Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2012, 15:09:14
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate vrei sa spui pe scara ignorantei.
Un ateu, daca este inteligent si onest (nu prea merg astea cu ateismul, de multe ori), trebuie sa admita ca sansele de a exista (sau nu) Dumnezeu sunt 50-50.
Nu mi se pare potrivit amestecul probabilitatii cu cifre exacte fiindca nu avem date pentru a emite probabilitati in privinta existentei lui Dumnezeu.

Mai simplu spui: "nu stiu daca exista sau nu exista Dumnezeu si cred/nu cred pana cand stiu sigur" (doar atat)!

Iar Dawkins a folosit scara aceea in mod simbolic pentru a exprima aceasta idee... nu pe post de instrument de masura :)) (nu pot pricepe cum ai scos opiniile pe care nu le-am citat in acest reply... da fie cum doresti).

Doar un idiot poate crede ca poate masura gradul de credinta sau necredinta (la fel sta treaba si cu oferirea de cifre exacte cu privire la existenta sau inexistenta lui Dumnezeu).

Last edited by UNNOOM; 03.12.2012 at 15:52:14.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 16:44:03
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

și-atunci care or fi motivele tale pentru care afirmi că "îți este frică de creștini"?? că dacă vii cu argumente de genul: "nu stiu daca exista sau nu exista Dumnezeu si cred/nu cred pana cand stiu sigur" (doar atat)! sau "nu cred ca ar fi o idee buna sa umbli cu o haina lunga dupa o recomandare biblica"! dă-mi voie să-ți spun că ești haios!!
realitatea e tocmai inversă, creștinii fiind avertizați că în lume necazuri vom avea!! dar trebuie să îndrăznim pentru că Hristos a biruit lumea!!
gargara de tipul ASUR a existat și pe vremea lui Ceaușescu, dar mie părinții mi-au explicat că omul nu "se trage din maimuță"... țelul său fiind mult mai înalt decât să umble în 2 picioare, să mănânce și să se-nmulțească după care pa.... și din momentul de foc al "erei noastre", adică după Hristos, s-au dus lupte cumplite pentru a fi înăbușit Adevărul, pentru ca oamenii să nu creadă că sunt mai mult decât carne și oase, așa că înregistrarea ta e o picătură într-un ocean de dușmănie! nimic nou sub soare! tu caută mai bine să vezi cât de ateu ești!! pentru că dacă ești convins, ești pierdut!!

Petre Țuțea mai spune: Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice.
Iisus Hristos este eternitatea care punctează istoria.
restul e gargară....
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 16:59:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
tu caută mai bine să vezi cât de ateu ești!! pentru că dacă ești convins, ești pierdut!!
Și ne mai mirăm de ce sunt atâtea secte sau rătăciți! Păi noi suntem cauza, cei care ne batem în piept că suntem buricul Pământului.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 19:09:44
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
și-atunci care or fi motivele tale pentru care afirmi că "îți este frică de creștini"??
Ei vad ceva rau in a fi ateu. (Si poate chiar este... dar din punctul lor de vedere)
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 18:38:21
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Ei vad ceva rau in a fi ateu. (Si poate chiar este... dar din punctul lor de vedere)
din păcate nici unii atei, nici majoritatea credincioșilor nu par să inteleaga sensul cavantului ateu.

Dawkins reda intr-o carte povestirea unei studente.
față se hataraste să le spună părinților, religioși practicanți, că este atee.
reacția mamei: înțeleg să nu crezi în Dumnezeu, dar atee?!
Reply With Quote
Vechi 15.12.2012, 13:24:46
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Dawkins reda intr-o carte povestirea unei studente.
față se hataraste să le spună părinților, religioși practicanți, că este atee.
reacția mamei: înțeleg să nu crezi în Dumnezeu, dar atee?!
pai da, de multe ori oamenii accepta doar formal ideea de Dumnezeu, de Biserica, insa cu faptele dovedesc ca nu au credinta, totusi nimeni nu-i baga in aceeasi categorie cu ateii, cu toate ca la sfarsit, rasplata (pedeapsa) va fi cam aceeasi...degeaba un individ sustine public, daca este intrebat, ca e credincios, daca faptele sunt pacatoase, ce folos?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 19:11:34
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:

Petre Țuțea mai spune: Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină.
Nici macar ateismul nu putea aparea intr-o cultura necrestina (cu vreo doua exceptii)!

:P
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 18:44:16
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici macar ateismul nu putea aparea intr-o cultura necrestina (cu vreo doua exceptii)!

:P
ateismul nu este "meritul" creștinismului.
erau atei și în antichitate.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 18:52:20
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ateismul nu este "meritul" creștinismului.
erau atei și în antichitate.
Cateva exceptii... Socrate, Buda... !

Scolasticii au dezvoltat logica foarte mult...! In crestinism a aparut prima comunitate stiintifica.
Occam este cel care a zis ca explicatia cea mai simpla este probabil cea mai adevarata pentru a rezolva controverse teologice... dar a avut si efecte secundare pe care credinciosii nu le-au dorit!

Cateva dintre ideile lui Descartes (desi era credincios) au oferit unora idei pentru a se rupe de religie...

Crestinismul a integrat rationalismul grec. Nu prea as putea imagina ateism la nivelul celui european in alte societati.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 19:18:51
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cateva exceptii... Socrate, Buda... !

Scolasticii au dezvoltat logica foarte mult...! In crestinism a aparut prima comunitate stiintifica.
Occam este cel care a zis ca explicatia cea mai simpla este probabil cea mai adevarata pentru a rezolva controverse teologice... dar a avut si efecte secundare pe care credinciosii nu le-au dorit!

Cateva dintre ideile lui Descartes (desi era credincios) au oferit unora idei pentru a se rupe de religie...

Crestinismul a integrat rationalismul grec. Nu prea as putea imagina ateism la nivelul celui european in alte societati.
în afară de antichitate, să nu uităm de islam.
ei ai dezvoltat matematica, medicina, astronomia, etc, în perioada în care Europa era în beznă totală, pe toate planurile.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Discutie din cealalta lume NEYRA 383 Intrebari utilizatori 8 19.08.2010 20:08:55
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul sophia Impartasania (Taina Euharistiei) 37 06.03.2010 16:46:44
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. LERIM Biserica Ortodoxa Romana 9 07.07.2007 15:00:44