![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In lipsa de "capsini" eu folosesc gem de fructe de soc. O minunatie! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fructe de soc??Nu am mai auzit pana acum. Am mancat gem de macese si coarne,care erau preferatele mele in copilarie dar de fructe de soc nu am auzit.Cred ca este aromat :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Se folosesc mai mult in siropuri si tincturi, sunt f. bune pt imunitate. Nici eu n-am auzit de gem pana acum.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Se face gem din fructe de soc. Atentie, fructele de soc sunt laxative, sunt inversul afinelor cu care seamana destul de mult. Persoanele cu gastrita, ulcer pot avea probleme de la fructe de soc, dar nu de la o lingura de gem.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fructele de soc au parfumul florilor de soc. Putina lume foloseste aceste fructe atat de bune. In Gem se pune si lamaie, de pe care s-a ras coaja galbena, caci da un gust putin amarui. Apoi se taie in feliute subtiri si mici. Lamaia si florile de soc se potrivesc de minune. |
|
|||
|
|||
![]()
Am mai pus niste poze in albumul meu "creatii".
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...hp?albumid=830 http://www.crestinortodox.ro/forum/a...ictureid=13813 Last edited by fallen; 09.12.2012 at 14:45:30. |
|
|||
|
|||
![]()
daca se intampla sa ne "spurcam" : la ziua cuiva, suntem serviti, uitam, nu ne dam seama sau pur si simplu nu putem rezista sa nu gustam, multa lume spune "te-ai spurcat, acum mananca tot", dar eu nu sunt de acord. Cred ca e mai bine sa ne infranam atat cat se poate. Sa mancam ce ni se ofera atunci, dar cand e doar pofta noastra...
Dvs cum credeti? |
|
|||
|
|||
![]()
Nimic din cele lăsate de Dumnezeu să le mâncăm nu sunt spurcate; nici nu devin așa în post. E o renunțare de bună-voie la cele care ne îngreuiază trupul și sufletul, pentru a înlesni pocăința și rugăciunea, pentru a ne ajuta să ne liniștim și să fim mai receptivi la revărsarea de har care însoțește marile sărbători.
Iar a zice: „tot te-ai spurcat, acum mănâncă tot”, e ca și cum ai zice: dacă tot ai început păcatul, atunci fă-l până la capăt. Care-i rostul? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul Craciunului | daniil96 | Generalitati | 68 | 18.11.2016 01:44:18 |
Postul Craciunului nu trebuie falsificat | Chiorean_Eugen_Petrisor | Intrebari utilizatori | 15 | 20.11.2012 12:38:53 |
Postul Craciunului | eduardd | Craciunul - Nasterea Domnului | 22 | 11.11.2009 20:35:19 |
Postul Craciunului | jenica | Generalitati | 44 | 01.12.2007 00:51:14 |
|