Citat:
În prealabil postat de leonte
Dragul meu! Am vrut sa vad pana unde merge dorinta de a actiona in conformitate cu niste idei preconcepute, asa ca am intins o capcana. Sper sa ma ierti, pentru ca intentia mea nu a fost niciodata sa te denigrez, ci sa iti scot la ivelea, in fata propriilor tai ochi si din propriile tale cuvinte sa iti cunosti eroarea.
Ideea prezentata de mine este preluata din Sf. Siluan Atonitul, iata si zicerea originala:
<<Pentru rugăciune ne sunt date bisericile; în biserici slujbele se săvârșesc după cărți. Dacă biserica și cărțile nu le ai totdeauna cu tine, rugăciunea lăuntrică însă e oricând și oriunde cu tine. In biserici se săvârșesc dumnezeieștile slujbe și viază Duhul Sfânt, dar cea mai bună biserică a lui Dumnezeu e sufletul, și pentru cine se roagă în sufletul său, pentru acela lumea întreagă se face biserică; dar aceasta nu este pentru toți.>>
|
Iti raspund in cateva puncte:
1. Probabil nu ai citit cu atentie mesajele, N.Priceputu a comentat acel pasaj, eu ti-am raspuns la tot mesajul, nu la acel pasaj.
2. Am citit aproape toate mesajele tale, de aceea ti-am scris acel mesaj cu concluzii, acum stiu ce invatatura propui tu. Toti oamenii spun ca ce cred ei este corect si adevarul, pentru ca altfel n-ar mai crede in ceea ce sustin. Si tu spui la fel, problema e sa fie si in concordanta cu ortodoxia, ca altfel fiecare om poate avea o filozofie personala.
3. In acel citat sfantul nu spune exact ce ai scris tu in primul mesaj. Ai luat o parte din citat si ai spus "adevarata Biserica", dandu-i o conotatie diferita. In acel citat sfantul spune ca noi suntem templu al Duhului Sfant. Mai spune sfantul ca nu multi ajung la asta.
Citat:
Eu am gresit pentru ca tocmai am afirmat ca sunt mai ortodox decat alti 10 milioane de romani. Dar de acum, cand ai vazut si tu pe ce barbat cuvios ai denigrat, doar ca sa nu te clintesti din neghina ce ti-a fost semanata in minte si in inima, de acum nu mai ai cuvant de lepadare pentru alegerile pe care le vei lua.
|
Eu sunt printre ultimii. O intelegere gresita aduce si mandria.