Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2012, 00:13:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Măsurile de precauție nu constau în cele materiale, ci în cele spirtuale. Agoniseala noastră să fie în Împărăția lui Dumnezeu și nu aici, unde toate sunt vremelnice. Căci omul va trăi nu numai cu apă și cu pâine, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu.

Mântuitorul ne spune: „Amin, Amin, grăiesc vouă, cine ascultă cuvântul Meu, și crede în Cel ce M-a trimis pe Mine, are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat din moarte la viață.”

De cine asculți tu Florine? Unde ne spune Mântuitorul să ne facem provizii (materiale)?
Pe rînd:

Vrei să spui nu numai în cele materiale, ci și în cele spirituale. Ieri m-am spovedit și împărătășit, eu și casa mea.

Cu cîteva zile înainte am adunat o sumă frumușică de la mulți colegi și vecini, bani pe care i-am cheltuit pe mîncare pe care am donat-o spitalului de copii din oraș. 55 de copii cu handicap se vor bucura de ele, mulți colegi de-ai mei au făcut o faptă foarte bună și iată că acum îți ofer exemplul propriu: du-te și fă cel puțin la fel.

Pînă una-alta nevastă-mea alăptează și trebuie să mănînce. Dumnezeu știe că sînt în stare să țin și post negru pe durată nedeterminată, numai să aibă familia ce mînca și apă bună de băut.

Mîntuitorul a menționat printre altele și pilda omului înțelept care și-a construit casa pe stîncă. Nu că aș fi eu vreun înțelept, dar să știi că nu stau rău cu discernămîntul.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 01:04:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cu cîteva zile înainte am adunat o sumă frumușică de la mulți colegi și vecini, bani pe care i-am cheltuit pe mîncare pe care am donat-o spitalului de copii din oraș. 55 de copii cu handicap se vor bucura de ele, mulți colegi de-ai mei au făcut o faptă foarte bună și iată că acum îți ofer exemplul propriu: du-te și fă cel puțin la fel.
Foarte frumos. De folos ți-a fi fost să nu trâmbițezi milostenia...fiecare cu discernământul lui. Când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta.

Citat:
Pînă una-alta nevastă-mea alăptează și trebuie să mănînce. Dumnezeu știe că sînt în stare să țin și post negru pe durată nedeterminată, numai să aibă familia ce mînca și apă bună de băut.
Idem ce ți-am zis mai sus.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 01:17:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Foarte frumos. De folos ți-a fi fost să nu trâmbițezi milostenia...fiecare cu discernământul lui. Când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta.

Idem ce ți-am zis mai sus.
Hai, nu fii invidios :)
Vechi 22.12.2012, 01:20:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Hai, nu fii invidios :)
.......
Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 08:30:14
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Vorba unei prietene: e cel mai frumos sfarsit al lumii! :)) Eu am petrecut ziua de 21 decembrie cu colegii,s-au cantat colinde,s-au papat portocale si bunataturi,ne-am facut cadouri si am impodobit bradul.
A,da si ne-am pus intentia ca anul ce vine sa fie unul roditor,mai ales dpdv spiritual,pentru fiecare dintre noi si pentru intreaga omenire! :)
Vechi 22.12.2012, 11:49:55
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am făcut milostenia pentru folosul copiilor, nu al meu. Dacă nu aș fi spus asta tuturor colegilor, m-aș fi dus cu mult mai puține produse la spital.

Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 12:00:45
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Am făcut milostenia pentru folosul copiilor, nu al meu. Dacă nu aș fi spus asta tuturor colegilor, m-aș fi dus cu mult mai puține produse la spital.
Nu ai priceput. Dar nu-i bai, noi să fim sănătoși.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 15:34:34
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ai priceput. Dar nu-i bai, noi să fim sănătoși.
Important e că nu-i bai.

Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 17:11:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

offff...va trebui sa astpt pana in 21 decembrie 2112 sa vad ce se va intampla. Pe 21 dec.2012 NU s-a imtampnt NIMIC semnificativ
Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 17:16:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
offff...va trebui sa astpt pana in 21 decembrie 2112 sa vad ce se va intampla. Pe 21 dec.2012 NU s-a imtampnt NIMIC semnificativ
cineva a stat și a calculat.
au fost 183 de sfarsituri ale lumii până acum.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? adelin Despre Biserica Ortodoxa in general 157 23.09.2010 16:12:48
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
De ce 25 Decembrie? Andie Teologie si Stiinta 23 19.01.2009 01:38:20
16 - 22 decembrie laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 11 20.12.2008 04:59:41