamna simboluri si, mai ales, viata crestina.

2. Interzicerea simbolurilor religioase constituie un act de maxima perversitate impotriva Bisericii, dat fiind ca, o lege prohibitiva in Franta sau Marea Britanie atrage represalii asupra crestinilor din tarile musulmane (iar noi ne facem ca nu vedem...). In esenta, prigoniti in tarile "crestine", coreligionarii nostri sunt a doua oara penalizati in aceste state.
__________________
Andreea Stefan, ranita in incendiul de la Clubul Colectiv are nevoie de ajutorul nostru. http://inliniedreapta.net/jurnal/ape...ndreea-stefan/
Reply With Quote
  #8  
Vechi 11.01.2013, 12:40:40
MariaElena
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Daca diavolul se teme de Sfanta Cruce...

Daca diavolul se teme de Sfanta Cruce, poate cei care n-o doresc sunt slujitorii lui.

<<Doamne, arma asupra diavolului. Crucea Ta o ai dat noua; ca se ingrozeste si se cutremura, nesuferind a cauta spre puterea ei; ca mortii i-ai sculat si moartea o ai surpat, pentru aceasta ne inchinam ingroparii Tale si Invierii.>>
http://www.crestinortodox.ro/slujbe-...slu-72914.html


<<Deci sa stiti, cand va ataca sectarii pentru Sfanta Cruce, ei o iau numai pe cea de a doua, numai crucea suferintelor, nu si pe cea materiala. Noi o luam si pe cea dintai, ca asa a dus-o Hristos. El a dus o cruce de lemn in spate si o cruce a suferintelor in sufletul Sau, pana la moarte si moarte pe cruce.
Crucea, este biruinta, Crucea este steagul lui Hristos, Crucea este arma cu care Hristos a biruit puterile iadului si ale mortii. Deci vai si amar si blestemat si de trei ori blestemat este acela care nu se inchina cinstitei si de viata facatoarei Cruci a lui Hristos !
Indoit este omul, si indoita cruce trebuie sa poarte, cum arata Sfantul Efrem Sirul si Sfantul Chiril al Ierusalimului, care zice :
" O, crestine, nici un lucru sa nu faci, pana nu faci semnul Sfintei Cruci, cand pleci in calatorie, cand incepi lucrul, cand te duci sa inveti carte, cand esti singur si cand esti cu mai multi; pecetluieste-ti cu Sfanta Cruce fruntea ta, trupul tau, pieptul tau, inima ta, buzele tale, ochii tai, urechile tale si toate ale tale sa fie pecetluite cu semnul biruintei lui Hristos asupra iadului. Si nu te vei mai teme atunci de farmece sau descantece sau de vraji. Ca acelea se topesc de puterea Crucii, ca ceara de la fata focului si ca praful in fata vantului.
Asadar, ne-am adus aminte mai intai de simbolurile crucii, apoi de indoita cruce - cea materiala si cea spirituala.>>

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/5scruce.htm


<<Mare este puterea crucii Tale, Doamne, că s’a înfipt in loc si lucrează în lume. Ea face din pescari Apostoli si din păgâni mucenici, ca să se roage pentru sufletele noastre.
.................................................. .................................................. ....................
Astfel, crucea îsi schimbă semnificatia infamantă, începând cu răstignirea lui Iisus si devine instrument de venerare si de acces la mântuire; pentru că nimeni nu mai poate vorbi acum de cruce si de moartea pe cruce, fara a a se gândi, mai departe, la Invierea lui Iisus după moartea pe cruce si, implicit, la învierea noastră a tuturor, cei care au făcut cele bune spre învierea vietii, iar cei care au făcut cele rele, spre învierea osândei. (In. 5: 29)>>
Parintele Gheorghe Calciu, Puterea Sfintei Cruci
http://www.sfantacruce.org/index.php?p=memoriam&item=2
Reply With Quote
  #9  
Vechi 27.02.2013, 03:46:17
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.920
Implicit

SUA: Sute de școli participă la Ziua Castității, de Valentine’s Day


Sute de școli de pe întinsul Statelor Unite și din peste 30 de țări s-au înscris ca să participe în acest an la “Day of Purity” (Ziua Castității) pe 14 februarie.
Evenimentul este organizat de Liberty Counsel, care spune că ziua este “o chemare pentru tineretul de toate vârstele către castitate” înainte de căsătorie și fidelitate în interiorul căsătoriei.
(complet aici: http://www.culturavietii.ro/2013/02/.../#.US1jnlfhilc)

***
Familia și proprietatea privată NU sunt negociabile! Comunicat comun

***

Dacă femeia ar fi fost bărbat. Comentariu la decizia CEDO în cazul X contra Austria (adopția de către un cuplu de homosexuali)

***

CEDO impune adopția pentru homosexuali în anumite circumstanțe și abuzează suveranitatea statelor. România este vizată

***

„Am susținut dreptului mamei de a alege până când am făcut un avort”
Reply With Quote
  #10  
Vechi 28.02.2013, 20:14:56
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Mesaje: 689
Implicit BBC: De ce are Romania o imagine publica asa de proasta?

Prim-ministrul Victor Ponta si-a aparat tara dupa un val de rapoarte negative aparute in Regatul Unit si in alte locuri din Europa, in legatura cu Romania si cu imigrantii romani, remarca postul britanic BBC.

"De ce (Romania - n.red.) are o imagine publica proasta? Desigur, trebuia sa fie vorba despre Romania", incepe articolul BBC.

"Ati putut aproape simti usurarea unora cand, in mijlocul scandalului legat de carnea de cal, se arata cu degentul catre abatoarele dintr-un stat est-european", continua sursa citata. Imaginile cu caii si carutele rromilor si crima organizata recunoscuta a Romaniei au fost explicatiile, insa nu exista nicio dovada ca vreo cantitate de carne de cal a iesit din Romania etichetata ca orice altceva decat carne de cal.
Insa aceste defaimari legate de carnea de cal sunt doar ultimele dintr-o serie lunga de probleme de imagine care au lovit Romania.

Ponta isi apara imigrantii si ii invita pe britanici in Romania

Premierul Victor Ponta a lansat, saptamana trecuta, o ofensiva impotriva temerilor unei posibile "invazii" a imigrantilor romani in Marea Britanie, dupa 1 ianuarie 2014, subiect care a ocupat paginile ziarelor si atentia britanicilor in fiecare zi de la inceputul anului.

Astfel au aparut titluri precum "Capii mafioti care de-abia asteapta sa invadeze Marea Britanie cu cersetori", "Vrem sa venim in tara voastra inainte ca cineva sa incuie usa" ori "Se iveste o calamitate a imigratiei", care ii vizau pe romanii ce traiesc in Regatul Unit.

Ponta, pentru The Times: Britanicii "nu au de ce sa se teama", romanii sunt ocupati in tara

Intr-un articol pentru publicatia Times, Ponta a spus ca muncitorii romani "nu se vor grabi sa ajunga in Marea Britanie" deoarece vor fi prea ocupati "sa isi dezvolte propria tara". Totodata, el i-a invitat pe britanici sa viziteze Romania si sa se bucure de "o halba zdravana" in Centrul Vechi al Bucurestiului, sau de o "vacanta linistita" in satele adormite ale Transilvaniei, iubite de Printul Charles.
In plus, el a spus ca numarul mai mare al locurilor de munca din Romania inseamna ca "Marea Britanie poate sa stea linistita".

Problemele de imagine ale Romaniei, vechi de sute de ani

Romania a incercat sa isi remodeleze imaginea de ceva timp, in acest sens Guvernul lansand un numar de campanii publicitare si de relatii publice, in ultimii ani, menite sa imbunatateasca perceptia tarii in strainatate.

In 2011, a fost lansata campania globala "De ce iubesc Romania", trambitand reusitele unor romani faimosi, precum jucatorul de tenis Ilie Nastase, gimnasta Nadia Comaneci sau omul de stiinta Nicolae Paulescu, cel care a descoperit insulina.

In 2012, a fost lansata o alta campanie menita sa atraga turistii catre Muntii Carpati, care a fost deseori luata in ras in presa romaneasca.

Problemele de imagine ale Romaniei pot fi reperate catre sfarsitul secolului al XIX-lea, cand calatorii se intorceau din Transilvania cu povesti unui taram ciudat, interzis.

"Asa cum Dracula sugea sangele tinerelor englezoaice Mina si Lucy, si romanii sunt acuzati ca sug din bunastarea statului", este de parere James Koranyi, istoric, lector la Universitatea Durham.

Insa cei mai multi observatori cred ca trecutul recent al Romaniei, ca dictatura comunista, cantareste mai mult in mintea multora. Pentru multi oameni din Occident, imaginile copiilor abandonati in orfelinate din epoca sovietica sunt primul lucru cu care asociaza Romania, spune si jurnalistul britanic Liam Lever.

Acesta crede ca stereotipurile invechite trag tara inapoi: "Cand spui ca mergi in Romania, oamenii se uita la tine cu soc si oroare, ca si cum te-ai duce undeva unde nu exista lege si ordine si banditii hoinaresc pe dealuri. Realitatea este ceva diferit".

Precum vecinul sau mai mic, Bulgaria, Romania ramane una dintre cele mai corupte tari din Europa, potrivit Transparency International, in ciuda eforturilor de a-si curata sistemul politic. In plus, Amnesty International a criticat tratamentul acordat comunitatii rrome, care reprezinta 10 la suta din populatia tarii. Astfel nu este de mirare de ce mii de rromi s-au mutat in alte tari ale Uniunii Europene, inclusiv in Regatul Unit.

Britanici in Romania si romani in Marea Britanie

Imaginea Romaniei ca un "stat mafiot" violent in viziunea unora este departe de adevar, nivelul crimelor violente din Bucuresti fiind printre cele mai scazute din orice capitala din Europa.

In acelasi timp, economia tarii este in crestere mai rapida decat a Regatului Unit si exista o multime de oportunitati pentru antreprenori, potrivit oamenilor de afaceri britanici stabiliti in Romania.

Printre cei 68.000 de romani care traiesc deja in Marea Britanie, majoritatea lor avand sub 35 de ani, se numara 6.000 de studenti la universitatile britanice. Acestia sunt amuzati si, in unele cazuri, furiosi pe portretul pe care presa britanica il face tarii lor.

Spre deosebire de Polonia, care si-a intarit legaturile cu Regatul Unit in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Romania a avut putine legaturi cu aceasta tara, inainte de caderea comunismului.

Studentii romani remarca diferentele culturale mari dintre Romania si Marea Britanie, tara care a fost privita mereu drept "un templu al democratiei".

P.S Acest articol a fost preluat de pe BBC News
__________________
"Sa nu spui tot ce stii, sa nu faci tot ce poti, sa nu crezi tot ce auzi!" (pr. Paisie Olaru)
http://www.youtube.com/watch?feature...v=y8zZ_NGRoJo#!
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
stiri dorinel78 Stiri, actualitati, anunturi 318 11.06.2014 16:16:17
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Ierihon: Cel mai vechi oras din lume viorel67 Intrebari utilizatori 0 02.11.2010 22:11:00
Scurt pasaj dntr o carte noua scristim Intamplari adevarate 8 24.03.2007 00:06:13